Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

V článku jsou fakta, takže nelze než souhlasit.

To, že naprostá většina FX brokerů jsou bucket shopy je jasný. Při výběru známého ECN brokera je, ale člověk v pohodě na 1 pipu na Eur/usd komise, se službou jako cashbackforex 40% dolů je na 0.6-0.7 a exekuce obchodů fungují jak mají.

V tomto problém není, když si to člověk pohlídá.

Článek je, ale o tom, že úspěšní obchodníci dokáží zhodnotit účty méně na forexu než na futures.

Co si myslíte, Tomáši, že je ten zásadní důvod proč tomu tak je? Absence order flow, časté vyhlašování různých zpráv, při kterých je trh nepředvídatelný?

Děkuji

• Odpovědí 101
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To ze na forexu obchodnici zhodnoti ucty min nez na futures, bych rekl, je dano, mimo jine, taky tim ze statisticky asi profesionalnejsi obchodnici jdou do futures nebo stocks a hodne looseru jde do FX. To same jako kdyz rekneme proc vysokoskolaci vydelavaji vic nez maturanti, bude asi tim, ze lidi s ambicemi jdou na VS. I kdyby nesli na VS stejne by vydelavali vic, ale statistika to takhle nevidi. Je to jenom muj nazor.

Odesláno

Ahoj svopex,
základom je sledovať štruktúru trhu a S/R úrovne, ktoré na pároch cena pekne rešpektuje. PIN, IN a Fakey sú potom vstupné paterny, ktoré mi celkový obrázok skompletizujú. Upozorňujem však na časový rámec, obchoduj denné grafy a 4H až po poriadnom napozeraní si trhov.Na všetko nižšie zabudni.

Inak posledný krát, k tomuto článku a jeho bulvárnemu názvu ala TV NOVA už nemám čo dodať. Pripadá mi, že jeho jediným cielom bolo pritiahnuť nejakých diskutujúcich, nakoľko polovica článkov, ktoré sa venujú i technickej stránke tradingu je už len pre platiacich divákov a tam nie je možnosť pritiahnuť "záujemcov zvonku". Evidentne diskusia nie je možná a opačný názor je neprípustný.

Tak vám teda prajem, aby ste na future zarobili tie milióny, veď "podľa štatistiky" tam určite sú. A ja sa radšej odmlčím lebo sa mi už nechce mrhať časom.

Odesláno

Hezký den všem přeji,

ano ty fakta v článku, které zde uvádí Tomáš jsou jistě pěkná a není důvod jim nevěřit a jistě to je i posláním tohoto článku pro zdejší komunitu. Potud s tím nemám problém.

S čím mám však dost velkou polemiku je samozřejmě nejen způsob téměř bulvární prezentace článku resp. jeho název cituji "Proč na forexu až tak moc nezbohatnete a na kterých trzích ano". Velmi hezky se k tomuvyjádřil ve svém posledním příspěvku freeman11.

Ona každá mince má dvě strany a soutěž je pořád jenom soutěž. Dovolím si tvrdit, že je dalších x bezjmených a velmi úspěšných forex i futures obchodníků, kteří nemají potřebu exibovat na podobných soutěžích a tak se asi nikdy přesně nedovíme absolutní číslo, kdo je jak v čem úspěšný. Nevím jestli bych měl nabýt dojmu na základě soutěží kolik je obecně úspěšných forex vs future traderů. Vy to víte? Já tedy ne. Jen mohu vždy usuzovat ze svého okolí lidí, kteří se tomu byznysu věnují částečně nebo na plný úvazek a moc jich není. Za tu dobu je odpadovost veliká a je jedno jestli to byli kolegové, kamarádi zaměřeni na future/forex.

Spíš mi trochu vadí váš přístup Tomáši, že už v několikerém článku, diskuzi dáváte najevo svůj negativní vztah k forexu, ač jedním dechem přiznáváte, že jste ho nikdy vlastně neobchodoval. Možná, že máte skutečně velmi dobré informace ze zákulisí obchodování forexu, nicméně i tak mě přijde dost zvláštní kritizovat něco, co jste vlastně na "vlastní kůži" nikdy neobchodoval. Tím netvrdím, že něco musíte zkusit, aby jste se za každou cenu spálil, minimálně bych se však o tom takto veřejně a systematicky nevyjadřoval. Přeci jenom jste jeden ze zakladatelů zdejšího serveru a pro řadu lidí vaše vyjádření mohou mít velkou váhu...

