Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Petře omlouvám se, ale můžete to rozvést? Možná mi to docvalko, trader pokud uzavírá pozici vlastně otevírá opačnou pozici? A dávalo by to i smysl, je to tak nebo jsem mimo? :-)

Denně obchoduji s certif. + WRT ale s opcemi se teprve peru.

Děkuju za trpělivost

Tomáš

Odesláno

Tomino, ano přesně tak to je. Samozřejmě můžete složitější spreadové pozice uzavírát různě postupně, ale také je můžete uzavřít najednou - potom zadáváte zrcadlově převrácenou pozici k vašemu vstupu. A to jsou mj. také příkazy, které vidíte na stránce, ke které zněl dotaz.
Petr

Odesláno

to misak: měl bych dnes snad poslední dotaz :-)
mohl byste prosím ve zkratce vyjmenovat aplikace které používáte při obchodování a analýzách obchodů.
Z mini-magazínu vím, jaké máte rád podkladová aktiva a zhruba které strategie preferujete, ale zajímá mne s jakým softwarem pracujete, jen ze zvědavosti?

Děkuju za trpělivost

Tomáš

Odesláno

Mišáku,

Opět trochu podrobím jednu tvoji větu kritice:
[ital]
To jsou věci, které nejdou exaktně popsat, předat ani naučit na sebelepším kurzu.
[/ital]
Slušelo by se říci alespoň proč to nejde.

rarit

Odesláno

Přestože mám tendenci si věci zjednodušovat a mám několik úspěšných obchodních strategiích velmi jednoduchých až primitivních, tak také obchoduji jednu strategii , kterou jsem nazval někde nazval "Superkondor" s velkým rozpětím (klidně 35-40 strikes) po dobu 5-7 měsíců průměru. Určení správných strike cen není tak složité, ani kam třeba rolovat, ale to co je docela "umění" , je správný timing rolování. A v neposlední řadě zda budu přepojišťovat Put nohy nebo Call nohy. V principu je to jedno, ale vhodným časováním a balancováním mohu výrazně vylepšít ziskovost systému. A také vyhladit equity křivku. Je to spíše o získaném citu pro trh, o pochopení nálad v širších souvislostech.
Nelze říci když A, udělej B. Vstupuje tam mnoho parametrů - jako čas do expirace, rychlost ataku mých vypsaných opcí, časová hodnota opce, blízkost vyhlášení FED (a odhad jaké se očekává), v této době výsledky bank a "Home Sales", zda je lepší počkat s rolováním do Pondělí nebo ho provést již v Pátek.
Myšlenku předat lze, ale takto diskréční a kombinovaný OS systém nikoliv. Říkám to se vší odpovědností a praktickými znalostmi a zkušenostmi.

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim.

Vedel by nekdo kolik by bylo potreba $ k zakoupeni tohoto?

IBM November 120 Calls (IBM KD) $3.1

Je to $372?

Na to ze je to november se nedivejte prosim. Je to jen pro moji orientaci v tabulce, kterou jsem obdrzel.

Diky. Stan

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim,

mel bych dotaz k tem co obchoduji live na TOS. Kdyz si vlevo otevru "quick chart" a sleduju vyvoj ceny a porovnavam ho s hodnotou v tabulce pod timto grafem, pripada mi jako by ta tabulkova hodnota byla asi o 5 minut pozadu za grafem. Deje se toto i na live?
Vcera podklad OEX vytvoril nejake lokalni maximum. Hodnota v tabulce pod grafem se na toto maximum dostala zhruba 3-5 minut pozdeji (toto jsem sledoval na minutovem grafu). mam zatim otevrene pouze demo a tak by me zajimalo jestli se neco podobneho deje i na live a pokud ano, pak by me zajimalo cim je to zpusobene...?

Dik,
Jirka

Odesláno

mám otázku na ty, co obchodují přez TOS. Může prosím někdo říct, jak probíhá settlement, když Iron Condor "vyběhne" třetí pátek v expiračním měsíci z "kanálu"? Jakým způsobem proběhne vypořádání a kolik si TOS za provedení příkazu naúčtuje? Počítám, že budu exekuován na tu vypsanou opci, která bude ITM a mě se provede příkaz, kterým jsem výpis měl pojištěný. Budou mi ale účtovat 2x15USD nebo 1x15USD, nebo pozice uzavřou proti sobě a já přijdu jeno o rozdíl strike? Hledal jsem to v helpu na TOS, nějaké info jsem našel ale ne tak exaktně, jak bych si představova. Děkuji moc předem.

Odesláno

regis: Zdravím...pokud se do ITM dostane jak vypsaný tak pojistný strike, platíš 2*15usd (vždy 15 usd za strike) a samozřejmě rozdíl strike....V případě, že se do ITM dostane jen vypsaný strike a pojistný zůstane OTM, zaplatíš 1*15usd a na účtu se ti objeví, že jsi prodal/koupil příslušné akcie za danou cenu (strike)...zdar

Odesláno

Dnešní den, kromě toho, že je úterý, je zajímavý tím, že začalo zasedání FEDu a zítra večer mají tiskovku o nových úrokových sazbách. Obecně vládne velká nervozita, zda FED v krátké době za sebou sníží sazby (minulý týden 0,75) a nebo nesníží. Trh asi očekává další snížení o 0,50 což by bylo jedno z největších rychlých snížení za asi poslední 20 let. Skeptici tvrdí, že také nemusí ale snížit vůbec. Může se stát tedy úplně všechno. Na přiloženém obrázku je vidět moje analýza portfolia [bold] VIX [/bold] den před dnem "D". Budu spát naprosto klidně, neboť mohu říci :[bold] "Jsem připraven na cokoliv !" [/bold] Minimální ztráta a naopak rostoucí křivky oběma směry. Ano, najdou se určitě hlasy, že VIX je nebezpečný a nevypočitatelný podklad. Budou mít jistou pravdu. VIX je specifický, ale když se správně uchopí, nechá se s ním pracovat i takto. P.S. Jenom Long Strangle/Straddle za tím nejsou.

4903

• Vytvořit...