Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Blahopřeji,paní Hanko právem se považujete za úspěšnou obchodnici,protože Vy jí jste!Máte i můj obdiv,že stíháte se starat ještě o rodinu a v klidu zvládat spready,smekám. (tu)
Michal

Odesláno

Povedený motivační článek, díky.

Hanko, Vaše zhodnocení účtu při tak malé časové náročnosti je pro 99% investorů a traderů sen. Takže klobouk dolů a ať se Vám daří nejen finančně.

Odesláno

Jejda, to je akorát článek pro mě - obcházím kolem spreadů a vůbec kolem Finančníka po špičkách už kolik let, stále se k tomu nemohu odhodlat a rozhoupat se, rozmýšlím, zda-li je to pro mě vhodné a jestli to budu umět, stále nevím, kudy a jak do toho... nejsem jako Hanka na mateřské, ale zase s hendikepem věku - po padesátce... proto mám velké obavy hlavně z technických obtíží (rozuměj zádrhelů s PC, softwarem atd.).
Zkrátka prosím víc takovýchto článků, pro mě fakticky vzpruha!

Odesláno

Hanko, gratuluji, že vám to dobře šlape!

Tomáši, od teď tu budou radit ženy ženám a muži mužům? :-) Whoow. Fakt, že se paní Hance od počátku daří může nakopnout všechny spreadové začátečníky.

K

Odesláno

Moc díky za inspirující rozhovor! Právě mi končí mateřská dovolená, trading se učím necelé 2 roky a v současné době zakládám účet....budu obchodovat intradenně (zatím pouze úterý a středy), ale po spreadech pokukuji už delší dobu právě pro údajnou časovou nenáročnost. Článek je pro mě velkou motivací! ..........Vám Hanko moc gratuluji a díky za inspiraci! :-) Jana

Odesláno

Ahojte,
měl bych následující dotaz. Než se k němu dostanu, vím že může vypadat triviálně, ale opravdu rád bych to pochopil. Vím že např. Petr odsud, začínal se spready, protože je to "jednoduší" nežli poziční/intradenní obchodování. Těch lidí je ale opravdu hodně, stejně jako paní Hanka, spready jsou obecně považovány za "jednoduší" - je tam jednoduší dosáhnout profitu, nežli na intradenním obchodování.
No, teď odbočka ke mně. Já jsem loser. Totální. Obchodování se věnuji již asi 5 let, tak nějak neustále, ale pořád ztrácím, ať dělám co dělám, ať backtestuji, papertraduji, jedu LIVE či řeším pokročilejší koncepty alá orderflow, S&D, market profile apod. a přitom do sebe tlačím horem spodem knihy od Douglase, Jakovského a dalších skvělých, profitabilních autorů. Jsem v celkem solidním mínusu takže Vás tady asi hezky všechny sponzoruji, a tak na mě buďte prosím hodní při případných odpovědích :).

Futures, o kterých je převážně tento web, a které já výhradně obchoduji, jsou ZERO-SUM-GAME (hra s nulovým součtem), peníze se jen přesouvají z jednoho účtu na druhý apod. Velmi jednoduchý princip na pochopení - teoreticky, s praxí je to horší, ale to je pro tuto chvíli jedno. V "běžném" obchodování, pro mě to je intradenní a poziční, je tak extrémně těžké vydělávat, protože abych měl profit, musím být lepší než ti, co jsou na druhé straně obchodu, velmi prosté a zároveň extrémně těžké. Nicméně tady je zřejmé, kde se berou a kam jdou peníze.... ale.... JAK TO JE U SPREADŮ ?? Ty jsou taky zero-sum-game ... no ale tak tady pořád musí být mnoho a mnoho loserů, ale dle všeho to je opravdu jednoduší a dokáže tam vydělat skoro "každej". Což mi přijde opravdu dost zavádějící. Možné vydělat je, ale takhle? Abych vydělával, stabilně a dlouho, tak musím stabilně a dlouho obírat další jedince. Což v malém měřítku nemusí být problém, ale u spreadů se stejně jako u běžného (intradenního a pozičního) obchodování musí ty peníze od někud brát a tak nechápu, JAK to může být jednoduší.
Samozřejmě, že spreadům moc nerozumím, ale šlo by mi o nějaký princip, který je platný a který by mi udělal v těchto otázkách jasno. Pokud se tedy někdo najde, budu velmi poctěn. Díky :).

Odesláno

Dobrý den,

zajímavý a inspirativní článek. Chtěl jsem se zeptat , pokud by nějaká maminka na mateřské dovolené uvažovala, vydat se na cestu spredů, kolik by měla mít na to volných prostředků?

$10000 -základní minimální účet
+TnT software-cca$200 ???
+ nějaké to mrci-cca $150/měsíc ???
omlouvám se, neznám přesné ceny, spredy nedělám, ale pokud bych byl začínající maminka na mateřské, asi bych to měl vědět.

• Vytvořit...