Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,
já jsem přístup zřejmě opravdu změnil, nebo spíše jsem včera udělal, to co jsem chtěl udělat, zpětně nechápu proč jsem šel do prvního obchodu, když jsem věděl, že ve 20:00 bude FOMC meeting minutes a to se téměř vždycky obchoduje v docela úzkém range po open právě do těch 20:00, pak už jsem šel do práce a ten krásný trend byl beze mě, tedy jsem tam pak ještě v eurofii naskočil za market a za chvilku jsem byl venku, abych odešel do práce a ráno viděl, jak to jelo beze mě... :) :) :)
jinak mám teď novou práci, předtím jsem chodil na jednu noční brigádu, abych si vydělal aspoň na nájem a jinak žil z úspor, ale co je hlavní, abych mohl být v 15:30 připraven na trhu
teď v nové práci pracuji opět přes noc, ale jsou tam velké přesčasy, protože mají šílený podstav, takže až se to zlepší, tedy jestli vůbec, tak by to bylo ideální, přes noc v práci, ráno se vyspat, odpoledne na burze, ze mzdy zaplatím nájem a jídlo, něco trochu zbyde a nemusím řešit existenční problémy, ty na klidu pro trading taky nepřidají... :) :) :)
minulý měsíc a předminulý měsíc jsem obchodoval jenom sporadicky, když jsem přišel z práce, tak jsem šel hned spát a když jsem se náhodou vzbudil a sedl si k trhu, tak jsem si vyžral akorát ztráty a krásné trendové dny jsem prospal... :) :) :)
snad se to zlepší a budu se moct pomaličku a hlavně v klidu zlepšovat na trhu...

Odesláno

zdar
ten prvni obchod mi teda neprijde nejak zlej, mohla bejt teda lepsi cena niz na flipu ale kdyz jedes prurazyodrazy s,r tak to de hur a potencialek k high z premarketu tam byl. ja jsem nevedel u tvyho tretiho vstup tam se to zuzovalo ze vsech stran na trojuhelnik a ty nemusim, a patej byl na me uz moc vysoko. vypada ze se nemucis a vybiras zisky zavcasu :)

Odesláno

Zdravím,
ten první obchod byl právě špatný z hlediska struktury trhu, kdy jsem očekával obchodování v range, protože večer bylo FOMC meeting minutes, ale já jsem tam šel do průrazu, s tím, že to pojede nahoru, prostě hloupost, tušil jsem z minulosti, že se bude právě do těch 20:00 obchodovat v range, ten 3. obchod je short, ale jak trh nedosáhl PT a začal se prudce obracet proti mě, tak jsem uzavřel malý zisk marketem, stačilo jenom utáhnout SL na BE a být více v klidu, i utažený SL by odolal a trh se pak vydal do mého směru, kde ukázkově breaknul dosavadní range v 3. pokusu skoro vždycky přijde break-out a vytvoří se širší range, protože pak se trh zase otočil a já jsem toho využil ve 4. obchodě, byl stejný jako 2. obchod
musím si prostě začít více věřit, že je moje myšlenka správná a pak to hlavně předvést do praxe a do toho obchodu jít a ještě v řízení obchodu nepodléhat emocím, ale trh umí tak krásně ukrajovat z již téměř jistých profitů, že to člověk nevydrží a uzavře to ručně :) :) :)
ono z toho 3. obchodu bylo slabých USD 90 bez odečtení komisí, mohlo být USD 160 bez odečtení komisí, ale je to pořád dokola, kdyby mě trh vybral na BE, tak by mě to tak nesralo, jako když vyberu malý profit místo plného PT, protože jsem nevydržel s emocemi a nedodržel plán i když jsem něco vydělal... :) :) :)

• 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím, jeden z mála povedených obchodů v poslední době 23. 10. 2014 1. obchod jsem spekuloval do longu věřil jsem, že trh před pohybem vzhůru ještě falešně prorazí zpět pod zónu a tam jsem také naskočil na ceně 3997, pro případ rychlého zhroucení ceny jsem velmi rychle utáhl SL na BE, kam si pro mě trh tradičně přišel... 2. obchod byl pokračováním původní myšlenky do longu naskočil jsem zde při průrazu S/R zóny na ceně 4001, PT 4020

29845

29846

Odesláno

Zdravím, dneska jsem měl pocit, že půjdeme long naneštěstí jsem neuvěřil své intuici a jen smutně koukal, jak to jede up beze mě, na průrazu zóny jsem nenaskočil, nějak jsem jí při pohledu na vyšší TF nevěřil, pak jsem tam skočil na menším zakolísání trhu dlouhou dobu se nic pořádného nedělo, spekuloval jsem na větší pohyb, PT jsem měl na 4100, býci už nebyli dostatečně silní a skončil jsem na BE

29859

Odesláno

cipinek nevim, myslim ze jsi mel dost casu na vystup, ja vim jsi na hon velkejch pt zamerenej, ale tohle boli
vedle psal tatanka hezkej slogan " Vybíráním profitů ještě nikdo nezchudnul, čekáním na zázrak ano"

