Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdur dneska to melo bodliny na vsechny strany, ima desna kazdej trh jinde, kdyz uz konecne ze nq pude rozumne dolu tak ostatni trhy uz byly pomalu zraly na cestu up, kdyz se mi libil nedotazenej trh a nizsi swing na short tak byla v ceste zase uznala s,r zkouska trpelivosti jako vino

Odesláno

Moje dnešní troška do mlýna :) Dnes jsem jenom pozoroval trh a dělal si poznámky. Každý den neobchoduji. Zítra práce, možná večer se na to mrknu :)

27597

Odesláno

Zdravim,

aj ked sa toto vlakno tyka prevazne zivych obchodov. Chcela by som sa spytat ohladom NQ. Urcite kazdy z vas si presiel backtestom poriadne zbacktestovanym par mesiacov ak nie rokov dozadu.

Som v stadiu backtestov u NQ100 intraday. Rozhodla som sa zacat s Januarom predosleho roku 2013. Pouzivam platformu Ninjatrader, plus demo data z amp/cqg, ktore sa mi docela spolahlive. Bohuzial aj napriek tak jasne situacii som zmatena co sa tyka hladania spravnych grafov pre backtest.

Online poradca mi podal otazku a kompletne manualne zmenil rok na mojom pc, ja som totiz hladala a nacitavala tabulky grafov z roku 2013, konkretne Januar 2013. Kedze NQ ma Marec, Jun, Septem., Decemb. expiracne mesiace zmluv/ moja otazka znie ci aj v pripade backtestu Januara minuleho roku musim, alebo pravdepodobne podla VOL by som mala siahnut po Marci napriklad. Alebo jednoducho si vybrat najblizsi mesiac tomu, ktoreho aktualne obchodujem.

Otazka c. 2 co sa tyka rokov. Logicky mi pre backtest nedava zmysel hladat tabulky z roku 2014 ale siahnut na Januar 2013, ale online poradca opat / mi dal zaujimavu otazku na co to potrebujem, aj po zodpevadi ze backtestujem svoj system som dostala otazku ze to je zaujimave a ze on nevidi zmysel v tom co robim. Dam priklad > testovala som Januar 2013, zadala som teda NQ 03/13 a nasla konkretny mesiac Januar. Poradca ale dosiel a aj po vysvetleni situacii ze ma zaujima rok 2013 a Januar....mi prestavil kompletne moj graf :S a NASTAVIL NQ 03/14 a opakujem rok 2014 aj po fakte, ze dnu mi nastavil graf Januara minuleho roku 2013... To znamena ze som mala 2 odlisne roky, robim chybu? Alebo to bolo iba nedorozumenie...

Prosim hocikto, komu sa bude chciet citat moju baladu mi pomozte ako by to malo vyzerat po nacitani grafu z Januara napriklad minuleho roku, Januar 2013. Bude vam za kazdu odpoved vdacna, plus este viacej ak mi niekto vysvetli preco su expiracne mesiace prave tieto a ako su dolezite pri vybere grafu aky mesiac treba obchodovat :)

DAKUJEM :D [bold] [/bold]

Odesláno

Missa136: Ak chápem správne.
Tak Vy iba Backtastujte - tzn. pozeráte na statické grafy -> "online poradca" Vám hovorí dobre. Stačí otvoriť graf - načítať dáta 500 dní dozadu a je to.

až pri papertradingu používajte kontraktné mesiace -> to aj ucítite tak, že Vám nepôjde graf tak ako má :)

Odesláno

JanTchi:

Citim sa hlupo, ze takata zakladna vec mi takto usla. Robim si veci zlozitejsimi nez su, samozrejme dakujem za info.

Ak staci dat iba dni dozadu a nemusim menit rok, aj ked sa to tyka predchadzajuceho / velmi mi to pomohlo.

Dakujem :)

Odesláno

cus po predeslejch dnech na odstrel se to dalo cekat, jen skoda ze sem se do pohybu nedostal, jedinej patern se mi ukazal a to do longu, hezkej vyssi swing, s podporou vyssich vecek na cci, ale nelibilo se mi ze je nq pod vceralow a es pod vcerahigh i kdyz pred tim na tyhle lajny trhy nebraly zretel

27639

Odesláno

takže chápu to správně, že z dnešních dvou screenů máš nula vstupů, změnil si 2minutový TF na vol1500 a přidal sis tam druhý oscilátor, takže máš dva, co ukazují to samé ...

Odesláno

jo naprosto,
v grafech se peru nejdriv jsem jel vol graf, pak vol a prihlizel jsem 2min, ted jsem chtel koukat jen na minutovy grafy abych se lip soustredil, ale ze zacatku seance mi zase prijdou oproti volume grafum malo ukazujici a necitelny, tak se zas vracim k vol 1000 nebo 1500 dle volatility no des
na stochast chci lip rozeznavat divergence a koukam ze mi to schvalujes
:S

Odesláno

reálně je mi to jedno, zda tam máš jen cenu nebo barevnou hudbu, pokud ti to vyhovuje a roste ti účet, at už sim nebo reál, ale CCI a Stochastic jsou stejné indikátory, jen od jiného autora, oba jsou to oscilátory a ukazují velmi podobně stejné situace v trhu, rozhodně bych jeden vyhodil, budou tě mást, reagují občas lehce zpožděně, takže ti budou dávat zmatený signály a propásneš správný vstup, než se dohodneš jak která kombinace je správná
zbytečně upozaďuješ to hlavní a to cenový graf, kde je jedno, zda je to klasický timeframe nebo volume, záleží co se ti čte líp

• Vytvořit...