Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý den,
1. rád bych se zeptal jakým způsobem využíváte TnT v praktickém obchodování. S programem nějakou dobu testuji a líbí se mi. Vím, že není vhodný pro intradenní obchodování, ale otázka stojí jinak - Dá se program nějak skloubit s daty zasílanými přímo od brokera a použít jako platforma pro přímé obchodování? Nebo je to čistě "studijní" záležitost? Anebo se dá použít pro technickou analýzu trhů (po zakoupení aktuálních dat od Gecko) a pro přípravu obchodních příkazů, které se následně zadávají do platformy brokera.

2. v případě, že TnT nejde použít jako elektronická obchodní platforma. Existuje nějaký graficky a funkčně podobný program přímo pro komunikaci s brokerem?

Děkuji
Petr

Odesláno

1) prepojit sa neda, sluzi vyhradne na analyzu trhov + backtest a ako si sam napisal na akusi pripravu orders. Niekto to vyuziva napr. kvoli opciam, niekto kvoli spreadom. Data mozu byt len priamo od Gecka.

2) tych je obrovske mnozstvo, kazdy broker ponuka niekolko na vyber

Odesláno

Zdravím všechny,
rád bych poprosil vás zkušené, jestli mi můžete poradit (přes veškerou snahu se zorientovat sám se mi to nepodařilo) jaký program zvolit na daytrading, respektive jakou platformu zvolit, abych mohl i pro paper-trading využívat online grafy nejen denní, ale především 5minutové apod... (s ohledem na dobrou ovladatelnost a ne přílišnou složitost).. Vím, že si musím vše vyzkoušet a osahat sám, ale v záplavě informací zde na serveru jsem se trochu ztratil, jsem začátečník...
Díky a přeju hodně úspěchů

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobry den.
Chtel bych poprosit o radu. Nemohu nainstalovat spreadovy plug-in do sveho Gecka. Pokud jsem dobre pochopil instalacni informace, tak kliknu na -help- -check for updates- nainstaluje se a zavru a otevru Gecko a mel by tam byt, jenze není:( Tak vazne nevím.
Jen kdyby to bylo dulezite - mam zakladní program koupeny od kamarada, ktery pri koupi zakladal svuj ucet u Gecko software a ja pri koupi plug-inu zase svuj a ten jeho neznam. Zda to nemuze mit souvislost.
Nikde jsem tu podobny dotaz nenasel, tak to asi nebude zadna veda. Nu budu to dal zkouset.

Hezky den.

Stepan Mracek

Odesláno

Neviem ci nebude chyba prave v tom, ze program mas od kamarata a na svoj ucet si kupoval iba plug-in. Ja osobne zatial mam len plug-in Accounting and Simulator, ale kupoval som ho priamo s programom, takze hned po instalacii programu som ho tam mal. Ale pokial som mal iba trial verziu, tak sa ma Todd z TNT mailom opytal ci mam zaujem vyskusat Bulls and Bears plug-in, na co som mu odpisal kladne. Jeho dalsia odpoved bola, ze staci dat Data Update a plug-in bude nainstalovany, a tak to aj bolo. Predpokladam, ze aj pri full verzii to musi fungovat rovnako, ak to nepojde, tak potom odporucam skontaktovat sa priamo s Gecko a povedat im o probleme s nakupom od kamarata.

• 2 týdny později...
Odesláno

Hraju si s backtestingem v Gecku TnT jako totální začátečník.

Nepochopil jsem dvě věci. Poprosil bych někoho zkušenějšího o radu.
1)Proč se občas denní graf zastaví a nepokračuje, zatímco týdenní ano?

2)Proč se někdy (opět nevím dle čeho), restartuje pozice na grafu, když přepnu na jiný časový horizont - také nechápu. Dělal mi to jeden druh kontraktu, tak jsem smazal všechny charty a otevřel jiný a tam se to tedy nerestartovalo, ale stejně...

Díky předem za odpovědi.

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim poradte ... seznamuju se s TNT a na grafech CORN Jul07 jsem narazil na problem, ktery si neumim vysvetlit. Jako prvni jsem si zobrazil denni graf, pak vidim ze 26 Unora byla cena nejvys a odectu si ze denni High bylo 459,75. To je mi jasne Pak jsem objevil v toolbars tydenni zobrazeni - tataz komodita, podle me tataz data jen jiny timeframe takze co usecka to tyden - opticky graf vypada v poradku, ale kdyz jsem si najel na stejne datum - predpokladam ze 26-Feb bude spadat do tydne oznacovaneho jako 02-Mar tak vidim, ze v tomto tydnu byla cena nejvyssi ALE ukazuje to ze tydenni High je hodne jine - ale opravdu hodne 437,25 Tohle me dost mate. Jedna se o High - tedy o hodnotu, na kterou v danem tydnu vystoupila cena nejvyse. No a protoze 26 unora spada do tohodle tydne, pak by tydenni high cena mela preci odpovidat tomuto dni. Nebo neco pletu ??? Prikladam dva obrazky s_+C2007N je denni graf s_+C2007NLW je tydenni graf Diky predem