Obecně platí a o tom tu padly už tisíce slov, že obchodovat se dá z těchto burzovních instrumentů cokoliv úspěsně i neúspěšně. Vše je volbou vstupní kapitalizace, výběru trhu, MM atd, adt. Stejně tak jako mohu šlápnout dost vedle s výběrem brokera, platformy, kvality dat na future trzích a vyjde mě to hodně draho (někdo tomu říká "školné"), stejnou zkušenost mohu udělat i na forexu. Ano, souhlasím, že obecně podkapitalizace je u začínajícího obchodníka nejčastější chybou a možná právě proto forex může lákat tolik nových tváří. A se špatným výběrem brokera, platformy, dat apod. to bývá smrtící kombinace, nicméně víte asi kam tím směřuji. To není o forexu vs futures, ale o informovanosti a připravenosti každého obchodníka. Tady se prostě na prostředí forex trhů nevymluvíte.

A možná si neodpustím jednu malou poznámku. Jsme opravdu přesvědčeni, že všemocná regulace je zárukou čehokoliv, tedy i futures trhů vs neregulace na forexu? Zase - nic není špatně, nic není dobře. Je to jenom o volbě...

A jelikož je toto hezká diskuze, dovolil jsem si sem v rámci zpestření pohledů na váš článek také jeden subjektivní pohled přidat.

Hezký den všem,

Tomáš

Odesláno

Nechtěl jsem se moc do této diskuse zapojovat, ale myslím si, že spoustu diskutujících včetně Tomase by si měli uvědomit, že i Tomáš zde na tomto serveru pár let zpátky propagoval a hájil názor, že AOS jsou k ničemu a že se na nich nedá vydělávat.
Dnes obchoduje už jenom AOS- dle jeho vyjádření. Takže- nic není jen černo-bílé a názor Tomáše je jen názor... nic víc a nic mín. A tak k tomu prosím všichni přistupujme.

Odesláno

Dosť sa zamýšlam nad touto témou a stále mi prichádzajú nápady.
Čo je vlastne forex a čo futures alebo stocks v dnešnom svete tradingu?
dnes máte na každej druhej forex platforme aj CFD na komodity,CFD na indexi, CFD na akcie, dokonca aj nejaké binárne opcie.
Tieto CFD inštrumenty by som v živote neobchodoval intradenne ako tu na finančníkovi to robia s futures - pretožé čím nižší timeframe u CFD - tým viac šumu na CFD, ktorý je výsledkom zlého hedgingu tvorcu trhu. Ale od 4H a vyššie
vidím už len malé rozdieli medzi futures a CFD.

Čím väčší liquidity pool pre CFD - CFD provider vytvára, tým menej % musí hedgovat na skutočnom futures trhu. Aj spread aj poplatky aj slippage ide do vrecka CFD providerovi, nemusí sa s nikým deliť o zisk.

Čím viac pôjdeme dopredu v čase , čím viac sa budú matching engine na OTC zdokonaľovať,
en.wikipedia.org/wiki/Matching_engine
čím väčšie siete budú provideri medzi sebou vytvárať tým nižšie spready budú na CFD. Napríklad XAG čo je vlastne CFD na striebro - pred rokmi ste nemohli nikoho zohnať, ktorý by dal spread nižší ako je 0,04 - čiže 4 body 17,36/17,40. Teraz je možné obchodovať XAG so spreadom od 2.0 až do 0.5 okolo obeda a vo večerných hodiných je spread väčší kvôli nižšej likvidite.

Ak niekto ako ja začal obchodovať OTC trh - menové páry aka forex - ešte neznamená, že nutne musí byť druhotriedny trader len preto, lebo vo svojich začiatkoch jednoducho nemal peniaze na futures alebo stocks. Veď aj Jesse Livermore začínal v backet shopoch a potom išiel na regulovaný trh.

Veľmi mi chýbajú na financnikovi články od Sida - voľakedy na financnik.cz sa publikovali články o forexe. Počet diskutujúcich na fórach značne prevyšoval futures traderov.

