Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pre tych ktori obchoduju intradenne s cielom 1:2 najviac 1:2 (RRR) su samozrejme tieto velke zarobky velmi tazko dosiahnutelne pri primeranom risku.
Ja osobne obchodujem 2 kontrakty cize 0.5% uctu na jeden kontrakt 1:3 je minimum kedy uzatvaram prvy kontrakt takzvany skalp:) druhy kontrakt nechavam bezat az do ciela co je kludne RRR 1:20 niekedy viacej.
Obchodov mam zhruba 20 mesacne s toho 6-8ziskovych. Nie vsetky ziskove skoncia v dopredu naplanovanom targete.
Teraz si to skuste zratat kolko % sa da ucet zhodnotit mesacne. Ja sa drzim pri zemi :) a dal som si na zaciatok ciel 10% mesacne ale niekedy to mam uz po jednom obchode.
Vacsina traderov ked vstupi do obchodu a ide to chvilu ich smerom tak len rozmyslaju kde mam preboha vystupit aby ma to nevyhodilo atd. Ti ktori hovoria o vacsich ziskoch po vstupe do obchodu rozmyslaju kde vstupit znova v danom smere aby z pohybu vytazili co najviac.

Inak mne sa % pacia pretoze mi hovoria kolko som z mojho uctu riskoval a o kolko som ho dokazal zhodnotit. Naco mi bude ucet 100k ked budem obchodovat 1 kontrakt na NQ. Sice zarobim povedzme 3k ale naco mi je na ucte 100k ked ich neviem pouzit na zhodnotenie. Ovela vacsi respekt ma u mna clovek ktory to dokaze s 10k uctom s primeranym rizikom.

• Odpovědí 209
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

krakra Napsal:
-------------------------------------------------------
> To VISO:
> A kolik je teda podle tebe reálné zhodnocení za
> měsíc ?
>
> Více komunikace mezi tradery....

Jestli se můžu vloudit do diskuse: Jaké je reálné počasí příští měsíc?

Odesláno

krakra: este raz, tie % su len jeden udaj, ok je asi najzaujimavejsi ale mal by si sa pozerat na to mozno trochu inak, aky velky pokles tolerujes a ako dlho by si sa z neho chcel dostavat pri najhorsom pripade, dava system aspon 1x tolko v priemere nez je jeho DD za nejaky cas napriklad cas potrebny aby sa system dostal z DD do povodnych cisiel.. (len priklad ako posudit system)

hm, citam si to po sebe, je to aj tak trochu odveci nikdy nevies kolko zarobis a ako sa to bude vyvijat. Predstav si najhorsi scenar (ak si optimista zdvojnasob ho), podla neho prisposob MM a zistis kolko by si mohol zarabat ak by to nedopadlo tak zle. .. mozu ti skludom vynst stale zaujimave cisla, uz len samotny trading/investovanie potom ukaze aka je realita.

Ja viem ze zniem pesimisticky ale pesimizmus vam tak neuskodi ako vidina xxxx%

Odesláno

grizly,

Souhlas, maraton je opravdu skvele prirovnani. Shodou okolnosti se taky chystam bezet maraton a rozhodne mam predstavu o vyslednem case. Mame vsechny ty pomucky typu pulsomentry, GPS, individualni treninkove plany atd. Opravdu nevidim problem v nastaveni realneho targetu...spis naopak, takove to vyklusavani bez planu je o nicem a drive nebo pozdeji to vetsina "zabali".

Zdravim a hodne uspechu

P.

Odesláno

Pavel73: V prvom rade to zabalia ti co len teoretizuju a nemaju natrenovane a drzim ti palce ak je to tvoj prvy maraton aby si dosiahol svoj target, ja ja som si stanovil svoj target az ked som si to skusil a zistil som co to obnasa, na co mam a co mozem este zlepsit. cau.

Odesláno

Jiri S.:
Netusim aky mi vychadza profitfaktor. Ja taketo veci neriesim. Neratam ziadne priemery , ziadnu statistiku a kopu veci okolo ktore ti zozeru vsetok cas ktory sa da vyuzit lepsie. Ja obchodujem trh tak ako mi dava logiku podla market aukcie a na konci mesiaca sa pozriem ako to dopadlo. Jedine co si ratam je zhodnotenie uctu za mesiac.

Odesláno

Profitfaktor je poměr mezi tím co jsi získal (skutečný zisk) a tím co jsi vsadil (skutečný risk). Vyjadřuje objektivněji zhodnocení účtu než poměr Win se spojitostí RRR a velikostí účtu.

Tady je k tomu jedna diskuze, přečti si ji celou včetně článku:
www.financnik.cz/forum/read.php?23,190513,190689#msg-190689

a ten výpočet:
www.financnik.cz/forum/file.php?23,file=17025
.

Ještě od Herona aby to nezapadlo:
www.financnik.cz/forum/read.php?2,176658,176740#msg-176740
:).

Odesláno

Zdravím všechny,
čtu že se tu bavíte o ziscích, tak snad píšu do správné diskuse. V pondělí (před 5 dny) jsem si založil demo a z počátečních 50 000 USD teď mám 565 373 USD. Obchodoval jsem intradenně výhradně (až na pár vyjimek) EUR/USD.
Chci se zeptat, jak moc dobrý je to výsledek a nakolik reálné je toto na live účtu.
Ptám se proto, že mi 1100% za 5 dní přijde jako neskutečně velký zisk.
díky:)

Odesláno

ramses: pekne, ale prezradis nam kolko si riskoval na poziciu ? kolko pozicii si mal dokopy otvrenych ? .. z principu ti to moze vynst aj v reale ale kedze asi hodne riskujes mozes aj o vsetko prist (co pri dostatocnom velkom pocte obchodov nakoniec nastane)

Odesláno

ramses: Asi nikdo Ti nenapíše, že zisk 1130% za 5 dnů je málo. Ale ano, je to neskutečný zisk, na reálném účtu by to bylo jinak. Hlavně kvůli páce, psychologii a eventuálně skluzům.

Odesláno

ramses: není problém vsadit 48 000 USD na jeden obchod, který vyjde a budeš mít třeba zhodnocení 20 000%, ale vždy se v demu ptej sám sebe, zda-li by si byl ochoten riskovat na jeden obchod takové prachy.
Navíc už tu několikrát bylo psané, že trénuj s částkou se chterou chceš následně jet live. (srry, pokud máš 1M korun k dispozici) (tu)

Odesláno

Tak já znám lidi, co začínali s 1M Kč, ale samozřejmě z tohoto balíku investovali menší částky a postupně. Ale panuje tady obecná shoda v tom, že demo a reál jsou různé věci.

• Vytvořit...