Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 11 months later...
  • Odpovědí 179
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pokud někdo chce pouze počítač na trading, pak nemá smysl řešit parametry, které jsou důležité pro hráče nebo pro grafiky.. Dnešní počítače, notebooky i netbooky jsou dostatečně výkonné.
Vyzkoušel jsem mnoho počítačů i notebooků a jediné důležité pro mě byl monitor a klávesnice. Klávesnice s numerickým panelem (pokud si vedete obchody v excelu, testujete nové strategie apod.) je nezbytnost.
Monitor - důležité pro mne je pouze rozlišení a velikost - aby bylo vše dobře čitelné, vešlo se tam hodně informací na obrazovku a aby písmena a čísla nebyly blechy.. technologie panelu (TN, IPS apod.) je důležitá pro hráče (potřebují rychlou odezvu) a grafiky (potřebují věrnost barev), ale nikoliv pro tradery. Takže jakýkoliv 24" monitor s rozlišením 1920x1080, který je dnes za hubičku, svou práci udělá ;)
Něco jiného jsou komplikované výpočty a simulace, tam nákup kvalitnějšího železa (zvláště RAMky, procesor a grafická karta - pokud sw umí využít její výpočetní potenciál) dobu výpočtu znatelně urychlí..

• 5 months later...
  • 2 týdny později...
Odesláno

Dneska jsem se dostal do kontaktu s docela zajimavou utilitkou "mouse without borders" (download aka.ms/MouseWithOutBorders).

Umoznuje ovladani vice pocitacu pomoci jedne klavesnice a mysi. Do ted jsem to resil pomoci kvn, ale tato utilitka by cely proces "prepinani" mohla vyrazne urychlit (staci mysi prejet na vedlejsi monitor a je to). V podstate se to podoba tomu, kdyz ma clovek rozsirenou plochu na vic monitoru, akorat ze v tomto pripade jsou ty monitory uplne na jinych pocitacich.

Odesláno

> davidoff77

Zajimavy, mrknu se na to. Diky za info. Ikdyz teda abych pravdu rekl, tak tady ty veci "free, ale ve vyvoji" moc nemusim, protoze si to clovek musi vetsinou doprogramovat a ja ze sve vlastni zkusenosti muzu rict, ze je obcas lehci neco napsat "from scratch", nez upravovat cizi kod :).

Odesláno

2gizmo:
U toho synergy bych se nebal. Pouzival jsem ho nekolik let (a nejen ja) v praci a naprosta spokojenost. Ano mel par musek, ale predpokladam, ze uz mozna opravenych. Uz je to rok co jsem ho pouzival.
A zrovna synergy bych from scratch delat nechtel :)
Tim ze je ve vyvoji jsem myslel, ze jeho vyvoj neustrnul, ne to, ze je to stale nonstable verze :)

D.

• 5 months later...
Odesláno

Ahoj, obchoduji na 17 notebooku, ale bohužel s lesklým displejem :-( Poradíte mi?
Snažím se najít řešení, protože když tady svítí sluníčko, tak na něm není nic vidět:-(
Prodávají nějakou fólii? Zkoušel jsem i obyč. slunečné brýle, je to lepší, ale stejně je tam odraz moc vidět.
Máte někdo zkušenosti s brýlemi na počítač: www.palmserver.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=9078 ?

• 7 months later...
Odesláno

Nevím, kam to přesně dát. Ale týká se to vybavení, tak to dám sem. Potřebuji radu, zak "zaktivnit okna". Jedná se mi o to: když mám otevřených více oken, např.: excel, sierru a obch. platformu. Když jsem např. v excelu a potřebuji něco nakreslit do sierry, tak musím kliknout na ikonu na hlavní liště, abych ji "zaktivnil" (i když je normálně otevřená) a teprve potom můžu pracovat. Samozřejmě se to týká všeho. i když napíšu zprávu na skype, tak musím odělat postup jak jsem psal. Nevíte, kde je problém?

Odesláno

pita30: jako blahetal, nebo se jeste zeptam: kliknuti kamkoli do toho okna nefunguje? nemusel bys jezdit az na listu. Obzvlaste u live tradingu bych unixoidni 'focus follows mouse' asi nechtel

Odesláno

malá změna:
ještě musím upřesnit, že mi už fungují všechny věci (excel, word, ....) když jich je víc otevřených, tak si kamkoli kliknu a krásně mi to jde. Bez toho, aby musel otravně na lištu.
Ale obch. platformu a Sierru k tomu nedonutím :-( (jedině přes klávesové zkratky)

xzajic: díky ,vůbec jsem netušil, že něco takového funguje :-)

bobek: kliknutí kamkoli už funguje u všeho, jek ne u sierry a obch. platformy :-( už jsem ji zkoušel i přeinstalovat na předchozí verzi, ale nepomohlo to

Jiří S. : nápad je to fajn, jen to ve vlastnostech spouštěcí ikony nemůžu najít ... :-(

• Vytvořit...