Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Forex - Jak začít? Co byste poradili úplnému začátečníkovi?

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj FX obchodníci,
chtěl bych zkusit připravit svoji psychiku na komodity a proto bych rád šel tou cestou, že zkusím miniloty na FX. Mám tudíž 2 otázky.
1. je minimální pohyb ceny, tzv. pip u minilotů 1 USD?
2. mohl by mi někdo doporučit data-feed pro FX, kde je k dispozici real-time volume?

Děkuji
Víťa

• Odpovědí 880
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Volf Napsal:
-------------------------------------------------------
> No, já bych tak definitivně volume nezatracoval,
> už několikrát jsem se přesvědčil, že se s ním dá
> velmi dobře profitovat i na forexu. Např. zde
> www.forexfactory.com/showthread.php?t=13690
> 7

No nejlepší je zkusit si to. Pak uvidíš, že to není tak jednoduché.
Obrázky vypadají krásně a live účet se Ti pak velmi rychle krátí.

Odesláno

Diskusia k tomu systemu sa nevenuje Forexu ale najma euro futures, S&P, pripadne zlatu. Ze je to na forexfactory neznamena ze kazda thread je o forexe. Pre ilustraciu , staci si otvorit 3 paltformy od 3 brokerov a proovnat volume data.

Odesláno

to alter: no existuje něco jako tick volume.
to Stanley: nechci s tebou polemizovat. Já jsem zatím začátečník, který se teprve chystá začít live a ty jako silver member už budeš, předpokládám, ostřílený obchodník. Přesto ti zkusím oponovat a napsat jedno jméno...Tom Williams a jeho knihu...Market manipulation. Přímo v této knize je příklad, jak George Sörös vydělal jmění na myslím, že to bylo páru GBP a tehdy ještě DM. Volume je základ každého trhu a principy volume spread analysis fungují na každém likvidním trhu, kde se pohybují tzv. smart money.
Přesto díky za odpovědi.

Víťa

Odesláno

No kedze tick volume znamena len to ked sa pohne cena pocas urcitej casovej periody a suma takychto pohybov ma byt aproximaciou skutocneho volume {co samozrejme nie je velmi presne}, nema to , aspon v mojich ociach velky vyznam.

Odesláno

bonob: bez komentáře, neuvádíš žádný argument k diskusi.
alter: kdyby sis dal alespoň tu námahu přečíst si první příspěvek té diskuse, EUA je označení futures na €.

Odesláno

Volf ty by si si mal precitat najma moj prispevok kedze EURO futures je v nom spomenute. A EURO futures so spot forex je dost velky rozdiel to hadam z haldiska volume neches porovnavat, a dalej tam riesil chalanisko zlato a SaP.

Odesláno

alter, já si nemusím nic čítať. Já ale také vím, že graf futures € vypadá naprosto stejně jako graf spot EURUSD (to jen pro toho, kdo by se tomu chtěl věnovat a ne to apriori odmítat).

Odesláno

markxs Napsal:
-------------------------------------------------------
> 1. je minimální pohyb ceny, tzv. pip u minilotů 1 USD?

Diskuse se tu rozběhla na tema Volume u forexu. A na první otázku byla pouze jedna odpověď a ještě neúplná. Cena jednoho pipu miniLOTu je u každého páru JINÁ. U párů xxxUSD např. EURUSD je to 1$, ale u jiných se musíš podívat na net.

• Vytvořit...