A ešte jedna pripomienka. [bold]Nedávno sa tu rozoberal bitcoin na financnik.cz, keď bol na svojich historických maximách.
Vtedy nikomu nevadilo, že sa vlastne bavíme o OTC trhu. Prečo nikto nenapísal článok o EUR/AUD a jeho výkyvoch?
No preto, lebo BitCoin je jednoducho in, kým EUR/AUD je podradný forex.[/bold]

Keď sa už tak bavíme o forex trhoch - nemá náhodou aj BitCoin viac bližšie ku forex OTC? ako ku futures?

Bez problémov sa tu prezentoval bitcoin, ktorý z pohľadu tradera má kvantum nevýhod.
Prvou je, že bitcoin sa obchoduje o dosť agresívnejšie ako forex. Dnes je 10-OCT-2014 o 12:09
zdroj
bitcoincharts.com/markets/currency/USD.html
tu sú cenu bitcoinu.
360 0 min ago
362.21 0 min ago
353.993 0 min ago
362.79 just now
361.09 1 min ago
358.6 0 min ago
384.62 10 min ago
367.02 0 min ago
363 7 min ago
365.76 5 min ago
392 2 hrs, 59 min ago
367.23 9 min ago
366.3161777 3 min ago
358 1 day, 15 hrs ago
375.20702 1 hr, 37 min ago
368.475 4 min ago
400 3 hrs, 25 min ago

Najobchodovanejší bitcoin BTC oproti USD.
Dobre neberme extrémy ako cena 400 zpred 3hodín. Ale máme tu rozsah od 353,993 USD až do 384.62 USD je to výkyv 30,627 USD čo je cca 8.65% až 7,96% z ceny = priemer 8.31%

Zdroj:
www.myfxbook.com/forex-broker-quotes
Teraz sa pozrime na forex EURUSD najobchodovanejší pár na forexe a jeho rozsah. 10-OCT-2014 12:20
1.2669
1.26698
1.2668
1.26698
1.26665
1.2669
1.26698
1.26698
1.26697
1.26824
1.26693
1.26697
1.26695
1.26693
1.26698
1.2669
1.26698
1.26698
1.26698
1.26698
1.26697
1.2669
1.26689
1.26697
1.26698
1.26696
1.26688
1.26694
1.2669
1.26692
1.26692
1.26695
1.26692
1.26693
1.26693
1.26688

Rozsah: 1,2667 - 1,2682 rozsah 0,0015 čo je 0,13% z ceny. Pri fundamentoch môže byť krátkodobý rozdiel na OTC trhu aj 150 pips - čo je 0.0150 čo je cca 1,3% z ceny.

Ak porovnám nedokonalosti bitcoinu a forexu vychádza mi toto:
forex: 0.13% v klidu a 1,3% pri správach
bitcoin: 8,31% v klidu a cca 25% pri správach /krach Mt.Gox alebo zákazy bitcoinu v ázii, alebo rôzne chýry o tom že bitcoin príjme ebay a podobné správy./

Forex retail infraštruktúra je dokonalejšia oproti bitcoin retail infraštruktúre:
19 krát lepšia pri správach - fundamentoch a až 63 krát lepšia v klidu.

[bold]I napriek k týmto číslam sa bitcoin prezentoval na financnikovi!!! pokým o forexe tu už roky nebol žiadny článok. Hoci forex je 19 až 63 krát lepší pre tradera ako bitcoin.[/bold]

Čím väčší rozsah cien v OTC sieti - tým menej vyspelý inštrument pre tradera. Chceli by ste niečo obchodovať čo bez problémov má výkyv 25% z ceny. Bitcoin burza A drží cenu o 25% na inakšej úrovni ako bitcoin burza B v extrémoch.
Ja som tiež mal bitcoini na jednej z takejto burzy a hádajte ako to dopadlo. Budem rád, keď budem mať recovery rate 20%-30% z celkového jmení, ktoré tam zostalo.

S pozdravom nickirout

Odesláno

Takže, pojďme se nyní v této vášnivé diskuzi nyní trochu pozastavit a udělat si krátký sumář některých příspěvků, resp. jejich vyznění.

Nejprve zopakování tématu článku:

Autor prezentoval objektivní fakta o tom, že mistři světa v tradingu opakovaně dosahují nejslabších výsledků na FX. Vlastně jen vzal veřejně dostupné výsledky, dal je na tuto stránku a napsal, že komodity mají dle oficiálních tabulek mistrů světa nejlepší výsledky, FX naopak nejhorší.

