Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, chci se zeptat zda by jste mě mohl někdo nasměrovat jak zvládnout obchodování spreadů za pomocí platformy SOL? Nemám s ní žádné zkušenosti. Existuje nějaký manuál........hledám a stále nenalézám. Díky za pomoc.
R.

• Odpovědí 192
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj Radeon,

je to v podstate velmi jednoduche. Myslim, ze manual neni treba.
Na hlavni 'strane' je okno Standard Futures Order Entry, kam zadavas prikazy. Jen vyberes nebo primo napises symbol napr. ZS FTS -X6,+N6. Nasledne vyberes typ vstupu - market nebo limit (a vyberes cenu). Spread nemuzes prehazovat, takze budes obchodovat jak long tak short, ale myslim, ze v tom neni vubec zadny problem. Naopak mi to dava vetsi smysl. Takze vyberes buy nebo sell a velikost pozice a nasledne kliknes na Transmit (F12). Myslim, ze jsem na nic nezapomela.

Jana

Odesláno

Zdravim Radeon,

neni zac! Nakonec je to platforma jako kazda jina a lisi se jen v detailech. Jinak abych nezapomela tak pozor na to, ze nektere symboly jsou opacne... napr. GNG FTS +M6,-N6. Neco je +,- a neco -,+. Je to detail, ale vyznamny. Jinak se clovek nedohleda.

Jana

Odesláno

Díky, ted na to koukám. :-) jo platforma jako každá jiná, zvyknu si. Je to dobré vědět, už mi to psal i Martin Lembák o těch +-, a jiné názvy symbolů. Prosím tě, už jsem zjistil jak si zobrazit graf pro daný měsíce ale nevím jak si mohu do grafu znázornit spread např ZL FTS +N6, -Z6?
Díky R.

Odesláno

Pokud vim tak existuji dva zpusoby. Kazdopadne nejjednodussi je to proste zadat pres - Charts & Quotes - New Chart - ZL FTS +N6,-Z6...a vykresli se ti primo spreadovy graf. Druha moznost je viz info od Martina Lembaka:

Pripadne pak se da udelat i indikator pres Quotes & Charts - Custom indicators - Custom indicator library a tam prvni ikona Easylanguage indicator - vse vymazat a vlozit:

Custom Indicator Easylanguage (ne Strategy), ten kod:

inputs: DataSeries1( Close of data1 ), DataSeries2( Close of data2 ) ;

Plot1( DataSeries1 - DataSeries2, "SprdDiff" ) ;

Ulozit jako napr. Spread a Compile

Nasledne pak v tom grafu, kde je jiz 1. noha pak Add contract nahore ikona a vlozit 2. nohu. Nakonec pravoklik v grafu a Indicator - Imported a vlozit ten Spread...

To bych pouzila napriklad pokud chces mit v jednom okne zobrazeny grafy obou futures contraktu a zaroven i spread. Pripadne nedavno se mi tato moznost hodila, kdyz se cca 2 dny nevyreslovaly spreadove grafy. Chyba se muze vloudit kdykoli a tak je dobre o teto moznosti vedet.

Jana

Odesláno

Ahoj Jana GI, děkuji moc za vysvětlení a pomoc. Super. Už tomu začínám rozumět. Má víkendová práce se SOL :-) Jestli jsem to pochopil, tak na obrázku mám spread správně? JanaGl Napsal: ------------------------------------------------------- > Pokud vim tak existuji dva zpusoby. Kazdopadne > nejjednodussi je to proste zadat pres - Charts > & Quotes - New Chart - ZL FTS +N6,-Z6...a > vykresli se ti primo spreadovy graf. Druha moznost > je viz info od Martina Lembaka: > > Pripadne pak se da udelat i indikator pres Quotes > & Charts - Custom indicators - Custom > indicator library a tam prvni ikona Easylanguage > indicator - vse vymazat a vlozit: > > Custom Indicator Easylanguage (ne Strategy), ten > kod: > > inputs: DataSeries1( Close of data1 ), > DataSeries2( Close of data2 ) ; > > Plot1( DataSeries1 - DataSeries2, "SprdDiff" ) ; > > Ulozit jako napr. Spread a Compile > > Nasledne pak v tom grafu, kde je jiz 1. noha pak > Add contract nahore ikona a vlozit 2. nohu. > Nakonec pravoklik v grafu a Indicator - Imported > a vlozit ten Spread... > > To bych pouzila napriklad pokud chces mit v jednom > okne zobrazeny grafy obou futures contraktu a > zaroven i spread. Pripadne nedavno se mi tato > moznost hodila, kdyz se cca 2 dny nevyreslovaly > spreadove grafy. Chyba se muze vloudit kdykoli a > tak je dobre o teto moznosti vedet. > > Jana

38367

Odesláno

Ahoj Radeon,

presne tak. Je to spravne. Jen jedno upozorneni pokud sledujes vic spreadu tak muzes mit najednou otevrenych jen 10 grafu. Ale to ti platforma sama 'oznami' a dalsi graf nevykresli.

Jana

Odesláno

Ještě bych se rád zeptal, zda je někde seznam kde jsou symboly jednotlivých komodit pro SOL trader, hledám to v nabídce pokaždé a ted opravdu nemůžu najít ropu. :-)
Děkuji R.

• Vytvořit...