Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ty obchody bych skutečně bral taktéž, jak uvádí Tomáš, ale zmátla mě poněkud pravidla OS a biď trading též neberu jako exaktní vědu tak už to podle mě není vyložene TNG, ikdyž já se přímo TNG v mém podání neřídim, takže bych je ze 75% bral tak jak jsou ukázané, ale dle zadání bych asi nebral...koukám, že jsem asi moc přísný.
U jednoho signálu je to i 5 ticků což mi přijde dost od emy jakožto TNG. (tu)

Odesláno

Spec799,

jak píšete, není to exaktní věda. Pro mě je nejdůležitější faktor vždy trend. A ten je zde značný. EMA34 roste, EMA34 se vzdaluje od EMA204, trh dělá nová high. Pro mě tedy žádný důvod bazírovat na pár ticích :D

Odesláno

Vždycky jsem si myslel, že pattern 2v musí vytvořit V ve stejnou chvíli. Na grafu to není pořádně vidět, ale v první situaci se mi vytvořilo V na CCI20 až asi na druhé nebo třetí úsečce tak jsem se tím nezabýval. Druhý signál jsem vzal akorát tam nesouhlasí cena výstupu o jeden tick, ale to je jedno. Třetí jsem nebral a nevzal bych ho asi ani teď. Za tyhle cvičení díky :) snad vždycky si z toho něco odnesu.

Odesláno

Dekuji za cviceni a tesim se na dalsi. To prvni cviceni z minula sem mel uplne mimo, nyni sem mel vstup navic oproti vam v bode c, takze jasne zlepseni. Je pravda , ze kveten mezi 15:30 a 17:00 , byl pomerne "velmi slaby" ohledne P/L a hlavne mnoho dnu bez zadneho tradu(celkme 8 dni bez vstupu za posledni 3 tydny, vcetne dneska 5.6.) .Ale dle backtestu za posledni rok sem takoveto obdobi nemel. Je to znamka zmeny charakteru trhu nebo proste dal delat si to svoje a zas to prijde?? Dekuji za odpoved.

Odesláno

Zdravim, ja som zobral aj obchod 21:17 kedy mi CCI14 vytvoril signal na Long, a CCI 50 sa stale držalo nad ZL 0, vystupujem podľa metódy ktorú som sice určite prvy neobjavil - ale všimol som si ju sam... Je to jednoduche ak idu 2 sviečky proti tebe (v tomto pripade červené) môže sa jednať o korekciu, ak je už ale 3 června vystúpim. Vďaka tomuto som sa zúčastnil tohto trendu kt mi priniesol zisk 7,75 bodu. Postupoval som správne? Okrem toho som mal 2 menšie obchody kde som bol ziskový, a jeden stratovy..

Odesláno

Ahoj
Jsem zmatený.... :S
v prvním procvičování nastala situace ve vstupu 2 jako v tomto procvičování,jen na opačnou stranu...bod c.
Zatímco v prvním procvičování byl vstup jasný,(vstup 2)tak v tomto procvičovíní už bod c dobrý není.

může mi prosím někdo říct včem je rozdíl....

Přeji krásný den. (tu)

Odesláno

Balian - v prvním procvičování ve vstupu 2 jak píšete je to jasný trend a "čistý" 0v pattern (dochází k překřížení nulové linky na CCI14 zároveň s vykreslením "v" na CCI50), kdežto tady dochází k překřížení nulové linky, ale zároveň "v" na CCI50 už je již 2-3 svíce utvořené tudíž dost opožděné a proto se zde pattern nebral...je to tam i napsané.

(tu)

Odesláno

spec799

díky za odpověď...pořád jsem nahlížel na ten vstup 2 v prvním procvičování jako na celek (velký pattern 0/v)
ale nevšiml jsem si toho malého 0/v v tom velkém 0/v :)

Teda dofám že jste to myslel takhle..
Ještě jednou díky! Už je mi to jasné.
Mějte se.

Odesláno

Ano přesně takhle je to myšleno. Ve finwinu se bere klasické "v" tvořené ze tří úseček, případně opožděné "v" o úsečku..nebo tzv."u", ale tady už to bylo vážně moc opožděné a s plánem už to moc společného nemá. (tu)

• 8 months later...
Odesláno

jen dodaz. proč se nebral obchod - 2v ve 20:30 (14:30) ? CCI je sice lehce v extrému (ale to obchod č. 3 také) a zde navíc swing udělal flip od předchozího. (pro orientaci - mám obráceně CCI 50/14 než má Tomáš)

22121

Odesláno

vsn
ten extrém už je dost velký a navíc trh je na low(není tam potenciál)...taky trh koreluje uvnitř té velké červené úsečky (vstupní úsečka je iside)

Ať se daří.. (tu)

Odesláno

díky.

k LOD je potenciál k červené čáře takže dostatečný
Inside - v knize má má Tomáš napsáno v kapitole o swingu že Insede úsečka je taková která má nižší H/L než předchozí úsečka což zde není (pokud nebereš tu předchozí červenou? pak by to smysl dávalo)

díky

• Vytvořit...