Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tom_swing Napsal:
-------------------------------------------------------
> DaveF: Myslím, že kasína a všelijaké herny s
> "výherními" automaty jsou plné lidí, kteří věří...
.......

Konečně nějaký racionální příspěvek v tomto vlákně. Dík. (tu)

• Odpovědí 119
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

myslim ze tu niekto zamiena vieru v stastie s vierou vo vlastne schopnosti. Ludia v kasinach veria, ze budu mat stastie. Trader s blbym systemom veri, ze sa to samo od seba otoci. Uspesny clovek veri vo vlastne schopnosti, veri ze prekona prekazky a vlastnou pracou dosiahne svoj ciel. To je dost zasadny rozdiel v koncepcii viery :)

Odesláno

tom_swing

Nemozem nesuhlasit. Je to tak. Je urcite rozdiel, ked clovek ,,slepo,, veri niecomu, co ocividne nezaraba (ani v backteste), pripadne nieco take ako OS vobec nema - v takom pripade je to jasne, ale ked veri clovek v nieco, co ma ocividnu vyhodu v trhu a co jasne zaraba, ale momentalne mu to nezaraba - napr psychika, tak vtedy je uplne v poriadku, ze tomu veri a nie je potrebne prestat verit v svoj system

Sorry, mal som to napisat asi konkretnejsie, lebo asi ti to prislo tak, ze verim v to, ze za mesiac budem obchodovat 10 kontraktov :D

Aj moj otec veri, ked si kazdy den kupuje loteriu, ze vyhra. Sance 1 : 2,330,000. Je to opodstanena viera, alebo nie? Odpoved je jasna. Treba to proste racionalne rozlisovat

Odesláno

no... cely tyzden verim ze pride jasny kvalitny signal, ze ho zoberem a znizim aktualny drawdown na polovicu. A pred chvilou prisiel. A ja som bol asi 5 sekund mimo kompu, co som do seba hadzal veceru...

Poucenie - verit nestaci, ak je clovek blbec :(

Odesláno

No ja niesom v tej pozicii, ze by som ti mohol radit - som uplny zaciatocnik a ty ocividne si uz niekde inde, ale mne pred seansou pomaha intervalovy trening, proste vybijem zo seba energiu a potom sa lepsie sustredim - samozrejme viem, ze paper a live sa neda porovnavat.

Adminovi sa ospravedlnujem za off topic, uz sa to nebude opakovat :)

Odesláno

Ahoj yamato, podle mě obchodovat intradenně a zároveň u toho diskutovat na fóru (nebo jíst) je jako jet závod formule 1, držet volant jen jednou rukou a druhou rukou psát esemesky ;) Každopádně držím palce! (tu)

Odesláno

tom_swing, mas pravdu. Aspon uz viem preco sa stale motam v drawdowne - darmo mam dobry system, darmo na paperi sype, ked na live v rozhodujucej chvili zavaham alebo tlacim veceru... Takze psyche a disciplina, lesson learned...

HOVED - dnes som netratil, len mi usiel profit. Co je z hladiska moneymanagementu horsie ako keby som tratil :(

P.S. uz neobchodujem, preto vypisujem :)

Odesláno

tom_swing Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ahoj yamato, podle mě obchodovat intradenně a
> zároveň u toho diskutovat na fóru (nebo jíst) je
> jako jet závod formule 1, držet volant jen jednou
> rukou a druhou rukou psát esemesky Každopádně
> držím palce!

:) nelžete pane, máte radost z takových příspěvků (traderů) :)

Odesláno

yamato:

to znám, stává se mi to taky, zrovna v pondělí mi ušel pohyb, který jsem pak jenom z povzdálí sledoval. Dospěl jsem k tomu, že to nejsou náhody. Co mě přiměje k tomu, že se v pravou chvíli nechám rozptýlit, jdu se napít nebo něco podobného ? Mám za to, že něco ve mě se ten obchod na obzoru nechce a do vědomí pak pronikne přiměřené vysvětlení. Jsem přesvědčen, že kořeny jsou někde v podvědomí. Už na tom dost dlouho pracuju, dělám sice pokroky ale ještě mi kus cesty zbývá. Pro jedno kvítí slunce nesvítí, příště u toho zůstaň a vem to :)

• Vytvořit...