Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Likvidní komodity pro začátečníka

Doporučené příspěvky

Odesláno

hostalkova,
souhlasím s Ivetou. Na základě vlastní zkušenosti vřele doporučuji nejdřív si důkladně nastudovat komoditní manuál a vyzkoušet si na několika demoplatformách intraday obchodování a na TNT trialu poziční obchodování. Rozhodně nedoporučuji do toho míchat zpočátku forex. Osobně jsem přešel k Forexu od komodit, ale komodity mi daly důkladné základy. Samozřejmě je mnoho lidí, kteří nic nevědí o komoditách a úspěšně obchodují forex, ale jak říká Petr - soustředit se zpočátku na jednu oblast a nemixovat to všechno dohromady. To by mohlo dopadnout jako když pejsek s kočičkou pekli stokrát dobrý dort... :)

Happy trading,
Petr

• Odpovědí 119
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To hostalkova:
Zvláště pro začátečníky platí bondovské protřepat, nemíchat. V klidu a opakovaně prostudovat a ujasnit si co je o čem, vyzkoušet papírově, na demu a pak se na něco vrhnout. Když začnete jedním typem obchodování, uvidíte, že zpočátku nebudete vědět kam dřív skočit, než se to zajede. A naopak, zkušenosti z jednoho zúročíte v druhém. Ale lepší je postupně.

Zdravím, Méďa

Odesláno

Všem, kteří reagovali na můj dotaz, chci poděkovat. ;)
A hlavně chci poděkovat těm dvěma úžasným mladým mužům- Tomášoovi a Petrovi, kteří by jednoduše mohli dál pouze úročit své vědomosti a kumulovat své zisky, a oni si najdou čas na něco tak fenomenálního, jako je stvoření Finančníka a jeho provozování, školení nováčků, administraci tohoto fóra a v neposlední řadě jeho zrod. Díky za toto fórum, díky každému, kdo nelituje svého času a chce se podělit zdarma o své zkušenosti, v dnešní době je to neuvěřitelné.

Odesláno

Můj názor je ten, že 5000 USD opravdu minimum, s kterým se dá reálně začít obchodovat. Ono je to většinou i minimum, které brokeři obvykle pro založení účtu akceptují :) Osobně bych mít takový účet, ROZHODNĚ nelezl na PIT, a jel bych e-minis, mám nejradši ER2 a ES. TA na ně velmi dobře funguje a jsou to velmi oblíbené trhy, pro kapitál 5000 USD jsou naprosto v pohodě likvidní ;) ES je dokonce nejlikvidnější futures trh, takže tam se můžete přesunout, až začne být pro vás likvidita na ER2 problémem :D

Nesouhlasím s názorem, že je nutné mít min. 25 000 USD aby člověk riskoval max. 5% svého PF, riskovat 5% PF se dá i vhodně nastaveným SL pokynem a výběrem signálů, které se budou brát pro trading. Na 1 kontrakt rozhodně tahle suma bude stačit (otázka je jak dlouho, nedoporučoval bych dělat mnoho ztrátových obchodů ;) )

• 1 month later...
  • 1 month later...
Odesláno

Zdravím!

Pečlivě jsem si přečetl všechny reakce na původní otázku. Položil bych k tomu jednu doplňující. Jaké trhy pro začátečníky by mohly být vhodné, když mám účet u [bold]InteractiveBrokers[/bold]? U intradenního obchodování jsou to asi indexy. Doporučovali byste obchodovat přes InteraciveBrokers nějaký trh pozičně?

Díky.

Odesláno

Harmonie,
řada elektronických trhů se dá přes IB obchodovat pozičně. Zkuste se podívat např. na elektronicky obchodované zlato a především eurodollar.
Petr

Odesláno

A ještě jeden dotaz bych měl. Kde se najde velikost počet tiků/bod a cena bodu(tiku) pro jednotlivé trhy. Mělo by to být na stránkách té konkrétní burzy a asi také na stránce [bold]IB[/bold]. Ale nějak to nemůžu najít. Poradíte mi?

Díky.

František

Odesláno

Připadám si jako idiot. Když kliknu na odkaz, tak se dostanu k požadovaným informacím. Ale piokud si chci najít nějakou komoditu sám, tak se mi nedaří. Taky u IB nemám úspěch. Sice najdu (snad) informace, ale nevyznám se v nich. Poradíš? Díky. František PS.: Přikládám, co jsem našel na IB.

1406

Odesláno

Frantisku,

na tom screenshotu je vse podstatne:

nazev trhu: Mini-sized Dow Jones Index
ticker: YM
mena: USD ($)
typ: futures
burza: ECBOT
tick: 1 pts.
hodnota ticku: $5 USD (multiplier)

A obchodni hodiny k nimz je treba pricist 7 hodin, abychom se dostali na nase casove pasmo...

Odesláno

Díky za [bold]hodnota ticku: $5 USD (multiplier) [/bold], ale netuším, kde se vezme, že [bold] tick: 1 pts. [/bold]. To je to [bold]Minimum Order Size [/bold] a [bold] Order Size Increment[/bold]?
A snad už poslední otázka. Jak se z toho vypočítá dolarová hodnota?

Díky.

František

Odesláno

Frantisku,

tick je oznacen jako Increment. Takze trh YM se pohybuje po celych cislech - napriklad z 11620 je nejblizsi mozny pohyb na 11621 nebo 11619. Tento pohyb (1 tick) ma hodnotu peti dolaru. Kdyz se tedy trh hne napriklad o osm ticku, vydelate/prodelate $40 USD.

Odesláno

Dobrý den,
měl bych jednoduchý dotaz na zkušenější tradery: e-mini gold /YG/ trh s VOLUME mezi 9.000 - 13.000 tj. volume kolem 10.000 - jaký bude rozdíl v obchodování tohoto trhu YG oproti např. YM nebo ER2 v reálu, mám na mysli zda bude patrný v čemkoli rozdíl ve VOLUME těchto trhů /např.rychlost plnění, slip apod./ kdy právě ER2 nebo YM mají kolem 100.000 ? Je nějak rizikovější trading YG oproti YM nebo ER2 kvuli nižšímu VOLUME ? Děkuji za případné reakce.
Přeji pěkný den.
Dan.

• Vytvořit...