Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To je dobrá "zlodějina" a to Vodafone mám. Tedy 300Kč za 1MB je opravdu hodně. To když budu jenom chtít načíst něco málo historie pro běh AOS, začnou čísla jen "lítat"..
Díky za článek. :)

Odesláno

Prima, ale není to jen otázka ceny, ale také poměru ceny a celkově přenesených dat. Já u svého stacionárního pracoviště používám samozřejmě ADSL, ale zajímavější je informace, kolik dat mě za pracovní den celkově proteče. Za cca 8 - 10 hodin je to cca 0,8 - 1,1 GB. Do toho nepočítám aktualizace ani žádné jiné nesouvisející stahovaní. Několik málo desítek MB z tohoto objemu bude moje surfování po různých zpravodajských serverech.
Osobně jsem na karty s rychlostí (3G, LTE) použitelné v mobilním objemu cca 20 GB za měsíc, a to vše v několika zemích současně, nenarazil.
Má někdo nějaký tip?

Odesláno

Místo SIM do mobilu doporučuji dáti SIM do jiného zařízení typu "Modem router GSM wifi ZTE MF60 hotspot" či jakýkoli jiný. Tedy vytvoření lokální wifi z jiného zařízení než mobilu.

Odesláno

SIM v GSM modemu je jen pro data, nemusíš řešit prohazování SIM v mobilu.

Modem a lokální wifi může běžet stále i když se svým mobile odejdeš jinam. Wifi tak využije i jiná osoba v tvé nepřítomnosti.

Krom toho některé takové modemy umožňují připojit externí anténu což pomúže v místě se slabým signálem. U mobilu si takto nepomůžeš.

Odesláno

JardaB:

Já rozhodně dávám přednost dát datovou SIM kartu do mobilu. Když je potřeba, tak hotspot z něj udělám taky a když s mobilem odejdu, tak mám data stále sebou a můžu nouzově pracovat přes mobil (včetně přístupu na vzdálenou plochu svého AOS serveru). U modemového routeru si takhle nepomůžeš.

Public ATS programmer. ;)

PS: Tak, a teď si vyberte

Odesláno

Jo dobrej tip!
to JardaB: primo na jejich strankach si muzes objednat nejen SIM, ale rovnou s modemem nebo k tomu pocket wifi a je to vyreseno, srtoji to par $ cca 100 s malym kreditem. Ale i jak pise Hugos, pres mobil si udelas taky hotspot a mas to vsude s sebou. Jabohužel pouzivam Iphone a ten na dual nejede :-).

At se daří
Honza :)

Odesláno

Ano jistě - potřeby jsou různé.

Já vidím jako výhodu, že mimo síť 220 V vybíjím jiné zařízení a ne mobil.
Mohu mít modem zapojen v autě (nebo ubytování) jako cestovní wifi pro další členy rodiny.
Potřeboval jsem vyřešit slabý mobilní signál 2G a signál 3G na hraně dosahu na chalupě okolo Zruče nad Sázavou.

Jako méně příjemné je samozřejmě další ... technický výdobytek přepravovaný sebou.

mějte se hezky pánové

s pozdravem

if(!IsOptimization == true && !IsTested == true) RefreshRates(); // počkej na Sleep a refrešuj

• 1 month later...
Odesláno

Zdravim, po precteni clanku musim upozornit na to, ze mame i jine ceske operatory, kteri nenabizeji tak premrstene ceny za datovy roaming v zahranici jako uvedena spolecnost Vodafone. Nechci delat reklamu, ale sit O2 nabizi datovy balicek v zone svet za 1000Kč/250MB. Tedy 4Kč/1MB. Muzete si koupit i mensi objem dat. Ne vsichni operatori,chteji zakaznika zdimat.
Preji hezky den Teddy

• Vytvořit...