Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

PetrPfl:
Cituji z překladu zde na stránkách:
"Otvorte si 1 hodinový graf ktoréhokoľvek menového páru. Sviečkový alebo čiarový graf – to je jedno. Zobrazte si na ňom tieto tri veci: 1) 169 periódová (hodinová) EMA (exponencial moving average), 2) 144 periódová (hodinová) EMA (exponencial moving average) a nakoniec 3) 12 periódová EMA."
Milan

• Odpovědí 780
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

A taky si přečti, co tady psal o svém pojetí tunelu namodro a ty vstupy začnou přibývat, ale ručně, jako AOS, to se mi tak úplně nezdá. Ale jestli to někdo umí naprogramovat se všemi těmi odchylkami, co z toho vylezou, tak proč ne, nervy se uklidní. Zrovna teď se to sune k PT č. 2. a je to tam. To je radosti.
Lohna

• 3 týdny později...
Odesláno

Mám otázku na všechny minilotaře, kteří jedou live přes VT. Kolik minilotu obchodujete a v jakém poměru k velikosti vaších účtu. Např. 1 minilot na každých 500 $ účtu, 2 miniloty na 1000 $, atd. Nebo je to příliš opatrné a minilotu by mohlo být více.

Odesláno

Pauli:
tolik, kolik mi dovolí můj MM... :) Tedy, kolik mám stanovené riziko (povolenou ztrátu) na jeden obchod, na součet současně otevřených obchodů a na případný maximální drawdown podle backtestu...
Když používáš SL 15 pips, budeš mít asi jiný MM než když používáš SL 90 pips...

Odesláno

Jde mi, kolik % z účtu rizkovat. Teď je tady moderní Vegas a všichni obchodují 1H a 4H takže je jasné, že SL bude mnohem větší. Jde mi o klasiku na 15M se SL 20-25 pips. Když si vezmu Kellyho formuli, která byla uveřejněna na Finančníku, tak při R=1,5 a P=45 % to vychází na 18 %. Což si myslím, že je hodně. 1 minilot na 500 $ účtu mi zase připadá celkem konzervativní. Chtěl jsem jenom vědět vaše zkušeností.

Odesláno

zalezi na tom, v jakem jsi stadiu :) pokud mas dobre otestovanou strategii a vis, ze jsi schopny bez problemu obchodovat dany system, pak muzes experimentovat s MM dle libosti. Ja obchoduju 1 minilot s uctem 1500$ a SL se pohybuje od 20-30 pipsu. Duvodem je zvladnuti psychologie a obchodovani daneho systemu. Az budu mit z obchodovani dobry pocit, zacnu pracovat s vecmi typu Kellyho formule. Jinak pokud ti to vychazi po odtestovani na 18% - jdi do toho :) Ale predtim se mrkni na vysledky Larryho Williamse, at vidis, jestli jsi schopny to ustat. Je to horska draha.

Odesláno

Zkus pravidlo Dr. Eldera - risk max. 2% na obchod, max. 6% na všechny obchody. Zdánlivě je to konzervativní, ale hlavně to drží psychiku v "live" na uzdě. A je to pro začátek naprosto jednoduché. Jen to dodržet. ;)

• 1 month later...
Odesláno

To Dzink:
zaujímavý príspevok z vlákna Pozičné obchodovanie na forexe. Presunul som diskusiu na toto vlákno, aby sme sa držali témy. Dovolím si citovať:....SL neni jen prikaz u brokera, SL je zpusob premysleni.....
Takto som sa nad SL nikdy nezamýšľal. Samozrejme, počul som už o fyzickom a mentálnom SL, ale vždy som to bral len ako nejakú hodnotu, na ktorej uzavriem stratový obchod.
Aj keď sa mi ešte asi nepodarilo preniknúť do úplnej podstaty citovanej vety, ďakujem za námet na premýšľanie ;).
Martin :)

Odesláno

To Galant:
Fórum není chat. Nemáte-li k příspěvku konstruktivní odpověď, tak prosím neodpovídejte. Příspěvky typu "Taky si to myslím", "Souhlasím", "Tos mi moc nepomohl (td) :D

Odesláno

To spector:
neviem, či som Ti niekedy niečo v tomto živote alebo predchádzajúcom niečo urobil (ak áno, nie som si toho vedomý a sorry), ale nepostrehol som, kedy si sa stal administrátorom tohto fóra.
Takže nemienim sa Tvojimi osobnými útokmi viac zaoberať.

To Sid:
Ak je to možné, prosím ťa vymaž zajtra tento môj príspevok, nech sa zachová korektný a priateľský duch tohto fóra.

• 2 týdny později...
Odesláno

Dzink
někde jsi psal, že při dosažení 100% účtu přídáváš další pozice, to máš potom ze třech pozic na 0,1 pozic šest a nebo tři na 0,2? Když jsem jednou prubnul 6 pozic tak už jsem se v tom nevyznal.

Odesláno

Standby:
nejsem dzink, ale dovolím si říct jak to dělám já. Když mi to MM dovolí, otevřu JEDNU pozici s například 9 miniloty a zadám na jednotlivé fibo úrovně (profit targety) entry pro ukončení vždy 3 minilotů. Jednoduché, bez problémů, přehledné. Jen nesmíš zapomenout zrušit entry, když tě to vyhodí na stopce... :) :)

• Vytvořit...