Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak já začnu diskuzi svým obchodem z minulého týdne v LHV5. Aktuálně 690 USD v profitu. PT mám nastaveno na 65.825 pro 1100 zisk. V pondělí zkusím jít mj. do WZ5, která udělala takové malé dvojíté dno. Vstup nad páteční high. Mimochodem - kdo taky otevřel v pátek dlouhou pozici v LCV5 po proražení té silné S/R úrovně? Krásný obchod, co?

228

229

Odesláno

co vravite na CZ05? ta je natlacena uplne na S hranici rozmyt posledneho dna iba 50$ mozne skusit oba smery aj hore aj dolu.
a co cukor marec 2006? vyzera ze vytvoril R hranicu a mohol by sa odrazit dolu.
cakam vase reakcie.

J

Odesláno

na indikátorech je CZ05 nic moc snad jen MACD.Třeba se tam vytvoří velké kulaté dno.SB06H podle RSI sell. Nejsou tyhle trhy celkem nevyzpytatelné,nejsou nyní jasnější formace? Ještě otázku: je MA (průměry o kterých se zde píše) to stejné jako v grafech MACD, nebo je mezi nimy rozdíl?
R

Odesláno

To President:
K vašemu dotazu ohledně vztahu MA a MACD.

1/ Klouzavých průměrů je několik typů a je třeba se podívat jak máte nastaveno TNT. Používají se jednoduché MA, exponenciální EMA a vážené MA. Je možno rovněž nastavit z jaké ceny se počítají (Open, Close, Low, High a dále Mean, Median, Mode).

1a) Jednoduché MA = (P1+P2+....+PN) / N, kde P je průměrovaná cena a N počet zahrnutých dnů (ty zvolíte dle dané strategie). I když se často používají, mají jeden fatální nedostatek a to ten, že se mění 2x ve vztahu ke každé ceně. Poprvé když cena do výpočtu vstoupí, což je dobré a podruhé když průměrované období opouští, což je špatné.

1b) Exponenciální MA (EMA) jsou lepším nástrojem pro stanovení trendu než jednoduché MA. Pozdějším datům je dána větší váha a tím na změny vývoje reaguje rychleji než jednoduchý MA. Vzorec pro výpočet je trochu složitější.

EMA=Pt x K + EMAy x (1-K), K=2/N+1, Pt=dnešní cena, EMAy=EMA včerejší

EMA má 2 výhody oproti jedn.MA. Zaprvé dává větší váhu nejnovější ceně a zadruhé stará data z výpočtu nevypadnou jednorázově jako u jedn.MA, ale pomalu se vytrácejí.

1c) U váženého MA je každému dni přiřazena určitá definovaná váha.

To co vidíte v grafu MACD (Moving average convergence-divergence), který zavedl Gerard Apel, vychází rovněž z EMA, ale je to specificky vypočteno. Obvykle se počítá (12,26,9) MACD a to takto:

a/ Vypočte se 12-ti denní EMA CLOSE cen
b/ Vypočte se 26-ti denní EMA CLOSE cen
c/ Odečte se a-b a vynese do grafu. To je tzv. rychlá MACD čára
d/ Vypočte se 9-ti denní EMA z c/ a vynese do grafu. To je tzv. pomalá signální čára

Často se používá MACD histogram (jeden z nejlepších nástrojů TA), který vznikne když do histogramu vynesete rozdíl c-d.

Je to tedy trochu o něčem jiném než pouhé MA.

Odesláno

To Břonda

Díky, velice jasně a přehledně vysvětleno. Váš příspěvek jsem si uložil jako stručné vysvětlení různých MA. Zajímalo mě to, jelikož u grafů je většinou MACD a MA které je tu popsáno jsem tam ani nenašel.

Odesláno

Zdravím,
to Jurie (September 12, 2005 01:28PM)
v CZ05 jsem již byl short a jsem stále (připraven jsem byl ale i na cestu an sever). Gapy jako ten včerejší mne však trochu děsí. Před měsícem jsem, také v Corn, byl long (po mnou vyhodnoceném dvojitém dnu) a následný gap dolů mě přeskočil SL a pěkně jsem nakoupil nějakých - 500$.
Nevíte někdo, co se včera dělo (nějaké fundamentální zprávy? - ještě jsem to neprověřoval)? Viz průběh C, S, BO, SB atd.
Ještě dotaz na zkušenější:
kde bych si mohl ověřit průběh denního obchodování? Spekuloval jsem v SBH06 na proražení S/R hranice a na cestu na sever. To se snad i stalo, ale ta volatilita a low na 10,42 vystřelila z trhu kde koho. A teď nevím, zda po otevření byl výrazný tlak prodeje a execuován (na 10,82 stop) jsem byl až později do long pozice a můj SL mne ještě nevyrazil, či jsem už venku? To by vašak včera musela být pěkná houpačka!

