Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Musim jako Alexik30 take reagovat. Nedavno jsem se ptal jestli tu nekdo konzistentne ziskove obchoduje Finwin na REAL (vyjma autoru) a taky se mi nikdo neozval. Pouze Backtestari a zacatecnici, co mi jen rekli, ze musim pracovat a ze to musim "nacitit". Jenomze sem si vsiml ze za ty roky se po tehle backtestarich v diskuzich nakonec slehla zem. Par lidi tu zverejnili vysledky na real a vubec nebyly dobre. Po prejiti z BT na paper a na live razantni zmena. Dokonce i BT udelany na jednom roce obvykle dal nefungoval, nebo pouze kratce. Pro me je to minimalne l zamysleni.

• Odpovědí 99
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Moc vam dekuju !! Tohle, co pisete, naprosto beru...Diky. Naprosto chapu, ze trading neni pro kazdyho a mozna dojdu k tomu, ze neni pro me a prijmu to. Ale lehce se vzdat nechci. Uz jsem do toho narval takovy energie, ze nechci od toho utikat a vzdavat se.
Za ty dva roky jsem si prosel spoustou veci, zacal jsem s FinWinem, pak ho opustil, zacal vice mechanicky. Ale dosel jsem k tomu, ze to proste fungovat nebude. Mozna perfektne na nejakym obdobi. Ale dlouhodobe ne. Byla to tezka a narocna zkusenost, ale jsem rad, ze jsem si tim prosel. Mechanicke strategie mozna muzou fungovat, ale vyzaduje to jiny pristup. A tak jsem se nedavno zase vratil k FinWinu a vice diskrecnimu pristupu. Jenomze ja jsem proste clovek, co strasne sleduje detaily a chce vsemu rozumet do hloubky a pochopit to. Mozna je to pro trading spatna vlastnost a budu ji muset prekonat. Kdyz jdu ale po ceste, o ktere zkusenejsi vedi, ze nikam nevede, dojdu k tomu taky, ale ja se radeji zeptam zkusenejsich a kdyz mi reknou, dal uz nepokracuj, ta cesta te nikam nedovede, budu za tu radu moc rad a nemusim znovu objevovat Ameriku. Po ceste pokus-omyl jsem sel v jinych oblastech nez je trading uz tisickrat a nemel jsem se koho ptat, internet nebyl, je to velmi unavny, je to i cenny, ale moudrejsi je nechodit zbytecne tam, kde nic neni. V tom mi vase reakce, panove, pomohly a za to dekuju:)

Btw. indikator GetRichFast je super :DDDDDDDDDDDDDDDDD, existuje i ve verzi pro NinjaTrader ?? ;))

Odesláno

Alexik30,
pokud k tomu přistupuješ takto, tak jen tak dál, určitě se daleko dostaneš :)

ted vážně ... říkáš že jedeš 2 roky BT, zkusil si se podívat během čekání na odpověď, třeba na svých posledních 100 BT obchodnů a tam si odpověděl sám ? jaký úhel má CCI apod na co všechno se ptáš .. a máš ideální odpověď ..
jen pozor, podobné detaily sice dobře vypadají na papíře, super se optimalizují na backtestu, ještě lépe prodávají, ale pak jsou z velké části neobchodovatelný

pokud chceš tomu rozumnět do hloubky, to je v pořádku, ale tak si najdi jak se který indikátor počítá a co může ukazovat, že CCI je vlastně jinak zobrazení EMA apod .. nevstupuj, protože to někdo řekl, že se něco s něčím kříží, nepřebírej, pouze se inspiruj, ale hlavně jakékoli svoje výsledky hned vyzkoušej na paperu, neutop se v kolečku testů na mrtvých grafech a optimalizaci x proměnných a detailů

Odesláno

Musím reagovat. Indikátory jsou jen plevel.:)

