Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Záleží co od opcí očekáváš.
- hrát si?
- brát obchodování profesionálně?
- zaplatit večeři?
- vydělat si na dovolenou?
- druhý příjem k výplatě?
- full time?

5 000 USD - na hraní s nenáročnými strategiemi jako long CALL/PUT, Calendar, Diagonal, Vertical, IC a ostatní cashově a marginově nenáročné strategie

10 000 USD - na hraní, jen k výše vyjmenovaným i short Straddle, Strangle, naked CALL, naked PUT

20 000 USD - prostor je již zajímavý. Dá se relativně bezpečně vydělávat v řádu set USD/měsíc, respektive mít zajímavý příjem k výplatě

50 000 USD - startovací meta pro ty, kteří chtějí v řádu let přejít na full time

Uvedené částky není třeba brát dogmaticky, ale pro většinu platí. Vždy záleží na ochotě riskovat a vyhledání vhodných příležitostí. Takže i s 20k USD účtem je možné vydělávat tisícovky měsíčně. Jen s větším účtem je méně stresu a více pohodlí ;)

Jakub

Odesláno

Zdravím,

jedna záležitost mi není zcela jasná. Víte prosím někdo, co přesně znamená zkratka CFN 50 u názvu opce? (viz. příloha)

Vygoogloval jsem nějaké informace ve smyslu: Ekonomické a finanční řízení firmy: manažerské účetníctví v praxi, Základy firemních financí... kde se nějaká hodnota cfn objevuje, ale to bude pravděpodobně o něčem jiném... (CFn - cash-flow na konci n-tého období atd atd...)

Pokud někdo máte představu, dejte vědět.

Ať se daří! T.

Odesláno

to tom_czr:

viděla bych to na tickery:
TEL =Tyco electronic
TYC = Tyco internacional ltd.
jelikož je o obou zmínka na www stránkách Covidien (COV), tak bych asi hledala nějakou akvizici, split akcií nebo tak něco.
(bez záruky :))

Odesláno

to Sobotka:
Něco takového jsem předpokládal.. no uvidíme, jestli nám zde někdo položí fundovanou odpověď :-)
Každopádně nemohu rozdýchat Tvůj nick, který je shodný s mým příjmením :-D Je to sice OT, ovšem jakto, že máš právě takovýto nick? Město? Příjmení? Jiný výchozí impuls?

Odesláno

to tom_czr

Podla mna je odpoved od Sobotky fundovaná uplne dostatočne.Ťažko chcieť od niekoho,kto neobchoduje špeciálne tento titul,aby namiesto teba hľadal po internete,z akého dôvodu je na tento ticker viac druhov opcii

herman

Odesláno

to herman:
>S 5000 USD sa dajú opcie obchodovat uplne bez problémov, je len málo zmysluplných vecí,na ktoré to nestačí Slo by prozradit o jake veci na ktere to nestaci jde, jeslti to neni tajemstvi? :-)
Diky

Odesláno

tak to jo ja myslel nejaky fajnsmekrovy strategie.. myslim ze i pro zacatecniky by stejne mel byt napr. naked vypis skoro zakazanym ovocem... Alespon ja jako zacatecnik si to mylsim, i kdyz to na demu zkousim, live bych asi naked vypis neudelal, to mi prijde hodne riskantni..

Zatim se orientuji jen na IC, VS a poocku koukam na SS-tady ale tak trosku jeste hledam nejake ty detaily a dalsi drobnosti - napr. jsem nekde cetl ze pred vyprsenim by se mela opce ITM odkoupit, coz mi prijde alejako snizovani zisku z teto strategie. Je to opravdu nutne, mate nekdo zkusenosti? V cem je nevyhoda to nenechat expiovat ITM?

A obchoduje tu nekdo opce na akcie? Jak postupujete kdyz vime, ze tesne pred pristi expiraci ma byt earnings? Obchodujete nebo ten mesic proste vypustite a hledate jinou prilezitost?
Diky

Odesláno

Je to tu nejaky mrtvy..:-)
No nic, aspon prihodim neco uz konkretniho.. Kdyz uz jsem se ptal na ty earnings...
Mel jsem otevreny IC IBM OCT 110/115//125/130 a celou dobu to bylo ok, ale po vysledcich intelu sla cena strasne nahoru a presla hranici a dosla nekam ke 128. Kdyz to takhle stoupalo radeji jsem vcera zavrel atakovany VS na SL.
Dnes ale cena spadla zpet do range, takze spis bylo lepsi to nechat vyexpirovat.
A ted resim dve veci, jestli priste kdyz bude zase pred earnings ten IC na ni otevirat nebo radsi to nechat byt a hlavne pak jak otestovat jestli kdyz uz jsem v pozici tak pri earnings radeji zavrit pozici drive nebo nechat bez rizeni vyexpirovat...
Ma s tim nekdo zkusenost? Budu rad kdyz bych o tom mel s kym podiskutovat.. :-)

Odesláno

No obecně se říká moc neřešit a vyexpirovat a už se mi to párkrát vyplatilo. Tento měsíc jsem to zkusil na ropě, tam se to nezpravilo, ale kdybych to uzavíral rozumně a správně odhadl vývoj, tak bych byl býval stejně vydělal. Ale bohužel, člověk se pořád učí.

• Vytvořit...