Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kratka reakcia:

Neplanoval som tuto odpoved,

Skor ako mili kluci zacnete nieco kritizovat, skuste troska premyslat v com je odkaz. Mam pocit, ze toto uz nieje materska skolka, niektori jedinci ako je napr. zmieneny ron sa snazia poskytnut myslienky, napady ktore v nasich zemepisnych sirkach malkto vobec vyskusa. popisal komplet navod aj s vysledkami, takze ako sa hovori pod lampou je najvacia tma sa nenadarmo hovori ako ludove porekadlo.

takze vsetko v dobrom a vela sil do obchodvania

lopo

• Odpovědí 780
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ahoj Buchel:
na ten moneymanagement mam specialny obchodny dennik, ktory som si preto vytvoril... ako som pisal v nom, vstup riesim na zaklade obchodneho planu, a podla mojho nazoru su vystupy ovela dolezitejsie.. preto na ten isty vstup riesim viacero vystupov... vymyslam nad vecou nastavovat PT a SL podla nejakeho nasobku ATR.. len este to nemam pre backtestovane.. dalej si poctivo zapisujem najvacsie dosiahnute hodnoty a pri limitovanej strate a podla toho si urcim ci je lespie posuvat SL alebo len ho raz posunut na BE +2 a potom cakat bud ano alebo nie... .. cize ospoved na tvoju otazku je ze pouzivam EXCEL na to..
v pripade zaujmu by som ho mohol aj preposlat, len ma 4 MB a sem nejde uploadnut... ak by ti pomohol sa ozvi.. len pripo minam ze je koncipovany na ER2 ale lahko sa da prisposobit na forex...
s pozdarvom Zero999

• 3 týdny později...
Odesláno

MN,

trochu neskoro ale reagujem na odpoved zo 4 decembra (na tieto stranky sa vraciam asi raz za mesiac).

Ako Ron spravne doplnil, skutocne som mal na mysli otvaranie pozicii v roznych trhoch, nehovoril som o viacerych obchodov v jednom trhu / menovom pare. Odhad rizika pri viacerych signaloch po sebe v jednom trhu by bola zaujimava tema a na dlhu debatu (rozne OS, rozne timeframe, korelacie systemov, fundamenty/kontext, velkost otvoreneho rizika, volatilita, dopad na portfolio...). Je to velmi specificka a asi nie velmi uzitocna tema, kazdy mame uplne ine vyssie uvedene parametre.

V jednom som asi nie velmi citatelny - za posledny rok som presiel viacerymi fazami hladania. Nie som fanda AOS (ani s pouzitim NS a fuzzy, aj ked priznavam ze s AOS a tymito technikami "flirtujem"). Mozno po dosiahnuti urciteho kapitalu zverim cast nejakemu konzervativnemu ale realistickemu AOS ale teraz nie, zatial ma 30% rocne neuzivi (obsluhovat a udrziavat funkcny AOS by ma navyse stal viac casu ako moje sucasne obchodovanie). Obchodujem diskrecne emini trhy, pohyb ceny a zmenu objemu, nepouzivam klasicke TA indikatory - ak medzi ne neratame volume a sledovanie obchodov zrealizovanych na bide a na asku. Nehovorim ze AOS, TA alebo FA nefunguju, ale nie som ich fanda.

Dal som si tiez tu namahu a presiel som si tvoje prispevky. Tvoje vysledky (dvojnasobok uctu za kazdy tyzden) ma pri riziku 50% uctu neprekvapili, ale pevne drzim palce aby sa tvoj ucet dozil rocnych narodenin.

Nelo

Odesláno

Nelo

Jak jsem napsal (dnes), 9 z 10 MN doporučují MM. Jinak mám, koukám, štěstí, že jsem asi po měsíci nahlédl na tyto stránky a mohl ti odpovědět.

K mému účtu - ten přežije vše (vzhledem k přelévání prostředků už ani jinak nelze). Asi bychom mohli rozebrat výši reálného rizika mého přístupu (tam bych asi úplně nesouhlasil s rovnítkem mezi připouštěnou ztrátou a rizikem). Ale empiricky to zatím funguje, netřeba nic měnit (jen sbírat skušenosti a pamatovat si je - to hlavně).

Jinak super přístup - když se diskutuje, tak se nejprve snaží poznat protistrana (projetím předchozích vstupů do fóra).
Ať se daří.

• 2 týdny později...
  • 2 týdny později...
  • 4 týdny později...
Odesláno

Zdravim,

na viacere mailove ziadosti o vysvetlenie vztahov hodnotiacich kriterii obchodnych systemov odpovedam rozsirenim a doplnenim zakladnych pojmov :

www.ron-sk.com/MM/Kelly/KellyMM.htm . Hodnotiace kriteria su navzajom previazane, vyjadrene v roznych tvaroch s navaznostou na Profit Target : Stop Loss. Doplnil som tiez rozne vysvetlovany termin EXPECTANCY. Clanok som rozsiril o blizsi pohlad na realnost obchodneho systemu www.ron-sk.com/MM/Kelly/KellyMM.htm#practicability s nazornou pomockou www.ron-sk.com/MM/Kelly/practicability.htm. Kazdy trader si moze ohodnotit svoj system a urobit uzaver, ci ho je mozne dlhodobo ziskovo obchodovat. na zaklade jednoducheho vypoctu podrobne popisanych kriterii W% a EF% s pouzitim 4 zakladnych parametrov svojho OS :

n - celkovy pocet obchodov
nw - pocet ziskovych obchodov
SW - sucet vsetkych ziskov
SL - sucet vsetkych strat

Hodnotit OS z menej obchodov ako 100-150 nedava relevantne vysledky.

• 3 týdny později...
Odesláno

DD = drawdown (pokles účtu), max DD = největší pokles účtu
RRR = Risk Reward Ratio (koeficient/vztah/podíl zisku a ztráty na daný obchod nebo obchody), pokud na riskovaných 50$ získám 200$ tak moje RRR = 1:4

...tyto informace a spoustu dalších najdete bez problémů na stránkách finančníka

Jarda101

Odesláno

Já bych jen upřesnil, že je několik možností hodnocení ziskovosti. A asi všechny mají svoji vypovídací hodnotu.

Měli bychom mít společně jasno co přesně RRR je. Pokud budu vycházet z manuálu k e-miny II. tak RRR je poměr průměrný ziskový obchod/průměrný ztrátový obchod. Nebo také Win - Loss Ratio.

Často je také používáno Procento úspešných obchodů - což je poměr počet ziskových obchodů/celkový počet obchodů.

Zajímavý je ještě Profit factor - (za což se podle mého názoru zaměňuje často RRR) je poměr celkový zisk(součet všech zisků) /celková ztráta (absolutní hodnota)(součet všech ztrát)

Aleš

Odesláno

djboom

každý má svoji hodnotu. Jen je potřeba pochopit co vlastně vyjadřuje. Osobně neumím žádný upřednostnit, respektive vždy ve svých testech vidím všechny.

Aleš

• Vytvořit...