Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já bych to obrátil - založil sis téma, tak se drž své poslední věty a nadhoď zajímavé tipy, poděl se o své otevřené pozice, pochlub se dobrými obchody. A klidně i těmi špatnými.

Jinak jsi to měl nazvat "Poraďte mi zajímavé tipy, jaké máte otevřené pozice nebo dobré obchody při spekulacích s krachujícími podniky."

foglik

• 1 year later...
  • 6 months later...
Odesláno

Docela by mne zajímalo, jaké jsou vaše (Beraniste) podmínky pro nákup do spekulativních, krachujících podniků? Velikost společnosti? Tržní značka? Celkový propad ceny akcie?
Já jsem to zkusil několikrát a většinou to byly US farmaceutické a bio-medicinské společnosti. Co se týká výnosů tak jsem v plusu, ale co se týká počtu prodělečných obchodů tak jsem v mínusu ...pokud by byl zájem, můžu se rozepsat více.

Jinak co takhle Vítkovice? Splňovalo by to kritérium pro spekulativní....ne-li krachující podnik?

Odesláno

No, nejlépe co největší společnost s brendem a s minimálním dluhem. Pokud z cashe kterou drží dokáže zaplatit veškerý dlouhodobý dluh a zbytek mu umožní být alespoň 2 roky ve ztrátě, tak je to ok. Věšinou si pokládám otázky, jak je provoz firmy nezbytný, zda může po uklidnění situace generovat dále zisky, zda je to v nějakém rozumném klidném oboru, je lepší to zavřít a nebo jsou v dohledu potenciální zájemci o značku, pro které by to nebyla až tak velká investice ... atd.

• Vytvořit...