Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mno, něco pro pobavení :

Používám MA, RSI, V/OI, přihlížím samosebou k formacím. Na základě toho jsem dnes :

SELL LCZ05 pod Low ( 88,80 ), SL 90, a dále BUY KCZ05 nad High ( 104,50 ), SL 100,50 ....... :S :S :S

Tedy, jestli se toto alespoň trochu vyvede, tak :) :) :) .
Pokud by mně k tomu něco někdo napsal - třeba proč bych do toho neměl jít, budu vděčný.
Díky, zdraví ... JAGELO

Odesláno

Dobrý den JAGELO. Je již pozdě, tak jen v krátkosti, jak bych se na to asi díval. LC05Z-(cattle, live) - jen pro pozornost: nebývá to často, ale na dnešní obchodní den vyšla CCI divergence. Já bych do toho nešel, kvůli průběhu posledního obchodního dne. Poněkud extrémní pohyb, na můj vkus. A když třeba nevím proč, tak se držím dál. Máte i jiné informace, než tento graf ? Pokud by byly nějaké, které ospravedlní tento "průlet" dolů, přidám se k Vám. KC05Z(coffee) - tak tady bych se z hlediska money managementu zamyslel nad velikostí svého účtu a SL. Další věcí je možný profit-target a RRR. Tady to asi vidíme každý jinak. Uvidíme zítra, jak se to bude vyvíjet... Po skončení obchodního dne to probereme. Úspěšné obchody přeje Greenhorn.

353

354

Odesláno

Zdravím Jagelo: LCZ5: takže jen pro informaci, trh s hovězím zásahl během pátečního obchodního dne masivní výprodej. Největšími obchodníky byli velké komoditní fondy, které začaly hned po open prodávat ve velkém... S velkou pravděpodobností to způsobilo dominový efekt, hlavně proto, že se přidávaly další a další velcí hráči... Cena se tak postupně dostala nejdříme pod úroveň 10 MA a posléze i pod 20 MA. Zdroje přímo z parketu upozorňovali na prodej více jak 1000 kontraktů LCZ5 ze strany společnosti Refco hned na začátku pátečního obchodováním, který s velkou pravděpodobností odstartoval ten zmiňovaný masívní výprodej a lze jen spekulovat, zda je za tím finanční skandál ve společnosti Refco...:)) Takžo to je shrnutí pátečního obchodu... Pro mně (přesně jak poznamenal Greenhorn) je trh po tak velkém pohybu zavřený, protože nelze přesně odhadnout slěr následujícího obchodního dne... Nicméně z hlediska TA je trh vhodný pro short, až k spodní hraně up kanálu... KCZ5: na tento trh jen s velkou opatrností a s velkým účtem... Je dle mého názoru zbytečné obchodvat na demu kávu a plánovat otevřít učet ve výši 3.000 USD. Káva má tendenci falešné prorážet trend line, high/low včerejšího dne (klidně i 2x-3x) a teprve poté se vydá naším směrem... Vhodný SL pro ID je min 600 USD a pro poziční obchody 1200 USD... Lehce lze stanovit min. velikost účtu pro tuto komoditu. Nicméně na kávě se realizují velké zisky s vhodným MM... Takže úspěšné obchody přeje Vlasťa

355

Odesláno

Zdravím nejen kroužek cukr - kukuřice.
Jak to vidíte s oblíbenou kukuřicí CZ05? Já jsem stále short (už ani nevím od kdy, deník nemám u sebe), připraven se svést ještě níže. V případě odražení od vzniklé S/R jdu ven na trail SL a jedu na sever.
Ale trochu si nevím rady, zda má smysl držet tuto pozici tak dlouho, když trh už jede více jak měsíc do strany v docela úzkém rozpětí. Dle plánu jsem měl PT 200.5. Ten se nekonal.
Co radí zkušenější tradeři? Tím že stále držím pozici možná nic neztratím, ale v reálném obchodě by mi visel margin. A třeba bych jinde udělal s tímto kapitálem jiný obchod. Jak to píšu, zjišťuji, že by můj obch. systém měl mít i toto definováno. Některý z admin psal již dříve, jakmile se obchod do X dnů nerozjede, jde z něj.
Nicméně co kdo očekáváte od kukuřice, co fundament?
db

Odesláno

Dobry den Boublebay,
od pocatku jsem rikal, ze neni vhodne vstupovat do tohoto obchodu. Neco malo nadelil, v pozici jste vsak uz dost dlouho a v podstate stojite na miste. Kazdopadne, po bitve je kazdy generalem:-)) Nazor Petra [financnika] byl [a asi jeste je], ze bude nasledovat pohyb vice do strany, s cimz souhlasim.Ja osobne bych take necekal zadne zazraky, resp. muj system me do Corn zatim nepustil. Pozitivni je, ze jste v teto pozici v profitu, coz je cilem Vaseho obchodovani.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Odesláno

Zdravím již jen kroužek kukuřice. Cukr mě včera vyhodil (o zisk jsem se v podstatě podělil s brokerem, ale havně, že nějaký byl :) ). Když ho dnes vidím jak roste :( Kukuřice je nějaká mdlá (zde brokera zatím sponzoruji), no uvidíme.

Hezký den a lepší zítřky
Izmael

Odesláno

Zdravím všechny,

díky Vlastas + Greenhorn za připomínky.

Což se LCZ05 týče, jestli jsem pochopil, měl jsem SELL pod 88,80 - takže jsem dnes do pozice ( naštěstí :S ) nenastoupil - dnešní LOW bylo 89,30 . Je tomu, prosím, tak, ???

KCZ05 jsem měL BUY nad 104,50 a SL 100,50. Dnes bylo OPEN 105,25 - tedy jestli chápu, vstoupil jsem do pozice za 105,25 a protože LOW bylo 103,50 , posunul jsem SL na 103,45. Díky za každou připomínku i ke kávě.

Jinak ano, obchoduji paper, ale snažím se co nejblíž být u reálných podmínek - i což se finančních možností, které snad do budoucna pro tento obchod budu využívat.
Nevím, jestli bych " na ostro" až takto riskoval, ale i tak včera jsem si nejdřív řekl ne, pak jsem dvě hoďky četl ve Finančníkovi, no, celou dobu mi ten dobytek a káva ležely v hlavě, a až jsem osmahl a snědl skvělý bedly, co jsem našel :) ;), tak jsem znovu koukal na grafy a udělal daná rozhodnutí ... .

Všem díky za jakékoliv připomínky a mějte se. JAGELO

Odesláno

Greenhorne, já vidím u cukru hezkou vlajku, která se formuje už cca měsíc. Navíc na dlouhodobém maximu, ideální paper obchod pro mě, na takové se zatím specializuju :)

• Vytvořit...