Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Práce s grafy: Rozbor 3 pozičních komoditních grafů na základě principů FinWin

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vynikajici clanek, ktery jiste oceni i intradenni obchodnici.

Dovolil bych si upozornit na moznou chybu ve vete pod prvnim obrazkem: "Pojďme se podívat, co nám řekne graf týdenní."

(tu)

Odesláno

Dobrý den, článek přišel jak na objednávku :) právě zvažuji jak "uchopit" backtest FinWinu na denních grafech. Proto si dovolím pár dotazů k Tomášovi:
1. Již dříve jsem si všiml, že pro poziční obchody zvažujete CCI-20. Máte pro to nějaký důvod nebo to líp vychází v testech?
2. Na zvolených grafech chybí CCI-50. Předpokládám, že i nadále přihlížíte k CCI-50, ale zde nejsou uvedeny prostě proto, že dvě cci TnT neumožňuje. Je to tak, nebo u pozičních obchodů nepřikládáte CCI-50 váhu??

Díky za odpověď, je jasné, že nejlépe odpoví backtest, ale váše odpověď mě zajímá.
Dobré obchody,
P

Odesláno

PetrPavel,

CCI20 mně celkově přijde pro poziční grafy lepší, než CCI14. A druhá věc je, jak píšete, že Gecko TNT neumí zobrazit 2 CCI zároveň, takže proto chybí CCI50. Nic méně, podstata momenta je jasná i z CCI20. Samozřejmě pro finální časování by bylo asi lepší kouknout i na CCI50, nebo použít nějaký jiný program, který zobrazí obě CCI zároveň.
Podstatný je ale z tohoto článku především celkový náhled na trh a jeho strukturu, k jemnému časování s CCI myslím bude v principu možné použít jak CCI14, tak CCI20 a možná i bez CCI50 - nezkoušel jsem však, ani netestoval.

Odesláno

S pohledu COT reportu, kde je křivka Commercials na svém pětiletém maximu a dokonce se minulý týden podívala poprvé za hodně let nad nulovou linku viz obrázek, bych si na základě Larryho Williamse dovolil spekulovat na proražení trojúhelníkové formace směrem vzhůru.. I když je pravda, že by to byl protitrendový vstup, proti EMA a Open Interest je hodně vysoko, což jsou dva faktory, které Larry také doporučuje zohlednit.. Ale Commercials vypadají lákavě.. Honza

21838

Odesláno

Tomáš se pustil do určitě nelehké úlohy - komentovat grafy a činit predikce je fakt nevděčná úloha, protože když trh půjde totálně jinak díky nějakým fundamentálním příčinám apod., tak hned si ho veme řada lidí takříkajíc do huby a začnou si ho dobírat a ex-post říkat, jak se mýlil, jak to viděli oni jinak apod. No aspoň to bývá vyváženo tím, že když se zadaří a trefí se, tak z něho zase udělají gurua :) Inu, tohle je opravdu těžký business :) Chtěl jsem nicméně upozornit na jinou, někdy i zásadní věc - totiž kvalita a způsob zobrazení podkladových dat. Problém se týká zejména dat pro futures kontrakty, kdy implicitně dochází ke spojení jednotlivých kontraktních měsíců a přepočet starých dle aktuálních hodnot tak, aby se minimalizovaly dopady rollover. To může mít zásadní vliv na určení SR úrovní a hledání patternů a tedy i vyvození závěrů pro vaše predikce. Nevím, jestli to Tomáš ve svých analýzách zmínil (omlouvám se, nečetl jsme celý článek), ale předpokládám, že právě z tohoto důvodu správně použil neadjustovaná data, která "ideálně" vystihují realitu, tak jak byla. Podívejte se na následující obrázky týdenního grafu ropy, jak vypadá rozdíl mezi adjustovanými a neadjustovanými daty. Komodity, které rolují každý měsíc, vykazují logicky největší zkreslení.

21902

21903

Odesláno

Ahoj,

poradte ako na Siere zobraziť viac grafov na obrazovke , v platforme WinFin / Tf,YM.... / !Ide o korelujuce grafy.
Aby som mal zobrazené CCI zakladneho grafu/TF a grafy doplňujuce !

Ďakujem

Michal
Odesláno

MNovak:
Ano zákazníkům jsem tento týden doporučil nákup (nepsaná dohoda, že jednou za X měsíců či rok pošlu echo na nákup se slevou - přihození si do spoření na zlatý účet či přinákup Au a Ag v čem chtějí bokem, čímž jsem proti většině ostatních obchodníků bílá vrána - oni nutí lidi nakupovat na lokálních maximech po rozjezdech - taky grafům přes 90% z nich prd rozumí, to je realita dnešních prodejců a finančních poradců). Protože většina nakupuje v Kč, tak musím kombinovat graf USDKč, USDgold a COT report COMEXu, je to o to složitější.
Ovšem stále trvám na tom, že kdyby nebyly fundamentální důvody proti korekci, tak před dalším velkým růstem by zlato mělo zkorigovat někam do oblasti 1200 USD/oz a až poté se otočit, zavrávorat poté kolem hodnot 1500 - 1800 a růst dál k 2000 USD/oz. To by se mi líbilo nejvíce.

Prodejci, kteří sami jedou futores a obchodují s fyzickým Au a Ag (znám jen 1 takovou firmu), tak jejich vrchní prodejčí mi řekl, že když kovy padají a jsou na dně, tak jim přijdou 2 objednávky na 2 tuny, zatímco, když se rozjede trend a klecá se o tom v TV a je na řadě korekce, tak jim přijde 1000ce laických objednávek po malých kouskách. :D

• Vytvořit...