Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To stranger: Ano jde to dělat vysoká procenta ze 100 000 USD udělat milion USD, ale jde o to dělat to pravidleně.
Co se týče L. Williamse, tak on to udělal někdo v roce 198? - přece se tu nebudeme zabývat 30-let starými informacemi.

• Odpovědí 54
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Jirib & Brasco:

Když Vás to baví, můžete to počítat jak chcete ale správně to zatím nemáte. Hapruje Vám tam připisování procent po různé době. Souvisí to s tím, že např. roční zhodnocení 48% neodpovídá měsíčnímu zhodnocení 4% ale jenom cca 3,321%. Obdobný postup se používá při počítání složených úroků.

Osobně si myslím, že jakkoli spočítaná procenta nejsou důležitá, rozhodující jsou peníze.

Odesláno

HOVED: Jen krátký komentář k onomu Williamsovu zhodnocení 10 000 % - on na to použil velice, ale opravdu velice agresivní position sizing (upravená Kellyho formule, pokud se dobře pamatuju), který dokonce způsobil, že během krátké doby ztratil 50% účtu. Sám to komentoval tak (dá se dohledat v jeho knihách), že tento model použil víceméně jen v rámci "turnaje" a bylo to tak frustrující, že celý rok se nezmohl na nic jiného a nespalo se mu moc dobře. Tohle je dlouhodobě cesta do finančního pekla a myšlenka na obživu tímto způsobem je jedna velká utopie. Ano, pokud máš primární dlouhodobé strategie (stejně jako měl Williams), pak si můžeš vedle na písečku hrát s menším účtem 10k USD a zkoušet co z toho vymáčkneš, ale to je něco jiného.

Odesláno

krejzic to som uviedol ako priklad, ja som sa bavil o zhodnoteni z 10tis na 100tis pri riadnom logickom Risk managmente a money managmente. Larryho som uviedol len ako protimyslenku hovedovho zmyslania.
Nemusim sa uz viac bavit na tuto temu, kazdy si veri comu chce a na co ma.

Odesláno

@Hugos. Díky za upozornění, jaký je tedy správný výpočet?
Já hledám výpočet, který mi umožní porovnávat můj výkon v různých obdobích. Budoucí hodnota navrhovaná na začáku je určitě správné řešení, ale je tam interest rate, který se v čase mění a ovlivní výsledek. Já hledám způsob, jak měřit vlastní výkon, nechci počítat IRR abych porovnal zhodnocení proti jiným příležitostem na trhu, hledám něco jednoduchého.

Prosím diskutující o tom, kolik je možné vydělat, aby neodpovídali na tento můj příspěvek a udělali si vlastní vlákno.

Odesláno

jirib:

představ si, že peníze dáš do banky na úrok a budeš z postupně vybírat a ukládat tak, jak to máš ve svém příkladu. Tvoje procentní zhodnocení za dané období odpovídá úroku, který by ti při stejných vkladech a výběrech zanechal nakonec stejnou konečnou částku. Shodovat se musí počáteční a konečný stav a také částky a datumy vkladů a výběrů, průběžný stav na účtu se může lišit. Záleží na Tobě, jak složité to chceš mít a podle toho si vyber připisování úroků měsíčně (to by v Tvém příkladě šlo) nebo denně (všechny dny nebo jen pracovní). Dej do googlu "složerný úrok výpočet" a většina odkazů Ti ukáže jak na to.

Odesláno

jirib & Hugos:

Otázka je, či chcete porovnať zhodnotenie/výkonnosť počas jednotlivých období (t.j. za 1/3/5 mesiacov), alebo chcete ročné zhodnotenie, t.j. jedno číslo.

Pre porovnanie týchto kratších období sa mi zdá najlepšie nejaké priemerné mesačné zhodnotenie. Nie som si úplne istý, či by som použil zložené úročenie... použiť zložené úročenie s mesačným/týždenným „pripisovaním úrokov“ by malo zmysel vtedy, ak by ste robili mesačne/týždenne position sizing. Mesačné zhodnotenie by teda bolo takéto (v predposlednom stĺpci zložené úročenie, v poslednom jednoduché):

3 10000 11000 3,23% 3,33%
5 20000 22000 1,92% 2,00%
3 15000 16500 3,23% 3,33%
1 10000 10200 2,00% 2,00%

Pre ročné zhodnotenie by som použil výpočet ako som uviedol vyššie. Keďže výnosnosť sa v priebehu roka mení (viď tabuľka), dá sa použiť jedine nejaký priemer. (Vlastne dá sa urobiť veľa iných vecí, a riadne to skomplikovať, ale namiesto toho radšej urobím nejaký backtest :-)

Odesláno

K tomu zhodnocení 1000% za rok bych si dovolil citovat Tomáše Nesnídala z jeho cílů pro tento rok:

*vydělat v tradingu 250 000 USD a více
*nemít celkový drawdown větší, než 10-15%

250 000 USD/rok - a to prosím po několikaletém obchodování, s tím že obchoduje momentálně daytrading, spready, stat. arbitráže.

Stranger: opravdu bych tu necpal začátečníkům do hlavy takováto čísla, většina bude ráda pokud přežije se svým účtem prvních pár měsíců live ( možná i týdnů).

Pokud se to tobě Strangere daří, tak Ti gratuluji, protože jsi jeden z tisíce až milionu :)

Odesláno

Myslím si, že nie je správne dávať Tomáša ako príklad pre dosahovanie extrémne vysokého zhodnotenia.
Tomáš sa netají, že obchoduje konzervatívne a už prakticky len AOS, kde sám hovorí o 60-80% zhodnotení ako o výbornom.
Nepotrebuje ísť vyššie. Chce si výsledky aj užiť (cestovanie, atď.).
Pozn.: Až bude mať niekto z nás pol milióna USD na brokerských účtoch, určite mu bude stačiť tiež menšie zhodnotenie na "vyžitie" a užitie :) a radšej mať viac času a viac istoty.

Z tohoto mi logicky vyplýva, že pre úspešných "ručných" traderov je možné zhodnotenie i rádovo v 100%.
No a výnimočné talenty môžu byť ešte vyššie .... Prečo nie?

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím, před časem jsem slíbil, že zveřejním měsíční výpisy z obchodování. Budu sem dávat měsíční kumulativní zkrácený výpis z IB. Vždy aktuální měsíc a jeden zpět. Každoročně nezveřejním pouze měsíc říjen, kdy převádím z účtu prostředky.

22210

22211

Odesláno

U zhodnocení je to složité. Pokud mám nízký účet a snažím se ze dvou kontraktů po navýšení účtu přejít na tři, tak je to mnohem těžší než u velkého účtu, kdy jedu dvacet kontraktů a po navýšení pak se velmi brzy dostanu na obchodování třiceti.
U malého účtu tudíž navýším účet např. o deset procent a u velkého účtu za to samé období to je 30%. V těchto výsledcích jsou pak velké rozdíly, závislé na velikosti obchodovaného účtu a potažmo množství kontraktů.

• Vytvořit...