Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nové all-time-high u GOOG mi nedělá radost, má prodaný vertical spread na AAPL na -145+150 kde spekuluju na to, že tento týden před velkou expirací all-time-high padat nebudou...

Kromě toho jsem už zlikvidoval půlku kalendáře na SPY strike 140 za 0, myslím, že to ještě poroste.

• Odpovědí 204
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

no ja jsem zase kdysi zkousel kalendare na "jednotlive firmicky", ale proste mi vetsinu zisku sezraly komise(ne kazda firmicka stoji pres $200), cili nakonec jsem zakotvil u SPX, kde mi ten pomer zisk/komise vychazi prihodneji...

Odesláno

Kalendáře na weekly opcích na SPY mám natestované a stálo to opravdu dost ladění a testování, takový opční kaizen. Provozuju to už od března a vydělává to, je to v podstatě automatická věc...ale vyžaduje to ale hodně péče při řízení a výstupech, protože právě to řízení pozice rozlišuje tu strategii od pokrytí komisí do ziskové strategie.

Odesláno

@xzajic: gratulace ke kvalifikovanému gamble :)

u mě AAPL už nové all-time-high asi neudělá a ohledně GOOG se musím opravit protože v roce 2007 byl ještě víš, takže stávající situace není all-time-high. Zajímavý zůstává debetní spread na IWM +80 -81 AUG17.

Odesláno

tak úplné gamble to zase nebylo, koukal jsem na dřívější reporty a tak, ale ten strach promítnutý do prémia byl prostě nemístný. Byla to typicky panická předvýsledková situace.

Mnohem větší radost mám z opcí na NTAP, měl jsem vypsané PUTky jak na NTAP 120818P00028000 tak na NTAP 120818P00027000 a vypadá to, že prémium bude v kapse. Zamozřejmě, ještě je tu zítřek.

Z té horší stránky - mám vypsaných 10 PUT na YHOO 120818P00015000, tam budu možná přiřazen ;-)

Odesláno

GOOG byl výš, ale moje gramatika už nemůže klesnout níž :) Snad jedině ten FB jí může překonat v klesání. FB mám ve stejné kategorii jako zbrojovky, to bych neobochodoval z morálních důvodů ;)
Celkem slibně vypadá dlouhý obchod na DIS, ale já budu studovat příležitosti až přes víkend.

Odesláno

Jenomže DIS je, ostatně stejně jako celý trh nesmyslně překoupený. Vážně uvažuju o koupení pár ITM PUT opcí na SPY jako hedging, protože tyhle podmínky na trhu věští korekci...

Odesláno

Tak tohle se mi ještě nestalo: Měl jsem vypsané PUTky na YHOO na strike 15 a přestože páteční close byla 15.03, tak jsem byl přiřazen a jsem tudíž okamžitě v zisku 3 centy na akcii ;-)

Napadá někoho, proč mi někdo prodal akcie za 15, když na trhu je mohl prodat za 15.03?

Odesláno

Přeji dobrý den,

u TOS probíhá obchodování až do 22:15 - mám ale občas obchod, který proběhl i do 22:30 (do té doby vidím cenové změny).
Pokud se týká exnutí při expiraci, v postmarketu mě několikrát přiřadili, pokud byla opce alespoň 0.01 bodu ITM (stačil i knot na minutovém grafu).
Občas ale jen část pozice.

Předpokládám, že (třeba) u IB to bude stejné.

S pozdravem kbtm

Odesláno

Klíčové info tady je settlement value, plus si z kurzů CBOE pamatuju, že tam je nějaká tolerance, při které můžeš být přiřazen.

Každopádně jsem se na to díval a 22:15 je konec pouze pro ETFs, equity weekly options zavírají ve 22:00.
www.cboe.com/Products/EquityOptionSpecs.aspx

PS: No ale teď jsem si uvědomil, že ten odkaz vede na informaci o trading hours, přiřazení je ale řízeno settlement value, které může a bývá jiné, kde ho ale najít pro akcie je pro mě záhadou. Pro indexy je to tady:
www.cboe.com/Data/WeeklysSettlements.aspx

• Vytvořit...