Co se autor v diskuzi na základě tohoto článku dozvěděl:

1. Autor nikdy FX neobchodoval, tudíž mu nerozumí (tudíž článek, který nyní ničím více, než zveřejněním oficiálních výsledků mistrovstí světa, není věrohodný).
2. Na FX demu lze vydělat mnoho peněz, proto jsou fakta v článku pochybná.
3. Autor přímo do nadpisu článku napsal, že na forexu se bohatne méně, než si většina lidí myslí, čímž se stal článek bulvární (na úrovni zpráv TV Nova).
4. Oficiální mistři světa v tradingu nejsou dostatečně reprezentativní a objektivní vzorek toho, jak hodně se dá ve skutečnosti na FX vydělávat.
5. Mistrovství světa se pořádá v Chicagu, takže to neodpovídá objektivně o tom, jak hodně lze na FX vydělat.
6. FX a Bitcoin jsou zrádné a nedokonalé. Jelikož ale Finančník jednou o Bitcoinu psal, není to vlastně tak zrádné a nedokonalé - a tudíž totéž platí i o FX (pozn. na okraj - sám jsem psal v minulosti, že se Bitcoinu nedotýkám, že čekám pád, ale to už se tu nezmiňuje).
7. Lidé, o kterých moc dobře vím, že na FX ztratili účty, tu FX nyní vehementně obhajují.

;) (tu)

Odesláno

...to, že občas diskuze jiskří mi nevadí, pokud se lidi k sobě chovají slušně a to se zatím na Finančníkovi děje. Je ovšem pravda, že se toto "jiskření" děje především v článcích o pozitivním myšlení nebo třeba zde o forexu.

Sám jsem forex dřív (neúspěšně) obchodoval. Ze svého neúspěchu nedělám závěry - co není vhodné pro mne, může být vhodné pro ostatní. Ale kde jsem se o forexu dozvěděl nejvíc? Zde. Na Finančníkovi. Jestliže je Tomáš zarputilý nepřítel forexu, jak je možné, že je zde celá odbočka vláken o forexu???
Netuším jak je dnes navštěvována, ale když jsem na ně kdysi chodil, pršely příspěvky snad každých pět minut a právě tato část fora byla velmi ceným a bezplatným zdrojem informací.

Druhá věc co mne zaujala. Kdosi si výše stěžoval, že vlákna k indikátorům a pod. jsou dnes uzamčena.
Do háje! Jsem od roku 1991 osoba samostatně výdělečně činná a dodnes mě děsí, když mě lidé, kteří mají každý měsíc desátého na kontě výplatu, žádají, abych jim to a to udělal při své práci navíc a bezplatně, "když už tam stejně sem". A věřte, že se stímto setkávám velmi často.

Copak někdo chodíte do práce zadarmo!!!!

Co je na tom divného, když si kdokoliv nechá za svou práci zaplatit. Za cca 6 či 7 let jsem na téma Finančníka slyšel mnoho kritik, ale nikdo neřekl:

Petře a Tomáši,
tento Váš server je mimořádný počin, který minimálně v toto zemi nemá obdoby. Tyto stránky jsou nezměrným zdrojem bezplatných informací a jsem si vědom, že držet podobný server je nesmírně nákladné. Děkuji Vám i za
Vaši disciplínovanost a ochotu s jakou tolik let dokážete plnit své slovo a vkládáte dvakrát týdně na stránky Finančníka nové články.
Děkuji,
PetrPavel

Odesláno

Tady myslím že by bylo ještě správné uvést na pravou míru jednu věc.

Je pravda, že úplně na začátku vznikla série článků o forexu. Je ale také důležité říci, že ani jeden z nich jsem nenapsal já, nebo Petr (jak všichni vědí, už dekádu obchodujeme primárně futures). Tyto články pro nás na začátku fungování Finančníka, tj bude to brzy 10 let, připravil jeden ze čtenářů, protože nic o forexu tu v té době neexistovalo a my se FX nezabýváme. Kde je autorovi konec, to bohužel nevím, tak 7 let jsem o něm neslyšel (vycházeli jsme ale spolu vždy velmi dobře a korektně). Kvůli našemu velmi nízkému přesvědčení o možnosti uspět na FX jsme také toto téma na serveru zcela opustili - chceme se zde věnovat výhradně jen tomu, co sami děláme.