3810

3811

Odesláno

Dobry den,

mate pravdu, chybicka se vloudila :)
Je zajimave, ze na stranka Brite Futures je uplne stejna chyba
www.britefutures.com/charts/rad6C81CPrice.png
asi maji stejneho dodavatele dat :)

Ale na strankach Barchart uz je vse vporadku
customer1.barchart.com/cgi-bin/mri/vsnchart.htx?code=XVSN&showcc=yes&sym=CN07&cc=C&data=D&mon=N&year=07&date=062907&submit=Create+Chart&size=b&den=med&jav=adv&expm=0&ch1=011&arga=&argb=&argc=&ov1=&argd=&arge=&argf=&ch2=&argg=&argh=&argi=&org=com&crea=Y&perm=9&fix=

Vim jak takove malickosti dokazou cloveka rozhodit a znejistit :)

Hodne zdaru.

Odesláno

Myslim, ze sa nejedna o chybu. Konkretne high 26.2. v tyzdnovom grafe sa zhoduje s maximom 26.2. na dennom grafe, avsak v marcovom kontraktnom mesiaci. Tento kontraktny mesiac ma v dany den vyssi volume (cca 75.000) oproti julovemu kontraktu (cca 45.000). Neviem presne ako v Gecku tvoria tyzdnove grafy, ale myslim, ze za dane obdobie v tyzdnovom grafe beru hodnoty z najblizsieho kontraktneho mesiaca, cize v tomto pripade je to marec. Sice sa vtedy obchodoval aj julovy, ale v nizsom objeme. Podobne ak si otvoris septembrovy Corn, tak 26.2. tam je znova ina hodnota high - 442.25, ale volume je iba 2896.

Odesláno

to sipmson7 - ale to je divny ne ? ja si myslel ze Jun-Corn2007 je jina komodita nez Mar-Corn2008. Kukurice jak kukurice, praseti budou chutnat vsechny stejne, ale zrovna v ochodovani jsem si myslel ze to jedno neni ...

ale v souvislosti s timhletim me napadla dalsi nejasnost : opet TNT

kdyz si vyberu Corn Jul 2007 (combined) a zobrazi se mi denni graf, data zacinaji tak v polovine Oct 2006. Coz mi prijde jako smysluplny - nemuzu rict ze je to OK, ale prijde mi to jako spravny

pokud si prepnu na tydenni graf, zacatek zobrazovanych dat muzu posunout na polovinu Aug 1997 ?????

a pokud prepnu na mesicni graf, pak zacatek zobrazovanych dat je nekdy polovina roku 1982 !!!!???

to je nejaky divny ne ? Preci mi nechctete rict ze Kukurice Jul-2007 se zacala obchodovat pred 25 lety ???

Tedy, bud je to jak rika simpson, tedy ze kukurice je kurice a vzal cert dodaci obdobi (???) ale to me tedy trochu mate, nebo si TNT proste vymysli a ma v tom nejakej chaos .... tak ted nevim

Odesláno

atman

TNT to ma urobene tak, ze mesacne a tyzdenne grafy ma na dlhsie obdobie z toho dovodu, ze je to kontinualny graf a nezalezi teda na tom, aky kontraktny mesiac Corn si otvoris, teda napr. Jul 2006 alebo Sep 2010, vzdy budu tieto grafy rovnake.
Rozdielne su iba ceny v dennych grafoch v rovnakych obdobiach pri roznych kontraktnych mesiacoch ak sa navzajom prekryvaju, t.j. napr. konkretne pripad ktory sme tu uz riesili 26.2. Tento konkretny den sa nachadza vo viacerych kontraktynch mesiacoch s roznymi hodnotami a to vdaka tomu, ze obchodovat Corn mozes dopredu az do roku 2010 a pocas roka ma konkretne Corn 5 kontraktnych mesiacov (Mar, May, Jul, Sep, Dec) a v kazdom z nich uvidis napr. dany den 26.2. s inymi hodnotami (konkretne Dec 2010 ma high daneho dna iba 373, ale mizerny volume). Spekulanti obchoduju prevazne najblizsi kontr.mesiac a ked sa blizi k FND tak zacinaju prechadzat na novy kontr. mesiac (to je vidiet na poklese volume v starom mesiaci a naraste v dalsom). Neviem celkom presne kto obchoduje 3 roky dopredu, ale podla mna su to vacsinou obchodnici (velkoobchodnici), ktori chcu v danom case realne prevziat kukuricu. Ale to je len moj predpoklad, netusim ci je to naozaj tak :)

Odesláno

No ja si myslim, ze pokavad prepnu na tydenni graf, tak by v nem meli byt zohledneny vsechny kontraktni mesice ktere se aktualne obchoduji a ne pouze ty ktere maji nejvyssi volume.
Ale kdyz se kouknete na tydenni grafy ze stranek Brite a Barchart, tak jsou tvoreny odlisne.
Takze smotneho by mne zajimalo co je spravne???

• Vytvořit...