Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den
Předem bych chtěl poděkovat za brzkou odpověď, ani jsem to tak rychle nečekal-je vydět, že tento server a potažmo forum je opravdu on-line a chtěl bych tímto také opravdu poděkovat za VELMI PŘÍNOSNÉ INFORMACE, které mi (JAK PEVNĚ DOUFÁM) pomůžou na této dobrodružné cestě :-) ... ale k věci : dovolil bych si dát odkaz na další obrázek www2.webpark.cz/radusor/eurofxdec.2005.htm kde jsem jako příklad otevřel kontrakt Euro FX (c) prosinec 2005 kdy mám předem uploadované nové data a jak je na obrázku vidět graf končí dne 17. června a posun dál v čase není možný (protože tlačítka po pravé straně jsou šedá) jak bych to řekl jinak: myslel jsem si, že v tomto programu půjde trénovat tak, že k poslednímu dni obchodování určitého kontratu se s ohledem na minulý průběh naplánuje určitá strategie (plán) a podle toho cvičně buď nakoupím nebo prodám kontrakt to jest třeba dne 20.6 2005 kopím 1 (jeden) prosincový kontrakt euro FX (c) . Nikdo neví jakým směrem půjde trh další den.Další den udělám upload dat a tím pádem se dovím jestli je má strategie správná či nikoli. V podstatě se mi jedná v mé otázce o to- zda se v tomto programu dá takto cvičně online obchodovat a nebo jestli to jde v tomto programu obchodovat poze od posledního aktuálního dne směrem ZPĚT.Předem moc děkuji za odpověď a doufám že jsem tu otázku napsal srozumitelně, a že Vás nebude iritovat. :-)

• Odpovědí 1,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Radusor,

program TNT samozřejmě tak, jak popisujete, normálně funguje. Skutečně netuším, proč Vám nelze graf krokovat :-( Není Vaše TNT již expirované? Máte stažené updaty? (Menu HELP ==> CHECK FOR UPDATES) Zatím jsem se s podobným problémem nesetkal, takže vznáším dotaz i k ostatním TNT uživatelům - nemohl by někdo Radusorovi poradit?
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Odesláno

Radusor,

píši ještě jednou, neboť jsem si teprve teď uvědomil že chcete zobrazovat data dále, než 17. června /přeci jenom člověku to v neděli po ránu tolik nemyslí :-)/. Jenomže taková data zatím nejsou, další obchodní den bude až zítra, takže další data budou až od zítra. Takže se obávám, že celý problém je v tom, že chcete zobrazovat data, která ještě neexistují....

Zdravím,
Tomáš

Odesláno

děkuji za odpověd, ale já jsem tam psal, že vím že data na zítřek budou až zítra , ale technicky _ pokud já zítra stáhnu další nové data tak ve stávajícím otevřeném okně kde mám otevřený kontrakt se neoběví ( ty nová data) ale zustane to tak jak to je pouze pokud si otevřu nové okno programu tak tam už budou i hodnoty dalšího dne ale bez mého již otevřeného(běžícího) kontraktu ???? děkuji za trpělivost se mnou...

Odesláno

Zdravím,
možná zkuste prosím ten problém popsat trochu jinak - obávám se, že otázce také úplně nerozumím.
Další data bude možné do TNT stáhnout v pondělí v noci - program pracuje s EOD (End of day) daty, tzn. data se do programu nahrávají až po skončení obchodování.
Pokud máte aktivní TNT mělo by vše fungovat tak, že zítra v noci (tj. pondělí kolem půlnoci) dáte aktualizovat data a stávající graf se rozšíří o obchodní den 20.6.
Petr

Odesláno

Dobrý den.
Tak jsem to zkusil dle Vašich rad a opravdu funguje to!!! :-) jen bych se chtěl zeptat jak je možné, že dle obrázku
www2.webpark.cz/radusor/eurfx2005.20.6.htm je vidět, že jsem odhadl směr trhu, ale rozdíl na grafu je jiný než ukazuje account -na grafu je vidět, že by měl být rozdíl ceny $1512.50 , ale na account (na levé straně obrázku) jsem v plusu pouze $510....
Předem děkuji za odpověď .Jo a ještě bych se chtěl prosím zeptat- pokud bych chtěl v tento okamžik vystoupit z trhu protože si netroufám odhadnout další směr jak to mám v TNT provést dle obrázku výše... Děkuji

Odesláno

Tak to jsem rád.
Na úvod malá prosbička – obrázky můžete vkládat přímo do tohoto fóra (tlačítko Přiložit) – bude to pro všechny pohodlnější, protože přímo ve fóru je pak vidět náhled.

No a co se vašeho dotazu týče – zobrazený rozdíl 1512 dolarů je od close předchozího dne do close aktuální dne. Nicméně jak vidíte na obrázku – trh otevřel mezerou – gapem. Tj. Gecko „nakoupil“ kontrakt za cenu na „open“ která nebyla stejná jako close přecházejícího dne.

Petr

Odesláno

já jsem asi hroznej, ale chtěl bych se ještě zeptat: proč když jsem dal příkaz sell na hodnotu 123-00.75
tak se mi provedl dle grafu (obrázku viz výše) sell na 122-00.75. předem moooc děkuji za trpělivost ...

Odesláno

Za to tlačítko se omlouvám – fórum mělo nastavené špatná práva a tak jsem tlačítko viděl patrně pouze já coby administrátor :)

>já jsem asi hroznej, ale chtěl bych se ještě zeptat: proč když jsem dal příkaz sell na hodnotu 123-00.75
> tak se mi provedl dle grafu (obrázku viz výše) sell na 122-00.75. předem moooc děkuji za trpělivost ...

Trh otevřel gapem – tj. níže než uzavřel předchozí den. Vy jste zadal příkaz sell stop. Tj. v takovém případě budete exekuován za cenu trhu, která je k dispozici poté, co je cena níže než je definována v příkazu (v případě sell). Tj. byl byste exekuován za cenu, za kterou trh otevřel (plus mínus skluz v plnění).

>Předem děkuji za odpověď .Jo a ještě bych se chtěl prosím zeptat- pokud bych chtěl v tento okamžik vystoupit z trhu protože
> si netroufám odhadnout další směr jak to mám v TNT provést dle obrázku výše... Děkuji

Z pozice můžete vystoupit až následující obchodní den. Pro vystoupení za jakoukoliv cenu zadejte příkaz BUY MARKET (máte-li na mysli ukončení vaší krátké pozice) a počkejte na následující den. Je to podobné jako kdybyste byl v reálném trhu a již bylo po skončení obchodních hodin – z takové pozice můžete vystoupit až další den kdy se trhy otevřou.

Petr

• 4 týdny později...
Odesláno

Libici,

co prosim presne myslite pojmem MA Channel? Priznam se, ze tento pojem slysim poprve :-) Mozna se jedna o neco, co znam pod jinym nazvem / pojmem. Zkuste prosim jenom napsat o co jde a reknu vam, zda-li to v TNT jde, nebo ne.
Tomas

• Vytvořit...