Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové,

díky za komentáře, díky za citace, panu Tomášovi díky za článek, který je jako mnoho dalších výborný a naplňující mou osobu !

Jen tak dál ! (tu)

• Odpovědí 37
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

...ještě mi to nedá, ale mám pocit, že můj problém může být spojen s tímto článkem. Ukazuje se, že nemám problém pracovat s malým účtem. Tento poslední jsem fundoval na nějakých 2700 dolarů loni v září a z něho v podstatě celou zimu žiju. V březnu jsem měl sice propad cca 12,5%, ale v předcházejících měsících jsem navyšoval bezproblémů kolem 50-ti% měsíčně.
Můj problém je v tom, že účet teměř kontinuálně roste téměř k 10 000 a pak sletí dolů. Pokud např na 9000 vyberu 3000 na živobytí nic se neděje, prostě to zas vydělám, ale jakmile vydělám přes 10K zaručeně něco podělám a to tak, že zásadně. Nakonec to byl důvod i toho ztrátového března, kdy jsem se do plusu dostal mnohokrát, abych vzápětí prodělával výrazné ztráty.
Jde tedy jednoznačně o nějaké sabotéry ve mě a mám co vylepšovat.
Dobré obchody,
P.

Odesláno

PetrPavel
Ja mam rovnaky problem. Ked svoj ucet navysim a pridam dalsi kontrakt, tak zazivam aj 10 strat za sebou. Urcite to ma vplyv v mojej hlave. Snazim sa ho zistit. A to sa mi stalo niekolko krat. ....:)

Odesláno

Zbynek1 Napsal:
-------------------------------------------------------
> co chce. Až se dostaví úspěch opravdu jenom ti
> přátelé, kteří zůstanou byli ti opravdoví přátelé.

Hmmm...a co takto prislovie: "V nudzi poznas priatela".
Neviem, kde chodite na tieto skusenosti, ale prave uspesni a bohati ludia maju velky problem, ako rozoznat "pravych priatelov" od tych, ktori sa tvaria ako priatelia(a priatelky) len kvoli jeho postaveniu a peniazom.
A su prekvapeni, ked stratia postavenie alebo im skrachuje podnikanie, ze sa vsetci ku nim otocia chrbtom.
Dobre sa hovori v tomto prislovi: "Lepsie je,ked ti ludia zavidia, ako by ta mali lutovat."

Odesláno

PetrPavel: ja mival podobny problem v pokeru. dlouho jsem disciplinovane vydelaval po dolarech a kdyz byl muj ucet vysoky, obcas mi hrablo, sel jsem na vyssi limity a driv nebo pozdeji zase prisel temer o vsechno. Nevim, zda se to da srovnavat s tradingem, mozna ano ("navysis sazky=pridas kontrakty"). Puvodem je podle me pocit, ze si reknes "mam penez hodne, uz o tolik nejde, tak to tam proste poslu/zkusim ten obchod, mohl by vyjit. Tedy v pocitu neohrozeni, ze uz o nic nejde a tedy ignoraci nekterych pravidel, ktera jsou jinak samozrejmosti (bez tohoto pocitu neporazitelnosti/ze o nic nejde).A samozrejme taky ztrata naproste soustredenosti na vsechny dulezite signaly. Moje rada je poucit se z chyb a obezretne pozorovat svoje pocity. Jakmile zpozorujes nutkani neco zanedbavat/riskovat/delat jinak, nez bys to delal s malym uctem, hned na to reagovat a rict si, ze musis byt prece konzistentni a delat to porad stejne, at mas na ucte 3 000 nebo 20 000, jinak se nikdy neposunes dal.
Snad ti muj nazor k necemu bude, tak at se dari B)

Braker

Odesláno

Většina si často neuvdědomuje, že je to právě menšina (věda, byznys, různí osvícenci apod.), která posunuje celek (lidstvo) dopředu. Né masa. Ta nakonec následuje tu menšinu :) Měli by nám být vlastně vědční, že jsme jiní :) :)

Odesláno

To patas:
No většina těch lidí asi čeká až něco vydělá, vidí v tom smysl a bohužel si asi neuvědomujou, že navenek vypadají divně.
A pravděpodobně jim to obchodování asi moc nejde, což bude hlavní důvod.

• Vytvořit...