uvazuju, ze bych si zacal privydelavat tradingem, ale nedari se mi dat dohromady, co by to pro me znamenalo co do dani - spousta informaci na netu je bud dost stara, takze si netroufnu spolehat na to, ze to plati, nebo se tyka trochu jine situace.
Aktualne jsem OSVC a vydaje uplantuju pausalem (60%).
Vemu to cele na prikladu. Dejme tomu, ze si zalozim brookersky ucet a poslu si na nej 50 000. Vydelam 20% a poslu si 60 000 zpet. Budu danit z 10 000 nebo se mi na to aplikujou podminky co pro prijmy OSVC a budu danit z 60 000 * 0.4 = 24 000? Mam trochu obavu, ze by to pri malem zisku mohlo byt ztratove, protoze se mi rozhodne nevyplati aktualne davat realne vydaje, proto pausal
A resim tohle az ve chvili kdy si poslu penize zpet na nebrokersky ucet? Nebo uz nejak driv? Co kdyz si poslu jen cast, nebudu danit nic, dokud si neposlu zpet vic jak 50 000? Co kdybych si to poslalt zpatky az dalsi rok?
Btw zkousel nekdo stejny pristup pouzit i k daneni operaci s bitcoinem atp?
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Otázka
ghormoon
Zdravim,
uvazuju, ze bych si zacal privydelavat tradingem, ale nedari se mi dat dohromady, co by to pro me znamenalo co do dani - spousta informaci na netu je bud dost stara, takze si netroufnu spolehat na to, ze to plati, nebo se tyka trochu jine situace.
Aktualne jsem OSVC a vydaje uplantuju pausalem (60%).
Vemu to cele na prikladu. Dejme tomu, ze si zalozim brookersky ucet a poslu si na nej 50 000. Vydelam 20% a poslu si 60 000 zpet. Budu danit z 10 000 nebo se mi na to aplikujou podminky co pro prijmy OSVC a budu danit z 60 000 * 0.4 = 24 000? Mam trochu obavu, ze by to pri malem zisku mohlo byt ztratove, protoze se mi rozhodne nevyplati aktualne davat realne vydaje, proto pausal
A resim tohle az ve chvili kdy si poslu penize zpet na nebrokersky ucet? Nebo uz nejak driv? Co kdyz si poslu jen cast, nebudu danit nic, dokud si neposlu zpet vic jak 50 000? Co kdybych si to poslalt zpatky az dalsi rok?
Btw zkousel nekdo stejny pristup pouzit i k daneni operaci s bitcoinem atp?
Diky,
Gh.
Sdílet pomocí služby
1 odpověď na tuto otázku
Doporučené příspěvky