Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 204
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zdravim. Měl bych asi triviální dotaz, ale rád bych si to ujasnil, protože mi to vrtá hlavou delší dobu. Pokud mám otevřenýho IC a chci jednu nohu uzavřít při dosažení 70%tního zisku z inkasovaného prémia, kde se v platformě dozvím, kolik mi zbyde, když nohu uzavřu? Při otevření jedné nohy vím, kolik inkasuju (100% zisku), ale kde se dozvím, kolik přesně $$$ dostanu v okamžik uzavření dané nohy? Zřejmě půjde o sloupek P/L Day nebo P/L Open? TOS demo nepoužívám, to vypršelo po 60ti dnech, tak jedu demo na CBOE a přikládám print. Díky za odpověď, Roman

19450

Odesláno

Pokud to děláš takto, tak otvírej každou nohu jako vertikální kreditní spread a potom můžeš sledovat jejich P/L zvlášť.
Nebo si to na začátku spočítej kolik jsi dostal kreditu z každého spreadu a potom tvůj zisk na konci z toho neuzavřeného je ten kredit, který jsi na začátku dostal.

P/L Day je za tento den. P/L Open je celková hodnota pozice.

ať se daří, jirka

• 2 týdny později...
Odesláno

kde jsou to doby kde se dalo živit jen vypisováním na AAPL v bezpečné vzdálenosti, v posledních týdnech je AAPL spíš na IC nebo podobné strategie, vypadá to, že by jeho úlohu mohl převzít GOOG, na jehož pohyby má a bude mít vliv IPO Facebooku.

Odesláno

Chlapi, mohli byste mi poradit, jak se vyznat v Trade History u CBOE? Zkouším demo IC a každou jeho nohu vyhodnocuju zvlášť. Ted jsem nějaké nohy uzavřel, nové otevřel, ale nějak se nemůžu zorientovat v tom, kolik prémia mi zůstalo, když jsem vypsal a uzavřel jednu nohu IC. Mohli byste mi poradit? Napadá mě, že jsem zaplatil za uzavření nohy cenu v "Net price"? Přikládám print. Díky moc, Roman

19600

Odesláno

Romane velmi doporučuji si vést vlastní deník s vlastními výpočty. Když ho budeš mít, tak budeš vědět co jednotlivá čísla znamenají a odvodíš si i to, co ti ukazuje ten screen.

ať se daří,
jirka

Odesláno

jirib:

samozřejmě že si vedu vlastní deník a proto, abych si do něj zapisoval správná data, bych se potřeboval vyznat v té tabulce od CBOE. Kolik z prémia mi zůstalo? Napadlo mě, že když např. u IWM když uzavírám vertical (+85/-87) a v kolonce NET Price je 0,01$, tak tuto cenu odečtu od inkasovaného prémia, tzn. zisk (mínus komise) ? Je to tak?

Díky,

Roman

Odesláno

Nejsem si jisty jestli ti odpovidamna to, co se ptas, ale jak to vidim ja ted tak:

Vykratis naklady mezi sebou a vysledek je inkasovane premium- v tomhle pripade 0,17 USD. Na CBOE nejsem,, tak nevim jestli se jedna o ceny vc. komisi. Pokud nejsou zahrnuty, pak samoz. odecist.

Vypada to tedy, tak jak pises.

Odesláno

Neznám tvoji platformu nighthero, ale měl bys věděl, za kolik jsi 1/nakoupil/vypsal a za kolik jsi 2/prodal/odkoupil, tyto ceny si sám zadáváš do limit příkazů, které asi používáš.

Potom ti stačí jeden vzoreček a to x = 1 - 2 (a potom ještě doporučuji P/L = x - komise).

• 3 týdny později...
Odesláno

Tak bych se rád podělil o jeden zážitek, který by se dal shrnout fázemi: štěstí - smůla - smůla jak prase - štěstí jak prase :) Měl jsem na mě nadprůměrně velkou pozici, která obsahovala vypsanou CALL na IWM na 77. Cítil jsem se silný v bear sentimentu, takže jsem pohrdl už hotový ziskem 50% a čekal na home-run. Fáze 1/ V pátek ve 22:00 skončila IWM na 76,97 - hurá 2/ Zjištění že se u ETF bere až cena ve 22:15, kdy byla cena 77,10 +něco, tedy ITM - smutek 3/ Přes víkend bailout Španělska a v pondělí ráno cena 78,20 = ztráta hodně přes 10% účtu - sakra 4/ Po otevření to padlo na 77,15, kde jsem se ziskem (kredit byl větší) uzavřel a nechal si 100 akcií, které už teď jsou pod 77 a dělají zisk :) 5/ Počkám si na vývoj do 18 a pokud bude slušný, vypíšu Covered Call Trading dokáže být někdy i vzrušující zaměstnání. jirka PS: Vím že trading není o štěstí a smůle, jen jsem chtěl příběh trochu oživit

19741

Odesláno

jsem short, do short pozice se dostaneš výpisem CALL opce, tedy můj případ.
Moje poznámka o Covered call byla tím pádem mimo místu, v tom máš pravdu, ten se používá když podkladové aktivum držíš. Ten bod 5/ jsem tam dopsal až při psaní příspěvku a ujel jsem.

Možná by šlo nahou PUT opci, která by byla krytá tou short pozicí, zkusím to.

jirka

• Vytvořit...