Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 257
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

> Momentálně mám u SGG v trhu tyto příkazy: pro SL SELL STOP 87,42 a pro PT SELL LIMIT 93,50. Pro mě je podstatné to, že jak SL, tak PT jsou v "logických zónách" a zároveň RRR (i po vstupním skluzu) > 2. Jinak skluz očekávám i při protnutí PT, a to tentokrát skluz "mým" směrem

Tome, jaký jsi měl skluz při vyhození na stoplossu u toho SGG?

Odesláno

Skluz byl nepříjemnej, vyhodilo mě to na 87,01. (Včera jsem váhal, zda tu pozici nezlikvidovat zhruba na BE, škoda, že jsem to neudělal...)

Když už jsem tady: moje 2 "long ideas": XIN a GCA

Odesláno

> Skluz byl nepříjemnej, vyhodilo mě to na 87,01. (Včera jsem váhal, zda tu pozici nezlikvidovat zhruba na BE, škoda, že jsem to neudělal...)

Hele, dva postřehy jestli můžu:

1) Fakt se nevyplatí obchodovat něco s tak malým objemem, ty skluzy jsou smrtící
2) Pokud budeš po nastavení PT a SL nad něčím "váhat", tak to není obchodování systému, ale ruleta.

Jestli máš ten systém natestovanej a PT a SL tam, kde "mají" být, tak to obchoduj a basta ;-)

Odesláno

No, je fakt, že si asi dám nějaký limit na objem...

K tomu mému systému: jednak je diskréční a jednak ho ještě dolaďuju. K tomu dolaďování patří i to, že zvažuju, že bych do něj implementoval pravidlo, že pokud se po určité době obchod nerozjede mým směrem, ale bude se plácat kolem BE, pak vystoupím. Tohle budu ještě důkladněji testovat, hlavně na živých obchodech, které jsem udělal v minulosti. Zatím to pravidlo každopádně implementovaný nemám.

Odesláno

EWZ je pod svým 200 denním klouzavým průměrem, tzn. nic pro mě. Ale samozřejmě, přeprodané je rovněž, jako ostatně po včerejšku kdeco. Uvidíme, jestli dnešek přinese růst, po vcelku příznivých datech ze včerejška (Alcoa) by mohl.

Odesláno

> Zkusím opatrně long IWM, a long XLI. Uvidíme, zda je pokles už za námi. Ano, tak XLI dnes vystoupalo nad SMA(5) a konec konců i nad RSI(2)>70, takže uzavírám předevčírem otevřený obchod se ziskem 2,47% za necelé dva dny.

19264

Odesláno

Ano, tak dnes i IWM vystoupalo nad SMA(5) a RSI(2)>70, takže likviduji i tuto před dvěma dny otevřenou pozici. Protože jsem obchod realizoval pomocí opcí, je zisk za 2 dny tentokrát mnohem větší, celkem 35,8%.

19265

Odesláno

Gratuluju!
Já jsem koupil GCA (za 7,41) a XIN (za 3,10), takže taky dobrý, teda zatím, jsem v trhu. U toho XIN jsem dokonce udělal malý experiment, protože jsem "naředil" vstup: polovinu jsem koupil za 3,13 a druhou polovinu za 3,07.

Odesláno

Obojího bych se podle mého systému dneska zbavil (a obojí by skončilo v zisku), protože cena > SMA(5) a RSI(2)>70. Budeš to ještě držet přes noc?

P.S.: Zase sis nedal limit na objem, tzn. zase budeš mít nějaké skluzy. Tak Ať Ti to vyjde...

Odesláno

Jo, nechám to ještě růst (dle hesla "let your winners run"), klidně i další týden, o výstupu rozhodne trh :)
Jinak jelikož XIN je zajímavý i fundamentálně (viz např. seekingalpha.com/article/462341-is-xinyuan-real-estate-the-world-s-cheapest-stock?source=yahoo ), tak pokud to poroste, vystoupím na PT jen s polovinou a druhou polovinu si nechám v trhu o něco déle. (To ředění výstupu se mi už osvědčilo, ředění vstupu jsem teď živě zkusil poprvé, dík za inspiraci!)
No a možná to zítra budu jistit shortem na GLD, uvidíme...

Odesláno

Hlásím první akciový obchod.
Tento týden jsem bedlivě sledoval GOOG, už jsem avizoval na začátku týdne že uvažuji o long, signál nepřišel, takže jsem vstoupil až teď večer 648.
Důvody:
GOOG dnes po zavření trhu hlásí výsledky Q1
GOOG dělá po repotech pohyb cca 30 bodů
GOOG vždy v posledních 8 reportech skočil směrem, kam se pohyboval trh před reportem = insiders fungují
GOOG poslední dva dny roste a poslední hodinu před reportem roste.

Ještě mám live opční dlouhou pozici.

• Vytvořit...