Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 259
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj,
take objednavam pres Amazon.com, presneji ze sekce Used & new from..., kde koupis novou knihu o neco levneji nez od Amazon. Vyber si bookstore na vychodnim pobrezi, protoze budes mit o neco levnejsi postovne. Vsichni posilaji behem jednoho az tri dnu. Takze Ti to dorazi asi behem 14 dni, jak pise Petr.

Preji mnoho uspechu!!

Libic

Odesláno

Ahoj Libici,
sekce Used & new je docela zajímavá, akorát je problém s dodáním do Evropy. Zatím jsem teda nenačel jinou společnost, která by tyto knihy distribuovala i do ČR, kromě Amazonu samotného.
Honza

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den Libici,
prosím o radu : jako zaačátečník s průměrnou znalosti A právě se slovníkem překládám Reminiscences of the stock operator a váhám, zda se potom vrhnout na Dr. Eldera nebo M. Douglase. Co byste doporučil Vy?
Děkuji a hodně úspěchu
Adam

Odesláno

Knihy, které sháníš se dají objednat i tady v Čechách.
Podívej na vlákno - anglické knihy- tam najdeš link na český web.
Dají se zde objednat knihy z Amazonu.
Platí se českými korunami, zde v ČR. Proto je to zajímavé.

greenhorn

Odesláno

Adame, já četl obě knihy. Můj názor:
Pokud jste nováček, který zatím studuje alespoň jak začít s technickou analýzou trhů a učí se momentálně jen a jen číst trhy a hledat obchodní příležitosti, pak rozhodně doporučuji Eldera. Douglase doporučuji až když už máte postavený nějaký jednoduchý systém - pak je teprve na čase začít se zabývat tím, jak správně na psychologii, abychom náš systém úspěšně obchodovali.
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

• 2 týdny později...
Odesláno

Po přectení těchto příspěvku jsem se rozhodl přeložit Trading for a living,
jelikoz angclitina me nikdy moc nebavila :( tak jsem naproste amater tak se v tom ted placam a dalsi studium komodit jde stranou ale verim že mě tento překlad posune o kousek dal.

Takze pak urcite napisu svuj nazor na tuto knihu.

PS: Libici diky

Odesláno

Zdravím,
odpověď najdeš na druhé straně tohoto vlákna :) Pokud bys chtěl objednávat v ČR, koukni na vlákno "anglické knihy".
Taky se chystám objednat si od Eldera knihy a nejrozumnější cestou asi bude objednávka u Amazonu.

S pozdravem

Honza

Odesláno

Libici, chtěl bych se Vás zeptat,

1)
zkoušel jste elderův SafeZone? Používáte ho? Také ho násobíte 2 jak radí Elder? Updatujete ho každý den, nebo jak radí Elder třeba jednou za měsíc? K čemu kdyžtak přesně tento ,,indikátor,, využíváte?

2)
Co se týče Impulse system, berete jako vstupní signál jakoukoli změnu v EMA i MACD (i opravdu minimální změnu třeba EMA se změní z hodnoty 200,00 na 200,01). Pokud je třeba MACD stoupající a EMA udělá tuto minimální změnu, berete to jako signál? Nebo čekáte až na změnu o určité minimální velikosti?

Jirka

Odesláno

Dobry den Beginnere,

pozicni komodity:

ad 1] Elderuv SafeZONE nepouzivam, protoze jsem svuj system trailing stop lossu dopracoval ke 100% dokonalosti dle oscilatoru. O SafeZONE castecne opiram svuj vstupni stop loss, avsak velmi uvazuji o prechod na vstupni stop loss dle oscilatoru. Nevim nakolik je SafeZONE dobra pomucka pro trailing stop loss. Je nutne to dukladne otestovat. Myslim si, ze v trzich, ktere se pohybuji do strany, musite pouzivat koeficient kolem 2 a v trendujicich trzich koeficient kolem 3.

ad2] ano, jako vstupni signal beru jakoukoliv zmenu. EMA + MACD-H musi byt vzdy v souladu. Necekam na zadne minimalni pohyby.

Pro vstupy mam nekolik filtru:
1] stav oscilatoru
2] stav dvou EMA na daily chart
3] money management

Pro trailing SL pouzivam:
1] stav oscilatoru

Pro urceni typu trendu pouzivam:
1] stav oscilatoru + vztah dvou EMA na daily chart

Pro vystupy pouzivam:
1] trendujici trh = trailing SL stanovovany dle oscilatoru
2] trh s pohybem do strany = divergence oscilatoru

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Odesláno

Libici,
možná se ted budu ptát až moc důkladně na Vaši strategii, ale kdyžtak neodpovídejte, já to pochopím. Jaké 2 EMA využíváte na daily chart? EMA 10 + EMA xx ... a jak se podle toho orientujete?
Jak pomocí oscilátoru určujete kam dát SL? - to zní jako zajímavá myšlenka...

Děkuji za ochotu,

Jirka

• Vytvořit...