Mám testovaný řekněme FinWin upravený pro moji potřebu. Za 3 roky nebyl ztrátový. Výsledky s MM raději nebudu uvádět. Jsou až moc zajímavé. Ono to ale není o tom, že převezmete systém at FinWin nebo nějaký jiný. Je pravda, že se to musí trošku nakoukat, ale ono se to musí hlavně vše kombinovat.(signál+S/R+Povaha).Někdy jsem více agresivní někdy méně.Hlavní je aby to nebořilo moji psychiku. Na trh pohlížím jako na to, že když mám podmínky na LONG tak koukám, kde asi bude kdo shortovat a mě tím půjde proti pozicí. Musel jsem začít zakreslovat S/R a mít o nich ponětí( vidět swingy). Alespon ty nejhlavnější. Uhel EMA.Dále jsem musel zjistit kdy prostě signál neberu. I když mám signál 2V tak ho neberu, protože je to třeba první signál po velkém pohybu...atd. Umění je vynechávat sig. které maji menší pravděpodobnost. Skvěle si mi daří umístovat SL dle CCI 14. A pak je to už o MM. Hledat RRR 1:3 je pro mě moc velký luxus. Beru 1:1 a 1:2.
Záleží ale kdo a co od indikátoru očekává. Já očekávám určitou uspěšnost od vytvořeného sig.a pak přesně to kam umístím SL...atd

Luky

Odesláno

Alexik30,

nejprve k otázkám typu proč bych bral toto, a ne tamto, jaký úhel zde, a jaký tam. Na to je odpověď jednoduchá: NEVÍM. Nesleduji trh tímto pohledem. Prostě kouknu, zda je v trhu trend, nebo ne, jak vypadá celková situace a jaký je potenciál z pohledu RRR. Přitom úhel EMA může být jednou 40 stupňů, jindy 80 stupňů, jindy to může být "plošinka", véčko může být jednou "účko", atd. Z tohoto důvodu neodpovídám na podobné dotazy. Ať si každý backtestuje "své úhly", pro mě o tomto trading není, s prominutím absolutně odmítám s podobnými dotazy a rozbory ztrácet čas.
Co se týče vašeho "detailismu", to je bohužel velmi špatná vlastnost pro trading. Otázka zní - co chcete víc, pochopit, jak vše funguje, nebo vydělávat peníze? To jsou totiž dvě zcela rozdílné věci. Já nechápu v tradingu miliardu věcí a miliardu výpočtů a indikátorů, ale pokud mám vítězný přístup/systém/pohled na trh - je mně to úplně jedno. Jak říkal ve filmu Jerry Mequire hlavní hrdina (ten černoch, ne Tom Cruise): "SHOW ME THE MONEY". To je jediné, co mě v trzích zajímá. Trading dělám pro peníze a proto se můj pohled orientuje na otázky, jak je v trzích konzistentně vydělávat. Přiznám se že ani u mých AOS se často neobtěžuji chápat logiku kódu, který najdu s pomocí GA, pokud takový kód projde velmi náročnými testy robustnosti. Prostě odmítám ztrácet čas tam, kde to není třeba. Trading je mimo jiné i o optimalizaci času - vydělávat více za méně (času). Chci vydělávat peníze a ne zabývat se tím, proč toto, proč ne tamto a proč člověk A to dělá jinak, než člověk B. Podobné odpovědi k tomu abych vydělával v trzích skutečně nepotřebuji.
Takže, klidně se snažte pochopit od A do dvojitého Z, ale za 3 roky tu zase budete řešit úhly a peníze nikde ;)

Odesláno

To Hudys
to ze Ti nikdo nerekne jestli obchoduje ziskove nevadi, jakou to pro Tebe ma vypovidaci hodnotu? Jednak lidi co jedou full live sem asi chodi namatkove, byla by nahoda kdyby zrovna padli na Tvuj dotaz, pokud teda nectou komplet vsechno od posledni navstevy :)
Jestli budes mit zisk je jen na Tobe, mam pocit ze Woody jednou obchodoval bez grafu cen, jen podle indikatoru - live. Tedy to jde i bez cen - pomohlo Ti to? A proc psat - jedu FinWin a funguje mi to - je to stejne bezcenna informace jako cokoliv jineho ohledne "zarucenych metod". Obchodovat muzes podle toho jak si zatocis kostetem, recept je v Tobe.A motivace? Pokud jsi tady na foru tak ji nejspis mas. Vic neni potreba....