Díky za reakce
db

Odesláno

Zdravím,

včera jsem vystoupil z bavlny CTZ05 ( BUY 50,30, SELL 50,90 ) - čekal jsem více, ale bavlna skákala jako divá, tedy zaplať pánbůh. Tedy dnes koukám na dlouho sledovaný juice OJX05, kdy - mimo jiné RSI signalizoval nákup už minulý týden, včera stvrdil můj oblíbený MA (4,9,18), proto dnes :
BUY OJX05 nad High (94,75), SL 92,30 ... no, uvidíme ...
--------------------------------------------
Jinak mně vše říká vstoupit do krátké pozice u CLZ05, ale na toto nemám cash. Vstupoval někdo - nebo bude - do
Light Crude Oil - prosinec 05 ??

Mějte se ... JAGELO

Odesláno

Zdravím, JAGELO mohu se Vás zeptat, jak jste včera vystoupil na v CTZ05 za 50,90? Na zadaném SL či jak? Nevím, zda si to myslím správně, ale trh otevřel pod Váma. Tedy bych očekával, že při zadaném SL na např. 50,90 a Open na 50,80 by jste byl execuován cca za Open cenu (nějaký ten skluz). Ale taky možná jste měl SL někde níže a prostě jste dal brokerovi market příkaz. Jen si ověřuji, že exekuci příkazů chápu správně (někdy v minulosti mne Tomáš již jednou vysvětlil, že jsem lecos pochopil po svém a špatně). Díky db

233

Odesláno

db, včera 12.9. vyšela pravidelná měsíční USDA zpráva amerického ministerstva zemědělství, v níž se každý měsíc upřesňují americké i celosvětové odhady úrody, zásob, exportu, spotřeby.....agroproduktů. (soji, pšenice, kukuřice, soji, sojového šrotu, sojového oleje, bavlny, rýže..) Zpráva se zveřejňuje vždy kolem 12. v měsíci před otevřením trhů , takže při nečekaných odhadech trh většinou otevírá gapem. A až se obchdníkům informace rozleží v hlavě a zjistí že ta nadúroda nebude zase tak veliká tak se pomalu vrací zpět. (a nebo taky ne)
Pěkný den přeje Petr

Odesláno

Dobrý den,
To: travič Petr, díky za vysvětlení.
A ještě doplním, nebyl mi jasný včerejší průběh obchodu v SBH06. Na britefutures.com to kreslilo k 12/9/05 sice proražení S/R kolem 10,79, ale zároveň tam bylo low 10,42. Dnes tomu tak v tomto zdroji, ale i v jiných není, pondělní low bylo 10,66. To jen na vysvětlenou, asi to muselo působit zmateně.
zdraví db

Odesláno

Zdraví,

od 8.9. jsem u CTZ05 měl SL na 51,40 ( pozor, obchoduji za vcelku striktně daných podmínek paper ). Pokud jsem neudělal chybu, tak 12.9. bavlna přeskočila můj SL ( Open 50,80, High 51,30, Low 50,55 ), kdy jsem "zadal" příkaz pro prodej - určil jsem si + - střed, tedy 50,90.

Dík za dotaz, pokud se v něčem mýlím, tak budu rád za upřesnění.
JAGELO

Odesláno

Dobrý den,

K té nešťastné kukuřici.
Onen otevírací GAP připsat jen WASDE reportu je velmi odvážné. To by vypadalo jako, že nikdo nic neví a zpráva se objevila jako blesk z čistého nebe. Určitě tomu tak není. Obchodníci jen této skutečnosti využily v kontextu s jinými událostmi, ku svému prospěchu. Pozavíraly si krátké pozice o SL s nešťasníky kteří věřili na vzestup.

Snad si jen dovolím připomenout můj názor k obchodům z 19.08.2005.

Teď teprve uslyšíme jak to s tou úrodou doopravdy je. Odhaduji, že se bude špatně sklízet. To je jako se zemědělci u nás.

14.09.2005
radim

Odesláno

Radime, odvážné, neodvážné ale historická data to jen potvrzují. Dost často (a v toto ročním období více než ne) po vydání WASDE reportu jsou gapy a větší pohyby častější. A to, že toho obchodníci využily ve svůj prospěch?? No o to se snad všichni snažíme. A právě při reportu, nejlépe den předem, je při správném odhadu trhu(sledování fundamentálních zpráv a dílčích reportů z jednotlivých států) větší šance se svést s těmi co s vědí že WASDE není blesk z čistého nebe. A nebo využít druhé možnosti a stát tento den stranou a smutně pozorovat ty co této skutečnosti využily. Tím jsem chtěl jen říci, že tvrzení "určitě tomu tak není" s Radimem nesdílím. Jinak díky za názor, jen kdyby jich bylo víc
Petr

Odesláno

Dobry den Petre,
k onomu nestastnemu Prosincovemu kontraktu kukurice muj nazor:
TA ukazuje, ze stavajici cena je dosti nizko a pro nastup do short pozice neni idealni doba [na weekly chart se cena dostala na velmi silny Support + na daily chart zacinaji oscilatory tvorit bulish divergence]. Idealni vstup do short pozice byl August 1st a z meho pohledu byl zminovany gap velmi vhodny pro vystup ze short pozice. Tot ale jen muj skromny pohled na vec. Zaverem: ja osobne bych pockal stranou na vhodnejsi vstup do pozice, at uz short nebo long.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

• Vytvořit...