Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni,

do dnes jsem TFko nepotřeboval, avšak jsem si po rozvaze vymyslel, že bych jej přeci jenom rád zbacktestoval.

Nebyl jsem tedy k odběru e-mini indexu Russell 2000 přihlášený a v TWS jsem si nechával zobrazovat alespoň zpožděná data. Pro přihlášení odběru jsem tedy šel na stránky IB do Acc Managementu, tam do Trade -> Configuration -> Market Data Subscription -> North America a zde jsem si zaškrtl Russell Indices za $2/měsíčně.

Ani po potvrzení však aktuální cenu v TWS nemám, stále mám na výběr pouze tu opožděnou možnost. Jde se přihlásit k odběru i pravým kliknutím v TWS na řádek s TF, což mě přesměrovalo na Market Data Subscription, kde bylo na výběr pouze ICE US Deriv. za $85/měsíčně. Zhrozil jsem se, jelikož si pamatuji, že v minulosti to vždy šlo za $1/měsíčně (od 1. ledna 2013 tedy $2).

Spojil jsem se tedy přes chat s pracovníkem IB, kterému jsem můj požadavek vysvětlil a ten na mě přišel s tvrzením, že je opravdu nutné přihlásit se k celému ICE balíku za $85/měsíčně, abych mohl TFko obchodovat.

Můj dotaz je tedy jednoduchý, rád bych se přesvědčil: Musím se přihlásit k tomu celému ICE balíku nebo mi stačí Russell Indices za $2/měsíčně, ale v TWS mi to nezpožděně pojede až po nějaké prodlevě (třeba od zítřka)?

Moc děkuji a omlouvám se, že kvůli tomu zakládám nové vlákno, určitě už se to tu někde řešilo, ale přes funkci "Vyhledávání" jsem to nebyl schopný v tom obrovském množství příspěvků najít :-(

Odesláno

KubaK
zdravím,jestli chcete russella obchodovat,třeba jen paper musíte mít ten "drahý"balíček ICE.
Není to tuším výmysl IB,ale tento požadavek má New Yorská burza.Možná mě nějaký informovanější člověk ještě doplní
;)

• Vytvořit...