To Alexik
Diskrece znamena, ze clovek nema jasno v tom co ma pri dane situaci na trhu delat. Zjistis to jednoduse - sjed si graf mesic stary, a za tyden to zkus znovu. Pokud budes mit stejne vysledky je to ok, jinak je to prusvih. A pokud je mas stejne, jedes obchody mechanicky a roste Ti konto.

Proste vzdycky musis vedet co mas v trhu delat a tim myslim treba i neobchodovat. Pokud nevis, je to diskrecni pristup. I lidi co rikaji ze jedou diskrecne (uspesni) maji stejne obchody s odstupem casu. Teorie o "nakoukani trhu, citu pro trhy", jak by jsi to chtel uchopit? Neco tak iracionalniho jako trhy jsou?

Diskrecni pristup je nejdrazsi forma tradingu.
Ale budme radi za ni, to jsou penize ktere se nam kupi na uctech :)

Odesláno

Tomáš: :DDDDDDDDDD..Vaše poslední věta ja užasná !! Fakt jsem se zasmál...Je to prosta pravda:)
Dekuji. V podstate jsem neco takoveho potreboval slyset (cist). Jen pro upřesnění, nezajímá mě do detailu jak se počítají indikátory:)
Ja proste potrebuji ziskat urcity nadhled. Jak jsem psal vise, kdyz se snazim jit po ceste, ktera nikam nevede, moc moc dekuju za nasmerovani jinam. Zjisteni, ze resim kraviny a ze o tom to neni, je taky dobry zjisteni...

Ono to u me vzniklo vlastne tak, ze se mi podarilo vytvorit system, ktery by mi hodne vyhovoval. Testoval jsem ho na 6ti mesicich a vysledky byly pro me uzasne ! Jenomze jsem pridal dalsi pul rok a vse slo do kytek. A zjistil jsem,
ze se velmi tezko vyporadavam s obdobim, kde je trh v chopu nebo skace ze strany na stranu. Nikdo nema svaty gral a nikdo to nepozna jednoznacne a s jistotou, ze trh je v chopu, ale zacal jsem se zajimat o to, jak se s tim vyporadavaji ostatni. Tam muj system hodne ztraci, nebot generuje hodne false signalu.

Ale nevim, jak to uchopit.

Odesláno

Za dva roky už musíš mít podobné dotazy objasněné , mi neříkej. Teď mám na mysli, to pod jakým úhlem a jak ostré a já nevím co ještě. Tomáš to napsal správně, i já občas beru obchod, kde je dokonalé "V" a jindy vemu i "V", které je patrné možná tak při největším zoomu a oba jsou ziskové a v oubou je třeba stejně vysoká pravděpodobnost zisku. Je to jenom o tom nakoukávání...a toto jsem pochopil po pár desítkách obchodů..nebylo to tak, že bych tu non-stop vymýšlel co a jak.

P.S. Stačí napsat jednou -> :D ;)

Odesláno

Zdravim, mna, by skor zaujimalo preco ma niekto data posunute takmer o 4 body. AKo mozu byt data tak nepresne? Ja pouzivam infinity intraday data, vie mi niekto povedat, preco az taky rozdiel? Vid prilozeny screen. High po otvoreni je na vyucbovom okolo 792, u mna je to 795,9.

