Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 259
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

2 nojgic :
ENTRIES and EXITES mám právě s tužkou a slovníkem před sebou a určitě můžu doporučit. Angličtina jednoduchá, hodně grafů, obrázků, poznámek a komentářů, většinou ke konkrétním obchodům různých lidí. I za 1782 Kč stojí za to :)

Odesláno

2 nojgic,

je to asi tak jak napsal Adam.Každá knížka má něco do seb,a určitě mi dala lepší pohled na trh.Co mě potěšilo,že je tam vícero nazoru na určitý enter a exit..a ne jenom jeden..Nechám ji za 1400Kč..a nebo se nějak dohodnem
Angličtina je jednoduchá...pokud ji vevládneš tak to se slovníkem přelkouskáš..je tam hodně grafu..což jsem uvítala,a rozbor.

luky

Odesláno

luky

díky za info,ale zrovna 1400,- je pro mě hodně,ale jsem rád že jsem se dozveděl o nový knížce, která by mi v budoucnu mohla pomoci, přeci jen tu mám ještě něco rozečteného a tak jí teda zatím nekoupím, ale určo jí někdo veme ;) a když ne, tak třeba někdy já.dík

nojgic-budoucí trader ;)

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den,

před časem jsem si koupil knihu Treading for a living. Kniha je výborná a s téměř každou nově přečtenou kapitolou nacházím chybu ve svém obchodním systému, MM nebo uvažování. Je krásné aplikovat tyto korektury do startegie a vidět jak se zlepšují výsledky.

Měl bych na zkušenější v souvislosti s knihou dotaz.V kapitole o trendových čarách jsou dva pojmy , které nejsmem sto pochopit. Jeden je "stín trhu" a druhý je "minoritní high".

V prvním případě je to asi nepochopení Elderova definice: " Náhlé vzedmutí býků na cenových dnech a výrazné přecenovánívrcholů vede medvědy k extrémům , které se na grafech projevují jako dlouhé stíny."
A v tom druhém je to zřejmě má neznalost češtiny u slova minoritní.:).

Pokud by si někdo dal tu práci a našel obrázek grafu na kterém se bude vyskytovat stín nebo minoritní high s popiskem, byl bych mu velmi zavázán , protože bych chtěl tuhle "bibly" treadingu nastudovat pořádně a pochopit vše co se v ní píše.

Omlouvám se za primitivní dotaz a předem děkuji za odpověd.

Odesláno

Dobry den,
zminenou knihu bohuzel nemam po ruce, ale dovolil bych si tipnout - minoritni high (minor high) bude znamenat "mene vyynamne high" - cili ne absolutni maximum, ale proste jen nejaky vrchol, ktery cenovy graf vytvoril. Jinymi slovy tez "nizsi maximum" ve srovnani s nejakym vyssim cenovym vrcholem.
Se "stiny" bohuzel neporadim, patrne by pomohlo vyhledat tuto definici v originalnim textu (US).

S pozdravem

Martin

• Vytvořit...