Odesláno

Zdravím, říjen byl katastrofální, tedy jak se to vezme, vytvořil jsem ztrátu USD 515 ze 40ti obchodů + komise, tj. USD 256,80 začal jsem lépe řídit obchody a nenechávám je již spadnout do plného SL, toto ušetřilo dalších pěkných pár stovek USD, když jsem se koukal na provedené obchody, tak jsem snad vůbec nenašel obchod, který by šel do PT, ale byl předtím uzavřen na BE, opět jsem smolně vypadl na několika SL, i když používám větší základní SL pro průraz USD 80 a menší pro odraz USD 60 zde je obrázek z 10. 10. 2014 toto byl naprosto tragický den, bylo tam všechno, co tam bývá u začátečníků, kteří si s tím prostě neporadí, dávám to sem, aby se zejména začátečníci s pár reálnými obchody připravili na sračky, které je zcela jistě brzy potkají, nebo se s nimi potýkají každý den... :) :) :) jeden obchod jsem udělal už v pre-marketu, klasický ojeb v pre-marketu, kde tě lákají na průraz, abys v následujících pár úsečkách byl rychle venku na SL, pak se to opět otočí a tentokrát krásný čistý průraz bez zaváhání do původního směru s plným PT - bez obrázku 1. obchod čekal jsem, že půjdeme up, tak jsem tam nějak naskočil, měl jsem tam tenkrát zakreslenou zónu 3930-3932, tak na spodní hraně, za chvilku jsem vypadl na SL, trh šel ještě asi 1-2 ticky pod SL a tam se prudce otočil, ale už beze mě, toto mě opravdu hodně rozhodilo, že jsem nebyl schopen reagovat a skočit tam znovu 2. obchod šel jsem long na 3951 na průrazu zóny 3948-3950, věřil jsem, že půjdeme ještě výše, proto se mi 10 bodů zdálo málo, tak jsem skončil za odměnu na BE, chamtivost a frustrace z prvního obchodu mě opět dostihla 3. obchod věřil jsem, že by se mohl vytvořit range se spodní hranou na úrovni prvního obchodu, tak jsem šel long, za chvilku jsem byl venku na SL 4. obchod po velkém downtrendu jsem naskočil do situace, že se vytvoří flip pod zónou 3898-3900, byl to fail, trh se po průdkém průrazu otočil a uháněl zpět nahoru místo abych v tomto dni hezky profitoval jsem akorát hezky ztrácel s komisema mě ta celá sranda stála asi USD 300, byl tam v říjnu ještě jeden takový den ono je to fak těžké, když se na to člověk podívá, tak pak rozhoduje o ztrátě za celý měsíc 1-2 dny, kdy se mohlo hezky vydělat, ale díky pár tickům na pár vyťuknutých stop-lossech je člověk z mírného plusu v nehezkém mínusu musím na tom zapracovat, i když jsem ve ztrátě, stále neztrácím naději, trhy se snad už zklidnily a bude to jenom lepší :) :) :)

29941

Odesláno

já přešel z NQ na YM, dává mi méně falešných signálů, ale i tak je tento týden samá stopka. Minulý týden ještě dobrý, ale teď to chcíplo. Naznačí to směr a pak se to otočí, takže většinou plný stopky. No nic, hlavně to "přežít". Párkrát PT a bude to zase dobrý :-)

Odesláno

cipinek myslim ze by jsi mel do obchodu vstupovat bez toho ze chces tu ztratu jeste nejlip celou vymazat, to te pak nuti tam v tom obchodu tvrdnout
me tenhle tyden prijde dobrej nikam to nezdrha, nijak brutalni skoky, dobre se to odrazi, tahle volatilita je rozumna

Odesláno

to cipinek: nevim nakolik zapojujes vyssi tf, ale pri blizsim pohledu na 30min graf toho 10.10. pred zacatkem seance ses mohl vyvarovat spouste stresu z long obchodu, ktere byly dany den mimo hlavni trend... chapu, co jsi asi prozival, protoze v podobnych situacich jsem byval pomerne casto a jeste porad do nich obcas spadnu, v tvem grafu z 10.10. vidim spoustu urovni, ale dohromady asi jen dve neuplne presne, ktere by se daly dobre dany den obchodovat pri pohledu na 30min graf pred zacatkem seance... (nevim kolik jsi jich dokreslil nebo upravil behem seance). Nejdulezitejsi je zakreslovat jako urovne [bold] predevsim posledni mista, ktera mel trh prolemy prekonat, [/bold] nekomplikuj si zivot zbytecne mnoha urovnemi, u kterych jsi ochoten hledat obchody, vyber si jen ty nejlepsi a nejsilnejsi a na zacatku se zamer hlavne na ne a na to, co dela trh jako celek... kdyz budes casovat vstupy jen u techto mist, tve sance vzrostou... Vytuknute SLs a zasahy BE k tomuhle byznyssu neodmyslitelne patri... ano, obcas rozhodujou tyhle "smolne" obchody i o ziskovosti mesice, ale nemel bys zapominat i na to, ze pokud jsi delal backtest nebo papertrading a mel jsi nejake vysledky, tak tyhle obchody v nich mely byt zapocitane taky, pokud nebyly, dost mozna budes mit problem... preju hodne stesti a drz se (tu) ;)

29947

Odesláno

to cipinek: pro ilustraci situace na 2 min grafu by pak byla o neco prehlednejsi... hledas jen shorty u zaznacenych urovni... jestli bys dostal signal si uz vyhodnot sam... tam uz zalezi na vstupni technice a nacasovani...

29948

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím,
potřebuji poradit jsem aktuálně v otevřené pozici long, nákup 4229, spekuluji na pohyb do S/R zóny 4248-4250, věřím, že tam trh dorazí, jsem aktuálně v otevřeném profitu cca. USD 250, SL jsem posunul na 4233, mám ochránit pozici a posunout SL výše na cca. 4237 nebo to mám nechat děj se vůle boží, PT na 4249? :) :) :)

• Vytvořit...