Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dovoluji si založit toto téma převážně pro lidi kteří se jako já seznamují s EL a nemohou se dopátrat vyřešení některých úskalí, nejasností či problémů.

Rád bych zda by mne někdo mohl nakopnout jak zadat v EL tuto podmínku Close > EMA (jedná se mi o ten exp. klouzavý průměr) nevím jak ho tam dostat.

Díky.

Odesláno

Tomáši, díky za odpověď. Mám tady ještě jeden dotaz. Když si zobrazím EMA pomocí funkce Plot tak mi dává jiné hodnoty než když si do grafu vložím EMA jako již hotový indikátor (viz obr.) Nevíte někdo kde by mohl být problém?

21098

• 1 month later...
Odesláno

Rád bych se zeptal zda je možné v EL naprogramovat něco jako toto:

z balíku 100 titulů vyber 3 které mají nejvyšší RSI a na těch vstup do obchodu. Jestli je to možné, mohl by jste mne někdo nakopnout jak na to?

Díky.

Odesláno

Na tyto komplikovanější věci umí zde nejlépe odpovědět asi Honza K. V principu to různými oklikami jde, ale rozhodně to není úplně jednoduché. TradeStation bohužel není úplně vybavená (mimo jiné) na stock-picking a jejich následné obchodování. Mám také podezření, že byste musel mít všech 100 akcií otevřených v jednotlivých oknech a pro každý titul mít aktivovaný "systém", který by se spustil po splnění podmínky z RadarScreen. Takže ne moc praktické. Ale jak říkám, nejlépe na toto zde umí odpovědět Honza K.

Odesláno

To je v podstatě totéž. I když MCH nyní nabízí verzi .NET, kde bude zřejmě podobné věci s pomocí programovacího jazyka C# možné realizovat bez větších omezení. Tak i tak to ale není bohužel jednoduše realizovaná záležitost. Sám jsem se o tuto problematiku v minulosti zajímal a bohužel není žádný nástroj, který by podobné věci umožnil bez znalosti pokročilejších programovacích jazyků (resp. o takovém nástroji nevím).

Odesláno

Honza K. nemá zrovna moc času :(

goody - já bych na to šel přes radarscreen a global variables (dá se splašit na foru TS nebo se naučit používat variantu implementovanou v OOEL). Tj,. Radarscreen bude sender, kde se na symbol aplikuje jednoduchý indikátor (RSI apod.) a pošle se hodnota do receiver strategie, která porovná hodnoty RSI poslané ze všech symbolů a pomocí sort vybere nejvyšší 3 a dá příkazy na trh. Pokud umíte anglicky, zaměřte se na "GV" "globalvariables" a především příspěvky od Gooseho, má tam i kompletní kódy pro obě strany, jak sender, tak receiver. U Multicharts si nejsem úplně jistý, jak mají vyřešený přenos proměnných mezi instancemi (graf/strategie atd.), takže neporadím, OOEL ale Multicharts neumí (nebo jsem pozadu?).

PT ne v dolarech, ale procentech jde, myslíte jaká 2%? Dvě procenta zisku na pozici, 2% pohyb daného symbolu, 2% zisku celého účtu? :) Možností je více

Odesláno

Základem bude tedy zjistit, "za kolik" máte vlastně nakoupeno :) Lišit se to bude u akcií/futures/forexu, zejm. jestli jedete na margin. Pro začátek nejjednodušší příklady, pozor, dávám to dohromady z hlavy, přičemž vedle mne stojí už téměř vypitá lahvinka vína, takže překontrolovat!! :)

U akcií bez leverage to bude nejjednodušší:

PT = 0.02 * pocet_akcii * entry_price tedy např.

inputs: Num_Shares ( 100 );

If podminka then Buy ( "LE" ) Num_Shares shares next bar at Close;
Setprofittarget ( 0.02 * Num_Shares * EntryPrice );

U futures je to už trochu složitější, protože pro nákup kontraktu se vám na účtu blokne jen určitá částka (initial margin), přičemž navíc v hlavních hodinách máte obvykle u brokera ještě lepší podmínky a můžete "pracovat s větším balíkem" než přes noc. Budu předpokládat, že chce pracovat s hodnotou initial margin, tj. pokud otevřete třeba 1 ES kontrakt, tak budete počítat 2% zisku z cca 3.850 USD, což je současná hodnota initial marginu např. u Tradestation a která bude u většiny ostatních brokerů. Pak to bude vypadat takto:

PT = 0.02 * pocet_kontraktu * initial_margin tedy např.

inputs: Num_Contracts ( 1 ), Symbol_margin (3850);

If podminka then Buy ( "LE" ) Num_Contracts contracts next bar at Close;
Setprofittarget ( 0.02 * Num_Contracts * Symbol_margin );

Pokud byste chtěl zjišťovat hodnoty marginu z trademanageru, jde to (GetRTInitialMargin a další..), nicméně pozor, pokudm áte otevřených více pozic na více symbolech, dostanete součet pro všechny pozice a je třeba si s tím poradit.

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím, zase dělám někde chybu, ale nevím kde. Soft-MCH. Prosím o radu. Jednoduchý kód pro výstup z pozice je: // Vystup_pro akcie // SL + PT - v procentech Inputs: Pocet_akcii(100),PT_procent(2),SL_procent(2); Variables: SL(0),PT(0); SL = SL_procent/100 * Pocet_akcii * EntryPrice; PT = PT_procent/100 * Pocet_akcii * EntryPrice; SetStopContract; SetStopLoss(SL); SetProfitTarget(PT); Bohužel mi výstup dělá to, že mi vystupuje na stejné ceně, kde vstupuju a ihned. Napadá mě jedině chybné nastavení u titulu - viz obr. - nevím, co tam má být nastavené přesně u akcií a ETF ?!?! Díky za jakékoli info. Renda

21675

Odesláno

Pravděpodobně ano, UNDEF bude znamenat, že MCH neví, jaké má použít hodnoty pro výpočet cen. Dejte tam buď hodnoty burzy NYSE nebo vyberte Custom a nechte hodnoty, které vidíte zašedlé.
Jo a změťe si ještě setstopcontract na SetStopPosition. Počítáte SL podle počtu akcií.

• Vytvořit...