Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To tomnes:
Máte pravdu v hodně věcech. I já jsem se na fórech moc nešířil, je to stejné, prostě sem k tomu neměl důvod, to absolutně chápu. Na článek si pamatuji, pochybuji že vy souhlasíte s obchodním přístupem který dotyčný provozoval - velké přidávání do pozic, a MM se mohlo nechat jenom zdát. Bezpečně se ve spreadech hodně vydělat nedá, dotyčný prostě a jednoduše podstupoval velké riziko, jen tak mimochodem, jak se mu daří dnes?
Něco jsem někam napsal, pravda málo, když jsem něco někam napsal tak i já jsem schytal "divné" reakce :S . Nicméně tyto fóra jsou anonymní, takže jaký stres?
Samozřejmě vidím, co vše jsem udělal špatně a co všechno mohlo dopadnout lépe, co jsem mohl udělat jinak.
Bohužel já nejsem žádný superčlověk a supertrader, jsem obyčejný člověk. Potřebuji být živ.

• Odpovědí 160
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Hodně lidí si o mě myslí, že jsem negativní.
To si o sobě nemyslím, mě zajímá hlavně ta skutečná realita tradingu.
Motivace je hezká věc, ale ve skutečnosti ničemu nepomůže.

Odesláno

Jiste na pranyr s nim, vyjadril pouze drobnou skepsi a protivahu vsem prispevkum typu: super, to slunicko krasne sviti o to vic budu backtestovat. Trading neni pouze o odhodlani, ktere se tady neustale propira, je take o znalostech a zkusenostech, to ale v diskuzi moc nefrci. Dotazy k OrderFlow bez reakci, mozna pochopitelne, ale proc napr. autor diskutuje pouze u takovychto clanku, ale jiz nerozvede proc naznaci 2 divergence na obrazku kde je jich dalsich 6 (ktere zfailuji) to nechapu. Odpoved at se pridaji uzivatele neberu, kdyz tak ucini a jejich prispevky maji nejakou hodnotu skonci v.... uzavrene sekci. No flame.

PS: myslel jsem, ze LOD nevstupujete viz. video :-)

www.youtube.com/watch?v=vIMwMsY0ndo

Odesláno

Osobne by som to až tak zle nevidel. Niekde som dokonca čítal, že skutočným traderom sa človek stane až keď najprv padne na hubu (treba to brať z rezervou). Samozrejme nie tým samotným pádom, ale ak vytrvá, ide ďalej a dokáže sa dostať znova hore.
Tým, že sem Krakra prispieva (i keď zatiaľ pre niekoho negativisticky), nezanevrel úplne na trading ako taký a verím, že sa do toho raz pustí. Opatrnejšie a asi až po dosť dlhej dobe. Prajem mu v tomto veľa síl a hodne úspechov.
A ostatným tak isto (tu)

Odesláno

v zivote dostavaju ty co sa o nieco usiluju a chcu nieco dokazat tolko krat na hubu ze to uz je pre nich snad sucast zivota a beru to tak ze ich to viac posilnuje a nie demotivuje. Premenit chyby na nove prilezitosti to by malo byt cielom kazdeho cloveka ktory chce v niecom uspiet nevynimajuc tradera.
Ak si bol niekedy full time trader profitabilny nevidim dovod preco sa o to nepokusit znova, ak uz mas postup ako na to a vies ze to ide tak neje dovod vahat a schulut sa do kutika a nariekat.
Mnohi ktory zacinaju s tradingom vcetne mna som zo zaciatku ani nevedel ake to je, co to je zarabvat na burze jednoducho som vedel ze to len dokazem a isiel som za tym... Ty si na tom vyslni bol a z najeho dovodu (ktory si neuviedol) si spadol dole. Pre teba nemoze byt problem sa tam vysplhat znova ked zistis kde si urobil chybu a premenis ju na novu prilezitost.
Dostat na hubu od zivota je skvela lekcia pre kazdeho, a len ty silny vedia ju inkasovat so ctou a postavit sa a ist dalej...