19091

Odesláno

Tomášovi velký dík za super nápad, není nic lepšího než dostat odbornou radu na jasné situaci, kterou každý vnímá svým subjektivním způsobem. S kamarádem máme načtený a nastudovaný FinWin, zadání bylo jasné a konkrétní. A přesto jsme se ve dvou případech neshodli na vstupu či výstupu. Například v momentě, kdy EMA 50 zalomí proti nám. Já jsem vydržel když šla do roviny, vystoupil jsem o úsečku později, zatímco on již toto bral jako signál dle zadání. Takže skutečně nelze dát ABSOLUTNĚ přesný návod na úspěšný trading, jak se zde někdo občas dožaduje. Když se budete učit třeba karate, taky se budete učit základní techniky, ale svůj styl si nakonec vybudujete sami. Svůj vlastní, osobitý a vám vyhovující. Taky se může stát že tato diskuze nad FinWin se tu zvrhne úplně jiným směrem a Tomáš to ukončí...
Takže - poslouchejme trenérovy (Tomášovy) rady a nezpochybňujme je na základě nějakých našich mnohem menších zkušeností. Má to být procvičování FinWinu, tak hurá do toho. Tomáši - honem další úkoly, je na čem pracovat.
Zdravím všechny a FinWiňáky obzvlášť. :)

Fast.Jump

Odesláno

mr.dj1:

Tento dotaz byl včera dán mnou do této diskuse v 10:59AM a v 01:16PM na něj „kusal“ odpověděl. Velice jsem se divila, že se k diskusi nepřidal „Ladousek“, který v 05:31PM dal svůj screenshot se stejným posunem.

Eva

Odesláno

Dobrý večer.

Všichni, kdo diskutujeme na Finančníkovi, jsme si zvolili cestu vlastní zodpovědnosti a jsme tudíž denně svými vlastními trenéry. Někdy se nám daří a někdy méně. I když půjdeme na e-mini kursy a přečteme spoustu knih, nikdy se nám nebude dařit, pokud vše prstíkama na klávesnici a myši, sedíce zadinkou na židli, neodpracujeme a nezdokumentujeme. Jen tak nalezneme svoji výhodu. Cílem je přeci najít to, v čem jsme jako jedinci dobří, co nám osobně v tradingu sedí. Jsem přesvědčena, že pocit „tento obchod mi sedl“, jsme už zažili všichni. A to je ten základ. Kvalitativní výzkum je v podstatě výzkum generující hypotézy, nikoli výzkum, který hypotézy testuje. Stačí, aby individuální hypotézou bylo: „tento obchod mi sedl“ a pak zkoumat a zkoumat, zapisovat a porovnávat. Přejatá hypotéza může generovat „nátlakové“ otázky, které čteme v tomto vlákně.

Všechny chytré knihy o psychologii obchodování čtenáře vyzývají, aby si našel společnost pro diskusi o tradingu. My jsme nic nemuseli hledat, stačilo se přihlásit a připojit se. Myslím, že bychom si měli uvědomit, že plodné diskusi se musíme naučit, v lepším případě jsme se museli naučit. O čem diskuse určitě není, tak to je o nárokování si odpovědi.

V souvislosti se zadaným cvičením jsem si uvědomila, jak jednoduše a precizně bylo zadání vypracováno. Pro mě z toho vyvstalo osobní zadání: udělat si inventuru svých jednotlivých obchodních přístupů, zda mají jednotnou „štábní kulturu“ hodnou znalostem, které o tradingu mám.

Děkuji Vám všem, kdo se staráte o obsah i technickou stránku serveru Finančníka. Jeho rozsah, záběr a prostor je nevídaný.

Eva

B.N.Steenbarger, Trading Coach -„Změna začíná, když přestanete dělat věci, které nefungují.“

Odesláno

pale:
Abych se přiznal neřešil jsem se to, svíce jsou stejné jen posunuté, všechny. Já mám data od CQG a v nejbližší době je měnit nebudu. Tak moc nemám čím přispět. Bojuji s jinými problémy, tak jsem se zdržel. Nemám čím přispět :) Samozřejmě, kdybych měl něco věcného ozval bych se.

• Vytvořit...