Pak ještě jedna věc. Už jsem několikrát zmínil, ať si každý obchoduje, co chce. Ano, proti forexu jsem rezervovaný, protože vše, co doposud vím, mně poukazuje na to, že je to pro začátečníky nejméně vhodný trh - takže z vlastního přesvědčení ho zde nemohu doporučovat, spíše naopak, radit k výraznému zvážení alternativ. Žádné alternativy nikomu necpu, pouze objektivně poukazuji na to, kde měřitelnými a ověřitelnými výsledky zjevně existuje větší potenciál si vydělat, než ve forexu. To, že to je nepopulární názor, už jsem také přijal - jsem srozuměný s tím, že ať už napíšu svůj objektivní názor, nebo dám zcela objektivní, auditované výsledky mistrů světa, už z principu vždy přijde emocionální debata, protože mnoha lidem sahám na jejich sny a píšu něco, co je v rosporu s tím, co mají důsledně nabriefované marketingovými kampaňemi FX brokerů. Upřímně to chápu a nedivím se tomu. Já když na burze začínal, byl jsem podobný ignorat (asi největší ze všech), co když si přečetl, že Larry Williams udělal 10 000% za rok, dokáže to hravě taky (za více jak dekádu jsem se k tomu ani vzdáleně nepřiblížil a dnes už vím, že Larry je jen jeden). Dodnes sám sebe zaskočím, jak dokáži být ignorant i po těch všech letech v trzích.
Na druhou stranu, jeden z důvodů, proč jsme zde na trhu už 10 let a proč je Finančník stále nejnavštěvovanější tradingový online magazín v ČR a SR je mimo jiné i proto, že za celou dobu se zde snažíme dobře poradit a informovat. Informace o tom, že na FX se příliš nevydělává, byla jedna z nich - objektivní, jasná, podložena výsledky, pro řadu lidí jednoduše interpretovatelná a v rámci světového šampionátu ověřitelná. Kdo si z toho co vezme, to už je skutečně na něm.

Osobně zde s touto debatou již končím, jednak mám důležitější věci na práci, jednak mně je opravdu jedno, co si kdo obchoduje a jakou cestu si vybere. Pokud to někomu funguje, je to ok a vše je v pořádku. Pokud však ne, měl by občas zvážit kouknout na věci trochu z odstupu a zeptat ze, zda nemůže být chyba právě třeba i ve výběru obchodovaného instrumentu. Mně osobně futures nadále fungují, tj. žádné alternativy typu FX necítím potřebu zkoušet.

Odesláno

Obchodujem na FX už dobrých pár rokov.Zaznelo tu mnoho roznych názorov. Je škoda, že sa FX posudzuje dosť tendenčne a nie úplne objektívne. Zhrniem to stručne.

FX je drahší trh ako futures a aj o niečo ťažší na obchodovanie. Ostatné nevýhody sa dajú u rozumného tradera eliminovať.

Čo sa týka začiatočníkov, či je tak úplne nevhodný, na to nech si odpovie každý sám, či 5000 USD vo futkách dokáže pri prvom live účte zhodnotiť o stovky %, alebo aspoň udržať roky ziskovú konzistentnosť.Pretože, keď trader pohorí, ako rýchlo dá dokopy ďalších 5000 - 10 000 USD na nový účet a koľkokrát to dokáže zopakovať ?
FX trader može začať aj s 500 USD a može vymazať 10 takýchto účtov, kým sa priblíži k strate, ktorú utrpel trader na futkách - indexoch. FX trader má 10x vačšiu šancu sa v live naučiť obchodovať, prípadne sa poučiť z chýb, získať prax a live nenahradí žiadne demo, alebo papertrading.Reči, že s 500 USD FX trader nezarobí dostatočne je pravda. Ale pravdou je aj to, že sa učí, získava skúsenosti, rastie a prípadná strata účtu ho nezabije a nedorazí na dlhšie obdobie. Straty majú rovnako traderi na futkách ako FX traderi.
Ale ak niekto upredností futky s 5000 - 10000 USD, lebo viac nemá, pričom takmer nulová prax v live, len veľké oči a nadšenie a myslí si, že to ľahšie dá a zarobí ako na FX, tak je to zasa jeho vec. :)
Každý má svoj rozum a svoju zodpovednosť za svoje rozhodnutia.
Želám každému dobré nervy a veľa úspechov. ;)

Odesláno

@freeman11:

Ahoj, a nedal by jsi sem real-equity za nekolik podlednich let?