Este dodam tolko ze ked si vezmem z pohladu pyramidy a poschodi cely proces tak ty co zacinaju zacinaju od podlahy.
Ty aj ked si padol na hubu nizsie ako na 2 ci 3 schodiku byt nemozes, takze dostat sa opat na vrchol by malo byt pre teba hrackou ak prijmes ten uder a premenis ho na nove skusenosti.a to bez ohladu na to co sa stalo.

Odesláno

hanz242,

nikdo nikoho nepranýřuje, naopak se snaží většina Kraku povzbudit a vrátit mu sebedůvěru, aby vzal své cenné zkušenosti a nezanevřel kvůli jednomu nezdaru na trhy.

P.S.
K občasným výjimkám na LOD/HOD se opakovaně vyjadřuji na seminářích (GHOD/GLOD v úvodu dne) a tuším, že občas je popisuji i ve svém vlákně s obchody.

Odesláno

krakra cele je to o tom ze si uprimne vyjadril svoj nezdar a vsetci ta chcu ci uz uprimne alebo povrchne dostat spat na kona aby si to nevzdaval ked si to raz dokazal.

Inak plne suhlasim s tym co si napisal (len z nejakeho dovodu az teraz sa mito zobrazilo co nechapem) na 4 strane ze ludia idu po 1000 USD mesacne a si myslia ze im to bude stacit... ale to je inu temu a moj nazor tuna snad na to kazdyp ozna uz od zaciatku kedy so tu prisiel...

Za mna len poviem tolko ze preco si sa venoval spreadom ked su to mizerne zhodnotenia a neisiel si futures intraday ci day? Sice neviem ake su spreadove systemi a nechapem ako moze system zrazu prestat fungovat... ale keby si venoval tolko casu co spreadom nejakemu systemu intraday ci day tak by si bol dneska niekde inde. Cize nemas pocit ze si venoval svoju energiu niecomu co si vedel ze od zaciatku ti neprinesie take financne uspokojenie ake chces a pozadujes?

Odesláno

Stranger,

já myslím, že jste to špatně pochopil. Kraka se vyjadřoval, že zhodnocení na spreadech není pro něj, ale sám obchodoval jiný systém, předpokládám, že právě nějaký agresivnější daytradingový systém.

Odesláno

V prispevku January 8, 2013 09:24AM pisal krakra z robil spready

[ital]Vloženo uživatelem: krakra
Datum: January 8, 2013 09:24AM
Statut uživatele: Gold member

To axel:
Ano, ve svém příspěvku jste se trefil v hodně věcech, opravdu.
Spready jsem opravdu dělal, nicméně musím říct, že je to nejhorší možné obchodování. Každý den nový MRCI soubor, zhodnocení situace, obchod, vstup, ale obchod se stejně nevyvýjí tím správným směrem, kolikrát šel obchod do strany nebo pomalu plynule do minusu. Ve výsledku se obchod vůbec nevyvýjel tak jak MRCI předpokládal! Kolikrát třeba měsíc dva bez situace bez obchodu!, to přece není to co chceme, tímto tempem se k vytoužené svobodě nikdo nedostane. [/ital]

Ak som to prehliadol tak mi to asi zasa blbne proste mi zrazu skocia prispevky co boli napisane davnejsie... ale nikde som nevidel napisane zeby robil nejaky agresivny sposob. Skor sa pytal an vaseho ziaka ze on robil agresivny system mimo MM ci co

Odesláno

To stranger, tommes:
Máte pravdu oba dva, obchodoval jsem oboje, spready dřív.
Pochopil jsem, že na spreadech se vydělat balík nedá. Byl tu článek o obchodníkovi, který vydělal za rok 800%, podle mne se jedná o vyjímku potvrzující pravidlo. Sám trader přiznával že používal agresivní momeny-management. Jinak jsem rád, že někdo vydělal.

Odesláno

To stranger:
Nevěděl jsem, že spready mají tak mizerné zhodnocení.
Jen tak mimochodem, vadí mi že se málo mluví o možném zhodnocení. Např kolik vydělám když budu využívat 5% risku na obchod.
O tom se prostě nemluví a nechápu proč.

