Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

K tomu dni expirace:
Možná se Ti to tam ukazuje, protože lítá cena opcí o desítky (někdy i stovky) procent sem a tam.
Příklad: Podklad stojí 63,80. Putka 63 na začátku obchodování např. 0,32. Podklad klesne za hodinu na 63,20, putka vyletí třeba na 0,68. Po dalších dvou hodinách podklad vyskočí na 64,10. Putka klesne třeba na 0,15. A tak dále... Pokud podklad uzavře nad 63, putka bude pak bezcenná. Pokud uzavře podklad pod 63, putka bude ITM a bude stát přesně tolik jak moc bude hluboko podklad pod 63. Nebude mít v sobě již žádnou časovou hodnotu.

Odesláno

nie nie Dago, niečo iné myslím. Budúci piatok pošlem print screen platformy a tam bude vidieť, že v deň exspirácie budú mať opcie (na index) vysokú IV, resp. podstatne vyššiu ako tie, čo majú exspiráciu až o niekolko dní

• 3 týdny později...
Odesláno

Zdravim,

jak resite stop-loss pri vypisu iron condora? Sledujete trh a pozici uzavirate manualne, nebo zadavate pri vypisu IC opacny prikaz na buy pri urcite cene IC, nebo zadavate pri vypisu IC opacny prikaz na buy pri urcite cene podkladoveho aktiva?

Zatim jsem si v TWS zadal stop prikaz na buy IC, kdyz se cena IC bude pohybovat na 3x inkasovaneho premia, ale kdyz jsem zapatral na internetu, tak tenhle pristup se moc nedoporucuje, a spis doporucuji vazat stop-loss na cenu podkladoveho aktiva - jak potom urcit cenu podkladoveho aktiva, pri ktere se ma stop loss aktivovat?

Vase zkusenosti?....

Odesláno

To zaciatocnik1:
Zajímal by mě ten screen ať to můžem prodiskutovat. :-)

To Klatic2:
Stop-lossy nepoužívám. Řídím se aktuální situací na trhu, neustále sleduji hodnoty svých pozic a nejen to.
Ale pokud IC nabídne přes 60-70% zisku ještě dost dlouho před expirací, zavírám přes limit nebo walking limit a otevírám nové pozice (tím myslím třeba jiné tituly, které mám předpřipravené, že do nich vstoupím, denně si vše přepočítávám a rozhoduji se znovu na základě nově získaných informací z trhu).

• 2 týdny později...
Odesláno

Práve si čítam knihu o opciách a v kapitole ohľadom covered call bol nasledovný príklad:

8.9.2009 BOT 100 ks za cenu 42,73
SLD Oct 40 call 3,80

Ex-dividend day: 28.9.2009
Record day: 30.9.2009
Payment day: 2.11.2009

Výstup z obchodu 16.10.2009; Zisk: 129,80 (...neviem ako to autor vypočítal)

Nerozumiem tým dividendám. Ak je payment day až 2.11.2009 a record day bol 30.9.2009, ale opcia exspirovala už v októbri 2009 a mne teda v tom októbri 2009 zmizli akcie z účtu (pretože cena akcie pri exspirácií bola cca 44 USD), tak v novembri mi aj tak budú pripísané dividendy ?

Odesláno

Standardni covered call je, ze vypisu opci call na vyssi cene, nez je podklad. Budto expiruje opce jako bezcenna, nebo jsem uplatnen a premium mi zustava, ale "seberou" mi akcie podkladu. V Tebou popisovanem pripade bych mohl byt hned uplatnen, coz myslim neni typicka uvaha pro CC.

Obecne tezko rict, treba to nemel byt modelovy priklad, ale situace ze zivota. V tom pripade bych si umel predstavit, ze opci 40 C vypsal za 380 ne hned, ale az po RecordDay, tim ziskal 107$, z cehoz plyne, ze dividenda byla 0.228 na akcii

Odesláno

Zdravím všechny,

celkově mi to nepřipadá jako špatná úvaha, respektive špatný krok toto:

"Zdravim, čo je tam podla teba špatne ? 8.9. 2009 nákup 100 ks akcií za 42,73 a hneď nato vypis Oct 40 call za 3,80. Alebo pomylil som sa ?"

Když koupím akcie za 4273 a vypíšu call za 380, strike 40, není co ztratit. Pokud podklad bude v době expirace kdekoliv nad 40, stejně vlastně prodávám jakoby za 4380 a jsem tedy 107 USD v zisku na každých sto akcií. Je to imrhin 2,5% zisk. Pokud se dostane akcie pod 40, zůstane mi podklad (a s ním pak dál dle libosti naložím), ale získám tučné prémium 380 za každých sto kusů akcií. Můj break even je v ten moment na ceně 38,93 (42,73 minus 3,80). A jedu dál...

Dodatek:
Poplatky jsem nezahrnoval, jsou to v podstatě drobné (např. já bych za takový obchod zaplatil 11,15 USD v případě 100 ks akcií a 1 call kontraktu, v případě 1000 ks akcií a 10 call kontraktů 22,40 USD, atd.....).

Je to zajímavá strategie v případě, že člověk sice akcii koupí na long a vypíše callku/y, ale třebas akcii tolik nevěří a čeká v době expirace propad. Pak je za to odměna ve formě vyššího prémia. Podklad se stejně dřív nebo později vrátí nebo naředíme cenu a během toho můžeme stále vypisovat kryté callky. V tomto případě třeba strike 39. Zůstane celé prémium a ještě 0,07 USD na akcii. Nebo klidně opět trochu ITM jako v prvním případě. Prémium nám stejně break even posouvá níže a níže každým novým výpisem.

Toť čistě můj pohled na věc a jak bych pozici řídil já, osobně je ale covered call pro mě drahá strategie vzhledem k poměru margin/výkon (zisk) portfolia.

Odesláno

ja viem, že tá call opcie je vypisana ITM, ale to teraz irelevantné. mňa zuajima ako by to bolo s tymi dividendami.

Ak je payment day až 2.11.2009 a record day bol 30.9.2009, ale opcia exspirovala už v októbri 2009 a mne teda v tom októbri 2009 zmizli akcie z účtu (pretože cena akcie pri exspirácií bola cca 44 USD), tak v novembri mi budú pripísané na účet dividendy aj napriek tomu, že už niekoľko dní nebudem mať akcie na účte ?

Odesláno

Saguaro: ano, podle mych teoretickych znalosti dividendu dostanes, protoze jsi k record-day a po ex-dividend day byl drzitelem akcie. praktickou live zkusenost ale s dividendami nemam

Dagobert: dekuji za potvrzeni mych myslenek

• Vytvořit...