Staci equity bez financniho vyjadreni, to mě nezajímá, zisk/ztrátu dej klidne v procentech nebo v pipech, pripadne pridej take zakladni parametry jako DD, WINS, RRR atp., pokud je to možné a máš je k dispozici.

Dík.

Take chci zkusit na forexu delsi obchody na 4H/1D TF, ale zatim jsem zde na financnikovi nevidel od nikoho
zadnou equity pri tomto stylu obchodovani na forexu, tak porad vaham, zda do toho vkladat svuj cas :-)...
Toto by me dost nakoplo.

Například u Petrova FIMSu mam dostatek dukazu, ze to jde, a nejlepsi obchodnici maji uspesnost obchodů
neuveritelnych 94% při RRR větším než 1:1, DD při těchto parametrech mají minimální.

Můj laický názor (na forexu jsem nikdy neobchodoval) je, že minimálně na vyšších TF by to mělo jít.
Cena za obchod RT CFDcka na ES je jenom o něco dražší nez na burze, platforma je zdarma i data...
A jelikož můžeš využít menší objemy, není poziční obchodování na forexu problémem...

Odesláno

svopex, nedal :)

a vysvetlím ti prečo. Finančníci tu ponúkajú svoj produkt a svoje skúsenosti, ale svoj systém a svoje výsledky neukazujú na počkanie hoci komu len tak grátis. A to je v poriadku, opakujem pre menej vnímavých, to je v poriadku.
Ak by som tu niekomu niečo ponúkal alebo predával, tak v takom prípade by bolo na mieste podložiť to napríklad tou equity. Ale ja tu nič také nerobím, dokonca som ani raz nepovedal :obchodujte len na forexe. To je každého voľba a nemyslím si, že sa niekto bude rozhodovať na základe výsledkov z anonymného fóra.
Ale aby si nepovedal, v tomto roku je zatiaľ RRR 1:2,1 a úspešnosť 61%

Odesláno

Ve statistikách World Cup Championship of Trading se CFDs neobjevují nejspíše proto, že v USA jsou CFDs zakázány a soutěž je řízena z USA. Jinak by CFDs, s vysokou pravděpodobností, v průběhu soutěže do svého portfolia dost soutěžících zařadilo. Použitím CFDs by soutěžící získal výraznou finanční edge nad svými konkurenty a to díky vysoké finanční páce. Možná i to je důvodem?

Jinak právě v CFDs jsou díky obrovské páce největší peníze (a proto i největší rizika). Mám informaci, že CFDs lze obchodovat také u IB, ale pro tento druh spekulace má IB vedenu pobočku v Anglii a účty klientů vedené v £. Domnívám se, že v CFDs leží daleko zajímavější peníze než ve futures, riziko je ale úměrné potenciálu výdělku.

Odesláno

[bold]Ohľadne CFD - veľmi dobrý názor.[/bold]
www.contracts-for-difference.com/USA-restrictions.html
Q.: Will CFDs ever be allowed in the USA?
A: Well, in the States you have the exchanges that are protected by the government and who have a very strong lobby there as well, so a private client has to trade a product traded on an exchange. Currently the USA regulatory regime excludes the availability of CFDs. The answer on whether this will change will probably be that if they do not allow CFDs, then the USA exchanges will continue draining liquidity and volume as USA equity trading moves to more favorable centers (for instance Goldman quotes US equity CFDs to some CFD providers out of London but cannot do the same for their USA clients in the States!). This when the USA prides itself on its capitalistic outlook...

[bold]Ohľadne Forex - USA[/bold]
Starting form May 15, 2009 new NFA (National futures Association) Rule 2-43(b) will completely ban the use of hedging for traders who trade with US brokerage firms regulated by NFA.
Aký má význam [bold]hedging[/bold] pre mňa ako pre tradera?
Takýto:
EUR/AUD - na dennom grafe vidím signál na short - stop loss cca 75 pips. Trh sa motá okolo B/E a potom klesne o 100 bodov dole. Som v zisku - ale PT podľa RRR je ešte ďaleko.
EUR/AUD - na druhý deň na hodinovom grafe mám signál na long. Okej otvorím [bold]proti pozíciu na tom istom inštrumente bez toho aby sa môj short zavrel[/bold] s menším SL cca 15-25 pips - pozíciu uzavrem či už v zisku alebo strate - no matter. Ale prvý obchod je ešte stále otvorený. Ako to vyzera u USA forex brokers a ako to vyzerá tam kde je hedging povolený.

