Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsem pro, ale není jak to ověřit. Osobně obchoduji LIVE třetím rokem a přiznám se, že začátečníka poznám z prvního příspěvku (a není to nic proti nim, každý nějak začíná). Po pár měsících se většinou odmlčí, což znamená že buď obchodují úspěšně a nemají potřebu se o to dělit (což chápu) nebo jsou neúspěšní a opět nemají potřebu se o to dělit (což taky chápu).

Ale - pak je tu skupina pár "týpků" co mají na všechno odpověď, stovky příspěvků, rady na všechny strany a přitom je jasný, že prodělali kalhoty a všechno co píšou je teorie, v lepším případě papertrading.

Určitě diskuse např. s Honzou K by přínosná byla, tam je vidět práce a zkušenosti, což se o řadě jiných diskutujících prostě říct nedá ;-), ale znova - jak to odlišit? Nevím...

• Odpovědí 32
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

xzajíc - já jsem měl v začátcích spoustu dotazů, ale čím dýl se zabývám tradingem, tím méně mám potřebu chodit na forum a to nejsem ani úspěšný, ani neúspěšný. Začátečník, mezi než se řadím i já časem pochopí (ikdyž se o tom pořád píše), že se nejdál dostane tím, že si sám najde odpověď na své dotazy ("poctivým sebevzděláváním")...jak bylo již zmíněno. (tu)

Odesláno

Všechny zdravím.Já musím trošku s Vašima názorama na ID a poziční obchodování trošku nesouhlasit.Samozřejmě,každému sedí něco jiného,každý si najde svůj styl někde jinde,jeden ID a druhý poziční,jeden indy a druhy PA.Každý dělá,co umí a co mu sedí.Ale s názorem,že ID je lepší a dá se na něm více zhodnocovat,si myslím,že není úplně objektivní.
Osobně jsem obchodoval ID cca rok a půl.Mě se v tomhle prostředí nedařilo.Nebyl jsem schopný pomocí indi vytvořit nic,co by jen trochu zhodnocovalo.
Vše se zlomilo,když jsem začal obchodovat PA a to jen na 1H,4H a D1 grafech.Systém mám udělaný tak,abych v něm byl co nejméně a absolutně mi to vyhovuje.SL mám max do 30 bodů a PT si chodím pro 60 a při dělení pozice i více jak 120 bodů.Přičemž v obchodě jsem max 2 až 3 dny.Signálů mi chodí kolem 8 za měsíc na jednom instrumentu a obchoduji jich 6.A nemyslím si,že je to málo.
Nikomu neberu jeho obchodní styl,chci tím jen říct,že každé má své klady a protiklady a jedno nepřevyšuje druhé.
Tak se mějte a ať se daří

• Vytvořit...