Odesláno

Krakra obchodoval hlavne vyhlasovanie dát, významných fundamentov na FX. Čiže ide o dosť špecifický štýl obchodovania, kde je treba mať hlavne dobrého brokera, ktorý nerobí problémy ako je mnohým známe hlavne pri takýchto príležitostiach.
Istý čas mu to podľa neho vychádzalo, potom ho broker odrovnal najpr technicky, neskor zablokoval účet. Mnohí mu na istom FX chate písali , aby vyskúšal aj iných brokers alebo obchodoval iné nástroje ako futky na dáta, neviem doteraz, či fakt bol problém len s brokers alebo bol problém v tom, čo krakra robil. Ale to nie je podstatné.
Jemu ide hlavne o to, aby mu traderi dokázali alebo predkladali svoje riešenia ako zarábajú ( viac komunikácie medzi tradermi...) , a to žiadny ziskový trader len tak z ruky nepustí, lebo ho to stále veľmi veľa driny. Na anonymných fórach ako tu sú sice mnohí "supertraderi", ktorí tvrdia, že do roka backtestov sa to, dá... :), každý takých poznáme, ale keď majú ukázať skutočné výsledky, live obchody, výpisy aspoň za rok, tak skutek utek... ;) No, písať sa dá hocičo. Motivácia iste je nutná, ale nutná je aj odbornosť, prax a tá sa na kurzoch nedá kúpiť. Ľudia chodia na kurzy o tradingu a ani ich nezaujíma, aby si pýtali od školitela výpisy z live účtu aspoń za 3 roky dozadu, aby mali aspoň base fakt, že ten kto ich učí, niečo skutočne vie, kupujú manuály o systémoch, ktoré ani neboli backtestované, či sú v zisku len na základe masírky a reklamy nejakého tradingového guru..Takto sa úspech nedá dosiahnúť.
Odporúčam všetkým, aby hlavne verili LEN DOKÁZATEĽNÝM FAKTOM a nie niečomu, nejakému anonymnému tvrdeniu alebo nejakým názorom, ktoré nie sú podložené reálnymi výsledkami a faktami. Pretože sú potom sami frustrovaní, keď sa im nedarí a zrovnávajú sa s nejakým chválenkárom z fóra, ktorý si anonymne rieši nejaké mindráky a robí zo seba niečo, čo nie je v reálnom živote.
Krakra proste musí rátať s tým, že každý trader je na to sám, sám bojuje, aby mal úspech, musí veriť hlavne sebe a používať svoj rozum, prax, skúsenosti rovnako ako v živote.Ale súhlasím s tým, že kritika prílišneho optimizmu do tradingu rovnako patrí ako aj tvrdá práca a schopnosť sa nevzdávať...

Odesláno

obchodovat "podla mrci" a este k tomu slepo tak sa necudujem, ze vacsina spreadov sla do strany alebo straty..To je ako keby som si zobral knizku od larryho williamsa a zadaval prikazy podla jedneho obrazka v knihe(aha RSI mam dole tak isto ako aj larry)..

obchodovat pre 1000usd mesacne je malo? zalezi od velkosti uctu ..ak Ti bolo 1000USD malo tak pravdepodobne je to tak ako to uz zaznelo..prilis agresivny(nespravny) MM a tlacenie na pilu..treba hladat chybu v sebe..Myslim, ze velke zisky tvori position sizing a nic ine..a na velky zisk staci v dlhodobom horizonte aj system ktory da stabilne 30-50 percent rocne(aj to je umenie najst taky system a zobchodovat ho).. ale ked chce niekto za rok spravit z uctu 10 000usd 1 000 000usd tak to dopada tak ako to dopada..osobne som skor za konzervativnejsie strategie a neohanam sa tu equity v stovkach percent a vzdy mi vycari usmev na tvari backtest novacika , ktory takychto strategii vybuduje x za svoje studium(aj to by som sa stavil, ze tie backtesty su proste zle)..

prajem kazdemu vela uspechov, ale treba sa casto zamysliet nad realnostou svojich ocakavani..

Odesláno

Ano, tak nějak to bylo. Brokerům se to nelibilo a nepodařilo se mi od nich dostat "proč"?
Forex brokeři je jeden velký bordel. Popravdě celý trading je jeden velký bordel. Jak se daří tobě Truncus?
Neznám jednodušší a výnosnější trading než obchodování zpráv na FX, bohužel nefunguje dlouho.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...