USA broker NON-USA broker /povoluje hedging/
1.Short EUR/AUD 1.Short EUR/AUD
2.Long EUR/AUD 2.Long EUR/AUD
3. Znovu musím otvoriť EUR/AUD
na short!!! - platím 2xpoplatok za
pozičný obchod!!!

Toto značne znepríjemňuje život tradera ak to jeho stratégia vyžaduje. Inou vecou je to, že môj účet je denominovaný v AUD - takže ak raz otvorím pozíciu na EUR/AUD a chcem otvárať protipozície - tak tá prvá sa mi vždy zatvorí - teda ak by som mal USA brokera - čo nemám.

Toto sú nevýhody forexu v USA a preto nikdy v USA nebude forex prezentovaný objektívne.

A ku World Cup Advisor - na diskusii už odzneli aj také príspevky - ktoré dotazujú objektivitu tejto súťaže nakoľko sponzormi sú firmy, ktoré vyrábajú platformy hlavne pre futures. Na forex vám bohate stačí excel, metatrader a myfx nadstavba a aj to zadarmo od brokera - čo sú zadarmo veci - okej excel stojí niečo, ale je to nič oproti tomu čo pýtajú za platformi a za dáta u futures. Iste na futures máte dáta zadarmo aj platformy s osekanými funkciami. Ale ak chcete mať vo futures platforme všetko obchodovanie z grafov, market depth či nebodaj market delta, live stream do excelu a podobne tak si musíte priplatiť. Viem o čom hovorím - pred rokom som tiež otváral účet na futures a potom som od toho celého odstúpil.

A ešte jednej veci nechápem ako mám v tej súťaží rozumieť čo je futures a čo je forex?
To akože futures traderi vôbec neobchodovali futures ako je EUroFx, alebo gold alebo silver?
Alebo forex obchodníci neurobili žiadny obchod na S&P 500 alebo DJ cez CFD?

Je tu konflikt záujmov a nie jeden. World Cup Advisor má prezentovať CME a jeho produkty a nie CFD /v USA zakázaný/ alebo lepších forex brokerov, ktorí sú mimo USA /musia byť mimo USA pretože traderi ten hedging vyžadujú - hore som vysvetlil prečo/.

Ohľadne bitcoinu - ja som podotkol iba to - že sa o ňom písalo - a písalo sa o ňom - že je čas ich predať - rozoberala sa téma na finančný inštrument - denominátor hodnoty zvaný Bitcoin - ktorý sa obchoduje ako OTC inštrument.

Ohľadne forexu a Sida - okej SID odišiel z financnik.cz. Prepáčte ale je tu zase len konflikt záujmov - vy obchodujete futures a inštrumenty na burzách - pokým články o forexe usmerňovali ľudí iným smerom. Robíte semináre ohľadne futures, AOS - ktoré obchodujú za vás na burze, predávate ťažko vydolovaný EDGE ostatným. Úplne chápem uzatvorené diskusie! - ja by som ich tiež na vašom mieste zatvoril - prečo má váš EDGE vidieť každý?????
Avšak nechať rozbehnúť na financnik.cz články o forexe je konflikt záujmov, nakoľko by mnoho potencionálnych záujemcov by sa rozhodlo možno vydať práve smerom OTC a nie k smerom burze.

Je mi ľúto SID-a že sa odmlčal. Avšak ešte stále sa mi oplatí chodiť na finacnik.cz ako traderovi a preto reagujem, keď to cítim za potreby.

s pozdravom nickirout

PS: Ja nepotrebujem obchodovať futures alebo EFT. Ale vy všetci futures traderi - či sa vám to páči alebo nie, ste nutení obchodovať forex. Ja veľmi dobre viem, že vám neni jedno či je EUR/USD na 1,26 alebo 1,34. Alebo USD/CZK na 21,98 alebo USD/CZK na 18,53 alebo nebodaj na 15,33 - však???

• Vytvořit...