Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To: Paja1

Vlastní výši marginu před vstupem do obchodu vidím také pozitivně = ochrana před vstupem do příliš mnoha pozic. :-)
Na druhou stranu je podstatný rozdíl když otevřu 4 pozice á 800eur = 3.200eur což je při velikosti účtu cca 14.000 OK. Ale když se v průběhu jejich držení blokovaný margin zvýši na 4x 2.600eur = 10.400eur tak to už je prů... jako mraky a margin call je vzápětí! :-(
Což se i stalo... :-((
Pokud by ale blokovaný margin zůstal na původních 3.200 eurech tak bych ztrátu z opcí "vyseděl" do podstatně přijatelnější výše.

Odesláno

Budiž tato má hořká a drahá zkušenost mementem že ani jen 25% účtu blokovaných v marginech není 100% bezpečným pravidlem proti magrin callu hlavně u opčních a pozičních obchodů!!! :-((
Volatilita i trh umí být pekelně rychlý a současné pohyby +/- 5% jsou smrtelnou kombinací!!! :-((

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den
Potřeboval bych radu ohledně doplnění účtu u IB. Ted,když zdvihly marginy,tak nemám tolik ,,prostoru" na obchodování alespon 2 kontraktů TF jak bych chtěl.Chci se zeptat,jestli se před odesláním peněz musí něco vyplnovat,nebo bude stačit,pouze tam peníze poslat z toho samého účtu z jakého byl fundovaný.
Předem díky za radu
P.s Martin

Odesláno

Stačí poslat peníze. Já obvykle "pro jistotu" napíšu brokerovi, ale není to nutné.
Moje zkušenost není s IB, ale nepředpokládám, že se to bude lišit. Když posíláte peníze na svůj účet do banky, taky to není potřeba hlásit nebo vyplňovat nějaké formuláře.

Odesláno

To Skellers

Je potřeba IB-čko informovat o poslání peněz na účet a dělá se to v Account Managementu - Funds management - Fund transfers, kde to pak napíše i číslo účtu a variabilní symbol kam peníze poslat...
Já prvně poslal peníze na účet, který jsem měl uložen od posledního poslání peněz, a pak informoval IB-čko o transferu a nestačil se divit, protože změnili číslo účtu... :-(
Horko těžko se pak dohledávaly... :-((
Proto prvně informovat a až pak posílat! :-)

Milan

Odesláno

to Chaplain,

samozrejme ze plati, obchoduji u IB a margin je prehledne uvedeny po kliknuti na "contract info - details" kontraktu. Margin je rozdeleny na casti:

Initial margin a maintenance margin je uvedeny zvlast pro overnight obchody a zvlast pro intraday.
napr. u TF e mini Russel je aktualne:
overnight: 10313$, 8250$
intraday: 5156$ (nutne minimum k otevreni pozice), 4125$ (udrzovaci minimum)

romanrak

Odesláno

Jiri S., u me to je vzdy kazdy den na vypisu z uctu. Kdyby se hodnota uctu dostala pod ten maintanance margin, tak musis doplnit do initial nebo pozici zavrit. Myslim, ze broukeri maji par dni, protoze mi to muj nechal, kdyz jsem se dostal po zkonceni dne nahodou pod s tim, ze to budeme spolecne monitorovat.

Pk

Odesláno

Prosím ještě potřebuju radu ohledně doplnění peněz na účet.Nevím,jaké mám zadat číslo účtu příjemce
a): jestli číslo,které je za ABA Number nebo za b) číslo které je za Interactive Brokers UK Ltd. Bank account number at Citibank :)
Díky předem za radu
Martin

Odesláno

to Skellers:

co se tyka IB tak ja nemam za nekolik roku zadne problemy s prevody penez a to obema smery.

transfer na ucet IB:

jmeno, nazev a adresu banky : Citibank.,N.A
Wall Street
New York
cislo uctu prijemce: 408........ ( nove uvadeny ucet 308069... )
Swift code: CITIUS33
jmeno a adresu prijemce uvadim: Interaktive Brookers .... v plnem rozsahu

nezapomenout napsat take cislo vaseho uctu u IB U77..... a nazev napr Mr. Jiri Novak
( to uvadim ve zprave pro prijemce )

Jinak na account management u IB se bukuje transfer a jsou tam informace k prevodu prostredku, zavisi to take na zpusobu a zda se jedna o mezibankovni prevod, nebo od jineho brookera, pripadne prevod akcii apod.

Snad jsem timto nejak pomohl.
Je nutne vse peclive zkontrolovat!!!!!

romanrak

Odesláno

to Skellers: jeste doplnim, pokudn si nejste jisty, doporucuji vytisknout bukaci fundovani uctu z account management, fund transfers, a s timto zajit do sve banky. Je to lepsi varianta nez udelat chybu.

At se dari.
romanrak

• Vytvořit...