Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim,

Rad by som vedel ako je to realne v nejakej platforme so zmenou ceny u komodit. Ci majú komodity tickove data, to znamena ci je vidiet cislo ceny uvnitř candle napr. najmenšej 5 min. Ak niekto poradi budem rad.

lopo

• Odpovědí 66
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

snad jsem otazku pochopil spravne.

data poskytuje vetsinou broker a je bezne ze zasila tickova data (tzn treba i frekvenci vetsi nez 1s). s temito daty pak pracuje grafovy program (sierra, medved, amibroker,...) a umoznuje nastavit jak svicky o hustote par sekund, tak napriklad tickova data.

Pete
Odesláno

dik pete,

presiel som uz kadejake teorie o obchodovani a zakladna vec mi unikla, vo forexe viem ze existuju aj tickove data okrem candle ktore sa z nich potom prekresluju do grafu. Ide vlastne o to rychlo reagovat na vstup a vystup do trhu, a to je nesmierna vyhoda oproti klasickej candle ktora vramci svojho TF moze urobit celkom vyrazny pohyb. Z mojho pohladu dochadza k znizeniu zisku- PT. Pri testovani chcem zohladnit tuto skutocnost, ktora podla mna pomoze zvysit PT.

lopo

• 2 months later...
Odesláno

Dobrý den,
měl bych dotaz.. Při srovnávání grafů z odkazu "grafy zdarma" tady na finančníku jsem narazil na dost zásadní nesrovnalosti ve volume. Každý ten server uvádí jinou hodnotu volume. Za poslední tři dny(24.-28.11.) u jednoho volume stoupá a u jiných zase klesá a to je dost zásadní rozdíl.. Nevíte čím to je ? A kde by se daly sehnat skutečně věrohodná data?
díky

Odesláno

to Man
Spravne su vsetky.Na forexe je mozne zistit len tzv. tick volume.Retail brokeri nemaju uplne rovnaky system tvorby ceny.U niektorych je viac oscilujuca,ini kmitanie kurzov zase viac utlmuju. Preto maju za casovy usek rozny pocet zmien ceny, co predstavuje tick volume.

herman

Odesláno

Herman,
já mám na mysli měnové futures.. Tam je volume závislé na počtu obchodovaných kontraktů a to by mělo být jednotné.. Narozdíl od forexu kde je tickové volume.

• Vytvořit...