Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka

Odesláno

existovala by nejaka metoda jak zhodnotit vklad 20 % p.a., vetsi ambice nemam ? .. nechci venovat roky studiu nez zacnu naostro obchodovat, chtel bych neco jednoducheho, preferoval bych long pozice ne intraday ale delsi timeframe ... hledam svaty gral ktery neexistuje a proste je potreba venovat roky studiu nebo by neco prichazelo v uvahu ? ... samozrejme bych preferoval minimalizaci moznych ztrat a pokud bych mohl pouzit e-broker od FIO jako obchodnika bylo by to uplne idealni .. samozrejme bych mohl pouzit ETF indexove fondy treba od Vanguard ale ty dosahuji mene nez 20 % p.a. .. cele je to slozite v tom, ze bych tento vynos chtel doahovat konzistentne, nejen v bycim trhu jako je posledni roky kdy to asi je jednodussi nez v medvedim trhu ktery drive ci pozdeji nastane ... doporucil by mi nekdo na co se podivat ?

10 odpovědí na tuto otázku

Doporučené příspěvky

• 0
Odesláno

dekuji za odpoved serial peclive prostuduji ale i denni timeframe je pro mne asi prilis kratkodoba strategie, radeji bych volil buy and hold v radu minimalne tydnu, spise mesicu, jenze jak najit ty spravne cenne papiry, komodity atd.. ?

• 0
Odesláno

Trevore, jak sám říkáte svatý grál neexistuje a vy byste chtěl za minimum práce zhodnocení alespoň 20%. To je poměrně velké procento za nic nedělání. Pokud se vám nechce do akcií, což je pochopitelné, zkuste se mrknout na obchodování opcí. Na internetu je spousta zajímavých informací a strategií, které můžeme obchodovat na timeframe, který vám vyhovuje.

Popřípadě pokud vážně chcete vložit do něčeho peníze a nechat to být nějakou dobu bez potřeby výběru, přečtěte si něco o zlatě. To našlo loni dno a od té doby znovu začíná růst. V době vysokých valuací akcií napříč všemi trhy, je pak zlato ideální instrument pro investici. Ani se nechci pouštět do debaty ohledně finančních trhů a situace na všech trzích ve vztahu k tisknutí peněz a opuštění od zlatého standardu. Respektive centrální banky si tisknou peníze, jak se jim chce a tyto peníze nejsou ničím "kryty". Proto nákup hmotného zlata, kdy budete skutečně vlastnit několik gramů zlata, které si někde uložíte, by mohlo být zajímavou volbou. 

• 0
Odesláno

diky za rady, mne treba zaujalo investovat do akcii firem na tezbu lithia ktere ma imho budoucnost .. ale vic jsem se tim zatim nezabyval ale asi profici v tomto oboru (pruzkum, tezba ..) uz do toho investovali tak asi P/E uz bude zapocitavat vsechny budouci zisky, mozna to chtelo do lithia jit driv ... btw my pry mame v Cinovci 6 % svetovych zasob lithia a naklady na tezbu i u nas jesou pod 2000 usd na tunu (mame nejvetsi lozisko v evrope) 

• 0
Odesláno

Vidět vyšší TF je určitě základ k profitovému obchodování. Mým oblíbeným je 15 min. Vím, že alespon tři svíce jdou v určitém směru a toho dokáži využít k získání profitu. Pak je důležité sledovat vlnění na nižším tf a vstoupit ve vhodný okamžik. Taky pak s částí pozice vystoupit  na vlně a zbytek počkat až se trh rozjede více podle vyššího tf.

• Vytvořit...