Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Poradna: Chtěl(a) bych se pustit do obchodování AOS, ale bojím se počítačů

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud budu obchodovat AOS na 15 min timeframe, tak se zaručeně bude jednat o vyšší SL a tedy i o vyšší požadavek na min. kapitál, se kterým je vhodné o AOS uvažovat . Tak že ne jen, že budu řešit jestli jsem počítačově gramotný, ale měl bych vědět, že s kapitálem 10 000 to asi nepůjde. Nebo ano?

Odesláno

taktiez sa planujem v najblizsom case venovat stavbe nejakeho AOS takze clanok ma velmi potesil..aj webinar a urcite si ho casom zakupim.. programovanie mi problem nerobi avsak dost sa obavam ceny software potrebnych pre stavbu a prevadzkovanie AOS...

Odesláno

yord,

pojde to aj s kapitalom 10k, ale budete chciet obchodovat skor menej volatilne trhy. A na druhej strane pri takychto strategiach na vyssich TF bude asi lepsie nepozerat na riziko z pohladu jedneho obchodu, ale na celkovy DD a podla toho zvolit aj vysku zakladneho kapitalu - napr. ako x-nasobok maximalneho DD. Ked viete, ze maximalny historicky DD ste mali v backteste 2000 USD, tak kapital si zvolite podla svojich preferencii a psychickych moznosti - napr. ako jeho 5-nasobok. Je to trosku narocnejsie, pretoze na obchod budete riskovat viac, ako su bezne limity MM. Toto nemusi vyhovovat kazdemu...

Odesláno

snuff,

stavat a prevadzkovat mechanicke strategie mozete takmer na kazdej beznej platforme:

- Sierra Chart (C++),
- Ninja Trader (C#),
- Tradestation (EasyLanguage),
- Multicharts (PowerLanguage ~ EasyLanguage)

V kazdej z nich pouzivate iny jazyk pri programovani. Rozdiely (okrem jazyka) byvaju hlavne v schopnosti testovat robustnost systemu a na tom su najlepsie asi Tradestation a Multicharts. S Ninjou nemam skusenost a Sierra je z tohto pohladu na tom asi najhorsie. Tu, myslim, nenajdete ani WFA analyzu. Kazdopadne, na samotne automaticke obchodovanie je urcite dobra.

Odesláno

Zdravim vsechny!
Vim,ze to neni k tematu,ale nenasel jsem odpovidajici vlakno.Mohl by jste mi prosim nekdo poradit,kde najdu aktualni Index volatality trhu DAX FDAX?

DIky moc.
Googlil jsem vsechno mozny a i na Eurexu jsem koukal a tam se mi to nejak nezda..na FDaxu tam maji dopoledne treba 40k kontraktu a na US info prisi nekolik milionu...

David

• Vytvořit...