Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 119
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

mozna je to trochu off topic, ale k tomu edge. mozna ze to samy znate a tak se chci zeptat na nazor ostatnich. znam nekoho, kdo obchoduje 1mesic na demu. rekneme, ze vydelava - vydelava. naprosto nezna zakonitosti burzy nevi o tomto businessu temer nic. jen klika. klika v rope. jen podle citu, kdyz si mysli ze to pujde nahoru tak nakoupi a opet podle citu, kdyz si mysli ze to pujde dolu proda. ma nastaven SL na $150 a klikne, pocka si na chvilkovy pohyb a zavre treba na +30, +100, +60.. atd. udela takhle treba 10-15 obchodu denne. myslite si nekdo, ze jde s timhle v realnem tradingu prezit? pointa je, ze vcera poslal penize na live trading. sam jsem zvedav, co se stane.. co o tom soudite? da se rict, ze jeho edge je cit.. skratka, nejak nevim, jak to uchopit..

diky za vase nazory

Odesláno

tesko rici co se bude diti ja uz projel kvanta love na demu a tak jsem se rozhodl ze znovu se pustim do cteni grafu manualu a pak zacnu znova ale to ze nekdo neco trefi jen tak to by mohlo nejaky cas fungovat ale urcite ne navzdy a napokon cesty jsou nevispitatelne

Odesláno

to: tomicek
V Petrově článku jsem našel dvě velmi důležité věty (alespoň pro mě zcela zásadní).
První z nich zní: [bold]Diskréční obchodování neznamená, že bychom měli obchodovat podle svých pocitů. [/bold] Maximálně se s ní ztotožňuji. Ty máš dojem, že pocity jdou nějak uchopit? ;)

Odesláno

Tu ked nieco napises tak vetsinou dostanes trocha blbu odpoved na nieco na co si sa nepital asi nevedia citat.

- ci to je mozne tak je, vzdy sa najde cas,miesto,priestor, ked veci jednoducho idu tak ako idu jednoducho mu to ide aj
bez jeho pricinenia, proste niekedy sa zosuladia veci a vychadza to (niekedy kym tento stav prejde moze sa za ten cas naucit obchodovat a nakoniec sa s neho stane velky trader, vsetko je mozne )

- preco niekto kto zacne obchodovat od zaciatku zaraba a niekomu to trva dlhsie alebo vobec (a vsetci studuju a maju rovnaky zaklad ) asi preto ze zivot nieje spravodlivy a vsetko ide ako chce bez ohladu na nas (my sa len nemozeme vzdavat a ist za tym o chceme)

- druha vec su dalsie faktory ktore pridu as s Live ,kde moze zo zaciatku zarabat ale ked nastanu problemy, je otazne ako sa zachova a tak je tazko urcit aj vysledok . (tu)

tomicek : kazdy ma inu cestu pozeraj sa na tu svoju
:)

Odesláno

Petre,to je tema pro me jak vysite,jsem sice na SIMu,ale porad jsem ve stadiu,kdy se u me stridaji ziskove a ztratove tydny.Ted se tedy chci zastavit a zjistit,co mi jde a nejde,ujasnit body planu a pak pokracovat dal...

Odesláno

tomicek:

Osobně bych byl k takovému systému a přístupu skeptický :-( Jestliže nemáš RRR alespoň 1:1 (ne li vyšší), pak se lehce dostaneš do hlubšího drawdownu a vyhrabat se z něj už bude složité, ne-li nemožné.

Odesláno

Zafunguje psychologie. Já na demu umím také s účtem 2.000 EUR vydělat klidně dalších 1.500 a ani na to nepotřebuji celý den. Poslouchám u toho hudbu, telefonuji a čtu zprávy...
Až kamarád udělá pár ztrátových obchodů a novými ani nedorovná účet na nulu, nastoupí frustrace, zklamání, stres atd. Začne přemýšlet jinak, klikat jinak...

Odesláno

k hledání "THE HOLY GRAIL", trochu filozofie i praxe

HL hledáme tak trochu všichni, v tradingu i v životě :)
Zda existuje nevíme, jeho neexistenci nikdo zatím nepotvrdil :)

Aby obchod byl úspěšný, snažíme se dělat predikce postavené na nejrůznějších modelech, přičemž žádný z nich nefunguje spolehlivě:

- technická analýza
- fundamentální analýza (zprávy aj.)
- statistika, regresní analýza
- rozhodovací stromy
- social trading
- sentiment trading
- genetické algoritmy / neuronové sítě
aj.

Co ale funguje, je prostá matematika a některé souvislosti s hodnotami OHLC (open-high-low-close).

Příklad na DAX / CFD / horizont intraday / time 9:00 až 17:30 Praha:

- H je vždy > O (objevil jsem ameriku), mě to např. u DAXu statisticky za 1 rok zpětně vychází cca 30 bodů nad O
- když tedy hodnota indexu od okamžiku O stále klesá (nepřekonala hranici O), musí zákonitě index stoupnout vždy nad O, a to alespoň na malou chvilku, takových dnů je v roce poměrně dost
- když tedy tedy dám např. buy long na hodnotě - 20 od O a příkaz limit + 5 od O, vydělám s 93% pravděpodobností (za rok zpět bylo 93% případů vždy více než + 5 nad O) 20 + 5 - spread, a to i když bude index ve stejný den ještě nějakou dobu klesat klidně i o desítky bodů - u CFD pozor na tzv. usage při malém účtu, velkém počtu CFD a velkém poklesu by aplikace mohla automaticky ukončit obchod po dosažení limitní margin
- obchod musí být samozřejmě doplněn o patřičný SL

K HL jsem se přiblížil na 93% :)

Odesláno

2 tomicek:

Odpovim ti na to na co ptas na zacatku.. ne takto obchodovat dlouhodobe nejde. Leda ze si hrajes s jednim kontraktem a trh ti supluje navstevu kasina.. Pak na tom vydelas - usetris za cestu do kasina. Ztrata "ve hre" je ovsem v obou pripadech uplne stejna... stoprocentni... Nepises kolik si tam poslal, ale jestli je to tak do 5000, tak timhle stylem mu davam tak mesic a je na nule... Dej pak vedet jak moc jsem se sekl... Dik :)

Rob99

Odesláno

Nedá mi to, ale jak to souvisí s článkem?

Jinak článků podobného ražení lze najít stovky, prosím nepleťme si tento web se sociální sítí...

MNovak Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jak se dá obchodovat s nulovým rizikem? A potom ,
> že to nejde! A mi se tady dřeme jak š.......ni s
> každým tickem.
> byznys.ihned.cz/c1-60548390-paul-newman-by-
> se-divil-na-burzovnich-podrazech-se-vydelavaji-mil
> iardy

• Vytvořit...