Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rob99:

tedy jestli to dobre chapu, NT je pro programovani strategii OK, pouze pro testovani ne ? Nic jsem v nem netestoval, proto se ptam ....

nebo pro programovani indikatoru ok a pro strategie ne ? Celkem by me to zajimalo, pokud bych kupoval...

• Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Sinuhet:

NT samozřejmě umí i testovat. Možná je pomalejší ale i s tím se dá něco dělat. Na druhou stranu NinjaScript a .NET podle mě předčí EasyLanguage v možnostech programování.

Co se týká běhu strategií tam zatím nevidím omezení. Běžně spouštím i 5 strategií nejednou, které obvykle vydrží běžet celý týden (pak dělám pauzu na údržbu - backupy apod.).

Odesláno

Dobrý den traderi,
článek je výborný, jen mě trochu zmátl. Chtela bych Vas poprosit o radu. Chci si založit ucet, zatim pro diskrecni obchodovani, ale diky diskusim a clankum stale vaham mezi casto zminovanymi TS a MF + NT.Nejsem programator, ani po ruce zadneho nemam. Mam stazeny NT a diky demu s timto soft. umim pracovat. Zaujal me ale i TS, ale neumim s nim pracovat. Navic chci dopoledne obchodovat na nemecke burze. Nevim tedy zda vyuzit navodu na otevreni(nebo vyzkouseni) uctu u TS (do budoucna bych chtela AOS) nebo u MF (kdy si musim NT koupit, ikdyz ucet mohu fundovat jen 2500 USD).
Na druhou stranu mě potesilo, ze Petr pise, ze neni problem prejit od jednoho brokera k jinemu. Pomohli byste mi prosim, budu rada za nazory. Dekuji Jana

Odesláno

to: Jane2
jaký soft za tebe nikdo nerozhodne. Okleštěná verze NT bývala zadarmo. V této verzi chyběla snad jen OCO vazba, tedy automatické nastavení SL a PT. Vše ostatní fugovalo. Tak to bylo aspoň donedávna. (Pokud je to dnes jinak omlouvám se, ale neřeším.)

Brokerů, kteří Ti otevřou účet od 2500 je jistě více, ale asi většinou budou něco ztrhávat za data z evropské burzy.

AOS jde dělat i na Ninjovi a nemusíš být zrovna programátor. Používá se k tomu wizard, který se ovládá intuitivně, pokud se chceš vydat tímto směrem pak je možná dobrý kurz pořádaný zde finančníkem:
www.financnik.cz/kurzy-softwaru/ninjatrader-pokrocily.html

Ovšem možná zjistíš, že to není tvá parketa. Problém všech začátečníků je najít si to, co nejlépe vyhovuje jeho nátuře a to asi musí každý zjistit sám. Ovšem otevřít účet 2500 USD, to je skutečně jen na to dostat se na burzu a k datům na papertrading.

Držím Ti palce a přeju dobré obchody,
P.

Odesláno

to: PetrPavel
Děkuji za odpověď. Je mi jasné, že to za mě nikdo nerozhodne, ale pokud vím, tak k živému obchodování musím NT koupit, i když má doživotní licenci. Měla jsem papertrading 2 měsíce. A jestli jsem se dobře koukala do diskusí, tak s osekanou verzí zdarma už asi obchodovat nejde. Pokud bych zatím NT nemusela kupovat, tak bych neváhala. Jestli tu někdo ví, jak je to dnes, pisněte prosím.
Děkuji Jana

Odesláno

to:svopex

žádný kvalitní a dostupný placený plugin na volumeprofily pro Ninju jsem zatím nenarazil, tudíž používám to co zde již bylo řečeno a je zdarma: "dValueArea" a někdy koketuji s "IGMarketProfil"

Na vyznačení SR zón dValueArea stačí dobře. Dokonce si začínám myslet, že na samotné vyznačení historických SR zón (na 30min a delším TF), není možná ani nutné pracovat s volumeprofily, SR zóny by měly být jednoznačně viditelné i ze samotné priceaction.

V tomto případě má Ninja Trader docela dobrý indikátor Volume Profile již zabudovaný a po prvních 60.minutách regulars hours jej lze s úspěchem používat (s přihlédnutím k SR zónám).
Nevýhodou je a zde musím dát za pravdu odpůrcům NT, že profil se začíná vykreslovat od chvíle kdy ho v grafu nastavíš a nesmí se nic v grafu měnit. (To jistě víš - píši pro nováčky.)

Dobré obchody,
P.

Odesláno

2 Jane2:

K zivemu obchodovani samozrejmen kupovat tu velkou licenci nemusis. Muzes obchodvat i s tim zakladem. Jen nemas moznost programovat indikatory a strategie, ted nevim presne jestli i nemas moznost obchodovat primo z grafu... si to nepamatuju, protoze mam full, ale primo na jejich strankach se to urcite dozvis nebo na supportu... Mozna nemas moznost pouzivat ATM trategie... ale i bez toho se da zit... sam je napr. nepouzivam a po vstupu zadavam rucne SL a PT. Takze se podivej primo tam, na stranky NT.

2 All (zbytek) : Napsal jsem jen svuj nazor a kratky rozbor... nebudu tu dal resit dalsi otazky... vsechny otazky na mne smerovane jsou dohledatelne na googlu.. a odkazy zde davat bud nesmim... nebo nechci... zbytek je na kazdem... Ja se rozhodoval k prechodu z SC na NT asi rok...a informaci jsem mel dost k tomu, abych to rozhodnuti udelal. A je na kazdem pro co se rozhodne. Zdaleka ne vsechno resim pres NT, ale zhusta spoustu dalsich veci ano, ale to je dano tim ze jsem spis C# nez C++, i kdyz vladnu obema recmi. Ty softy maji kazdy sve pro a proti, jen jsem chtel upozornit a lip zmapovat situaci... zbytek je na kazdem samostatne...

Rob99

Odesláno

Je to jako navrat v case, Sierra, NT, NT, Sierra a ktery z nich umi rychleji vykreslit Wuudy SISIAJ, clovek je rad, ze v dnesnim dynamickem svete existuji nejake stabilni hodnoty a jistoty.

To Airmike: vetsina lidi si asi nikdy nepolozi otazku, proc kdyz je pres XTrader zobchodovano cca 60-80% objemu jaky to ma duvod a proc bych se tim mel zabyvat
Jj, ty akce na XTrader jsou fajn, clovek to muze alespon vyzkouset a v realu te ty vyssi komise zabijou, me teda urcite :)
Ja nyni pouzivam toto www.jigsawtrading.com/order-flow-software/ na cteni Order Flow opravdu ultimatni nastroj, cenove velice prijatelne.

Odesláno

To svopex:
>> Pro neprogramatory je prostredi NT skutecne vice user friendly. Nicmene ja nemohu byt s NT spokojeny - chybi me napriklad ulozeni nastaveni ve strategy analyzeru (i dalsich oknech) a opakovane vyplnovani parametru je opravdu nanic...

Co treba pri zadavani parametru zkusit right button click ? ;) Set Default for... a nemusi se nic podruhe zadavat;)
A ted uz muzete byt s NT spokojeny :D

• Vytvořit...