Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,
v prvni rade musim rici, ze tento server se mi velice libi a nasel jesm u z tady spoustu zajimvaych infirmaci.
Mel bych par otazek jak zacit?

1) Na jake burze je nejlepe obchodovat, pokud se nachazim mimo CR (Australue) kvuli casovemu posunu, a hraje tonejakou roli?

2) ca se tyce treninku? jka dlouho bych si mel vsechny transkace a strategie procvicovat a mohli by jste mi dat nejaky strucny navod jak na to? treba jake kategorie mit na papire atd?

3) Pomalu se procitam vasim materialem, a zjistuji ze pomoci SL se neda onchodovat, je nejaka obecna taktika do jake vyse a jak nastavit SL a i pripadny zisk?

4) existuje nejaka free platforma,kde bych mohl sledovat vyvoj trhu v realnem case online?

Predem dekuji mnohokrat za Vase odpovedi..

S pozdravem
Roxx

Odesláno

Dobrý den.

Ad 1) - veškeré komodity zamýšlené na těchto www se provádějí na US burzách. Pro začátečníky doporučuji trhy obchodované na Chicagských burzách, s vyjímkou Cukru (ten se obchoduje na NY burze). Časový posun hraju tu roli, že si musíte přepočítat US čas obchodních hodin (většinou od 8 AM do 3 PM) na Australský.
Ad 2) - trénovat by jste měl tak dlouho, dokud se neucítíte dostatečně sebevědomě a přesvědčeně pustit se do toho naostro. U nekoho jsou to 3 mesice, u nekoho 3 roky. Na zbytek otazky naleznete odpovedi v rade starsich clanku na tomto serveru. Staci si projit archiv clanku.
Ad 3) O SL byl ten zapsany samostatny clanek (a tusim ze ne jenom jeden) v archivu clanku.
Ad 4) Existuje jich cela rada. Pokud vsak chcete vylozene on-line, pak jsou vetsinou placene. Jedna z nejlevnejsich variant je platforma InteractiveBrokers. Tam se plati 10 USD mesicne za vsechny elektronicke trhy, ale je treba mit u IB otevreny a fundovany ucet. Na podobne tema se tez jiz diskutovalo v rade vlaken tohoto diskusniho fora, staci prohledat historii.

Zdravim,
Tomas
FINANCNIK.CZ

Odesláno

dekuji za odpoved,

mel bych jeste nejake otazky?

1] vetsina obchodu probiha v ramci dne? a nebo mohu koupit komoditu a tu pak prodat treba az az 7 dni??? takze nemusim porad sedet u PC?

2) jake komodity jsou nejlepsi pro zacatecnika??

3) nekde jsem cetl ze jse daji obchodovat komodity i na australskych burzach(ovci vlna , atak) doporucili by jste tyto komodity??

jedna se asi o stupidni dotazy, omlouvam se jsem proste zacatecnik.

Dekuji mnohokrate

Odesláno

Roxx,
1) Záleží jaký typ obchodníka budete. Pokud budete poziční obchodník pak můžete jeden den koupit a za týden prodat. U PC sedět neustále nemusíte (to musí intradenní obchodník)
2) Prohledejte si prosím toto fórum - toto téma zde bylo již několikrát opakováno. Naposledy předevčírem v tomto vláknu: www.financnik.cz/forum/read.php?2,6936
3) sami se věnujeme obchodování na US burzách, tj. s australskými nemáme žádnou zkušenost.
Petr

• 4 years later...
Odesláno

Zdravim ...

Rad by som sa spytal, ake porovnatelne trhy sa daju obchodovat na vychdonych burzach (Sydney, Tokyo) ??? Alebo - inak polozena otazka - aky trh by ste mi doporucili ak mam moznost "sediet" pri nete od 20:00 do 07:00 ??? FDAX nemozem, na US trhy je viac menej neskoro, kedze najvacsie pohyby uz presli ...

Vopred dakujem za dopoved.

Zholy

• Vytvořit...