Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je škoda, že si tu všichni své obchody nechávají pro sebe :( Zkusme sem občas hodit alespoň ty nejzajímavější... Co třeba aktuální trh Oct Lean Hogs? Kdo všechno do toho taky ve čtvrtek jde? Zkouším obchodovat jak v rámci kanálu (PT 1100 USD, vstup dnes nad včerejší high), tak v případě proražení kanálu půjdu do krátké pozice. xtrader

222

Odesláno

Co to konkrétně znamená "obchodovat na základě kanálu"? Chápu to správně, že v naznačeném grafu je kanál tvořen dvěma černými čárami a strategie je koupit u spodní hranice kanálu a prodat u horní?

Odesláno

Nazdar všichni,

zkusím přidat také jeden tip. Padl mi do oka jeden zajímavý trh (vhodný pro začátečníky) SBV05 - Cukr#11 - pro ty co se ještě ztrácí v označování kontraktů jako já. Je sice už jen cca měsíc do FND a LTD, ale tvoří se velmi zajímavá formace. Uvidíme, zda se dotvoří dvojitý vrchol a za jakých podmínek. Zatím nic neplánuji a jen sleduji. Další kontraktní měsíc je až březen příštího roku - tam ta situace tak zřetelná není. Takže toť můj tip a zkuste mi ho komentovat. Budu jenom rád.

Pěkný den

(tu)
Zbyněk
P.S.:jak je to s těmi svátky. V ponděli jsem zaznamenal volno - je to tak? :S

Odesláno

Zdravíčko,

můj typ vyplývá z toho, že jsem v dlouhé pozici ( vstup 28.8., 1428 ) u COZ05 . Indikátory ( používám MA a RSI ) "říkají", že by mělo ještě stoupat, ale tvoří se tam (něco jako) resistance. Mám SL na 1500, tedy pokud dojde ke změně trendu, patrně vypadnu na můj SL, v opačném případě jej samosebou posunu.

Typ a současně dotaz zní : Pokud COZ05 začne klesat, a já vystoupím díky SL, můžu pak vstoupit do krátké pozice, tedy SELL COZ05 ( hodnotu logicky zatím nevím ) ihned po tom, co jsem vystoupil z long pozice ?
Short jsem ještě neobchodoval, proto ještě jeden dotaz - po vstupu do SHORT pozice ji ( jestli dobře rozumím ) uzavřu tím, že v bodě obratu vstoupím do LONG pozice, tedy budu obratem spekulovat na růst kurzu ??

Díky za případné odpovědi.

JAGELO

Odesláno

goodboy

Je to zajímavá situace a pokud by tenhle dvojitý vrchol vyšel, tak je to na první stránku komoditního manuálu.Myslím, zejména po grafické stránce.
Díval jsem se na stejný kontraktní měsíc roku 2004 a cena až dokonce nijak nestagnovala, ale co mě tam zaujalo, tak bylo poměrně prudce klesající V/OI právě po tomto období - tedy po prvním zářijovém týdnu. Je to celkem logické.
FND je 3.10., ale nepodařilo se mi najít LTD.
Jinak pokud se podívám na následující kontraktní měsíc SBH06 - cukr11 - březen 2006 - tak tam zatím cena statečně stoupá, ale podle mého názoru hlavně proto, ře obchodníci opuštějí SBV05.
Pokud se historie týká, tak cukr byl naposledy na takto vysoké ceně v 1. pololetí 2001.
??mohl by někdo dát odkaz na stránku, kde jsou právě k jednotlivým komoditám FND a LTD ?? díky

Zdravím všechny greenhorn

Odesláno

Mjagelo: je to presne tak... Tedy tim ze zakoupis kontrakt do dlouhe pozice se vykoupis z zkratke a tim pro tu chvili veskere spekulace konci.. Pro pokracovani obchodu opacnym smerem by jsi musel koupit vic pozic nez kolik jsi mel v puvodnim smeru..

D.

Odesláno

Zdravím greenhorna i ostatní, SBV05: Po včerejšku to vypadá nadějně na 2. vrchol. Taky mi trochu vrtá hlavou LTD a FND a s tím spojený pokles volume a OI. Objem ale nějakých 250000 by snad mohl být dostatečný aby nedošlo ke skluzu v plnění , ne? ;).K tomu bych rád poznal nějaký názor. Jinak pro info přikládám obrázek, je tam i web kde lze vyčíst LTD a FND. Úspěšný den Zbyněk

223

Odesláno

Pánové, objem je dostatečný teď, ale nezapomeňte, že když se náhodou povede delší trend na jih, tak vás taky čeká výstup a bylo by škoda, pokud by se musel obchod zbytečně předčasně uzavřít.
Poziční obchody vůbec nesleduju, jen reaguju. Ale konec kontr. měsíce bych v tomto případě zvážil.
Zdar Bohdan

Odesláno

Alternativně lze proložit denní graf EMA např. 22 denní a kanál (obálku) vytvořit posunutím této EMA o určité procento nahoru a dolů tak, aby do kanálu padlo cca 95% všech cen. Tedy:
Horní linie kanálu = EMA + EMA x kanálový koeficient
Dolní linie kanálu = EMA - EMA x kanálový koeficient
Matematicky vznikne tzv. 2.standartní odchylka kanálu. Koeficient je třeba nastavit dle volatilit trhů.
BUY pak v blízkosti rostoucí EMA a vybírat zisky u horní linie kanálu, SELL v blízkosti klesající EMA a vybírat zisky u dolní linie kanálu.
Pokud je EMA plochá BUY u dolní linie kanálu, případně SELL u horní a zisky vybírat když se ceny vrátí k EMA.
(Elder: Come into my trading room)

• Vytvořit...