Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

ja obchodujem na timeframe rangebars a tam mi vyhovuje iba CQG, predtim bolo este dobre zen-fire ale CQG ma este viac historickych dat. S volume mam iba slabe skusenosti takze nemozem porovnat a s casovymi skoro ziadne tak tam uz vobec neviem, ale na casovych niesu podla mna treba az tak kvalitne data

Odesláno

Ahoj chci se zeptat jestli k tomu abych mohl papertraderovat a koupit si mesicni data za 10 USD od IB potrebuju mit u nich zalozenej ucet alepson ten minimalni za 3000USD a nebo to jde i bez toho? Diky moc

Odesláno

Poznamka na okraj - treba takovy IQFeed nabizi tydenni trial ucet, je treba akorat zaplatit poplatky danym burzam, pro ktere chcete data (treba pro NYSE+NASDAQ - $10 celkem)
Za tyden se daji stahnout hromady historickych dat :) A pak trial ukoncit, pokud ho nepotrebujete...

Odesláno

Dobrý den,
je zajímavé jak málo se téma dat probírá. A přitom jak důležité toto téma je. Jsou zde lidé kteří donekonečna vyzdvihují ten či onen indikátor a dokáří o něm sáhodlouze diskutovat ALE kvalita dat je nechává v klidu. A přitom každý indikátor je počítán právě a jen z dat.

Třeba CCI. Udělal jsem si testík data z IB a data od CQG (ticková data), trh NQ, otevření trhů + 60 min / běžný den / 2´tf. Rozdíl byl 1 - 2 ticky na OHLC. Sledovaný pattern ZLR (Véčko na CCI 14). Bylo až s podivem jak se od sebe liší. Od IB krásně špičaté, radost vstoupit, od CQG ploché, žádný vstup. Trh pochopitelně netrendoval - šel do chopu. A když jsem dal Reload Historical Data od IB, tak se graf "srovnal" a byl stejný jako ten od CQG.
Pak jsem otestoval i Williams%R 10 - vstup do trendu a stejný výsledek. Opět indikátor s daty od IB nepracoval dobře.
K čemu jsou potom všechny backtesty snad nemusím ani psát ...

Takže, je nutné si velice pečlivě rozmyslet CO a KDY chci obchodovat a podle toho použít data. Pro day trading jsou data od IB OK, pro vyšší intraday tf (od 5´ - 10´ min.) také není poblém ( svíčky jsou dostatečně veliké a rozdíl 1 - 2 ticků tvoří malé % velikosti svíčky a tudíž tolik neovlivní sledovaný indikátor ) ale na 3´ / 2´ tf bych osobně US e-mini s daty od IB neobchodoval. Trhy jsou příliš rychlé a je důležité mít VŠECHNY ticky v grafu. Jiná věc je obchodování pomalejších trhů jako třeba dopolední FESX nebo třeba Corn na 5´tf. Tam jsou data od IB - v tuto chvíli - dostačující.

Tatanka

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý den,
ještě k doplnění. Udělal jsem si další z testů na data a zjistil jsem toto.

IB přes API posílá filtrovaná / upravená / ořezaná ... atd... data (to se ví),
ALE pokud si otevřete ten samý graf přímo v TWS, dostanete všechny ticky. Tedy přesně takový graf, jaký je k vidění v NT7 po kliknutí na "Reload All Historical Data". Ale pozor, jen časové rámce. Sekundy a minuty.

• Vytvořit...