Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

janma :
Jen pro zajímavost. Minulý týden došlo k zajímavé situaci. Měl jsem vypsané SPY JAN08 145p, 144p, které ale jako pevný S/R nevydržely. Za normálních okolností bych roloval. Ale přišel docela velký overnight gap, který mě uvrhnul hluboce do ITM a rolování už nebyla tak výhodná. Resp. jsem si vyhodnotil, že horší už být nemůže a proto pozici držím, 14 dní do exp. se může stát ještě hodně věcí. Udělal jsem ale trochu něco jiného. Trošku jsem "přehrábl" bábovičky na straně Call, a vyinkasoval nějaké prémium navíc. Vím teď jedno jistě. Tento expirační měsíc moc neprodělám (jestli vůbec k tomu dojde), ale je to vykoupené tím, že jsem si zúžil oblast maximálního tučného zisku na pouhé 2 body ve SPY.

Odesláno

Po pocatecnich pokusech se spready na komoditach bych rad pridal do "portfolia" i opce. Sice zacinam a moc toho neumim, ale rad bych od zacatku testoval a ucil se na platforme, na ktere pak pojedu naostro. Libi se mi platforma ToS, ale co me odrazuje, je vyse poplatku. Nicmene ToS uvadi, ze jsou u novych uctu dat klientovi plan poplatku jednoho z renomovanych internetovych brokeru, tedy traba i IB. Mate s tim nekdo prosim zkusenosti? Me prijde 2,95/kontrakt docela sila, u IC tedy uvadeji, ze to stoji 10USD/kontrakt ale precijen je tam 7,2 USD rozdil na kontrakt oproti IB a u konzervativnejsich strategii, kde je premium hodne male a kde se otevira vic kontraktu je to desna palba. Dekuji predem za info.

Odesláno

Dekuji za odpoved, to mne trochu prekvapuje, protoze jsem na ToS website nekde zahledl, ze ironcondor je za 10USD za vsechny ctyri nohy. Hm, za pulku uz by to bylo unosnejsi. Diky za tip.

Odesláno

to regis

Je to mozne,ja do IC vstupujem a vystupujem vylucne po vertikaloch,a nie naraz .Takze narok na nizsiu komisiu za kompletny vstup a vystup nemam.Ale ci 10 ,alebo 12 USD, to pri pozicnom obchodovani nehra rolu

herman

Odesláno

dobry den misku,
mohl byste trosku rozvest ty normalni okolnosti z formulace "Za normálních okolností bych roloval", jestli je to tedy mozne? pripadne i uvest kam priblizne byste roloval?omlouvam se jestli je to reseno v nejakych jinych prispevcich.
dekuji r

Odesláno

Richip : Mě tedy over night gap (relativně velký) přes velmi výraznou S/R úroveň nepřijde u podkladu SPY normální. Toť můj osobní názor, získaný obchodováním tohoto podkladu. To jsou věci, které nejdou exaktně popsat, předat ani naučit na sebelepším kurzu. To pak člověk i přes všechna pravidla OS toho moc nezmůže. Kreditní rolling do dalšího měsíce je pryč, čelím průběžné ztrátě. V tento moment jsem to vyhodnotil, že nemá smysl panikařit, že už to "horší" nebude. Jsme nad další S/R úrovní a do exp. 2 týdny. A pak opce mají ještě dost velkou časovou hodnotu. Škoda ji vyhodit. Navíc jsem pořád v pohodě (tj. v plusu) proti mému dlouhodobému pojištění. Úspěch této strategie není v této bitvě, ale v celé řekněme 6 měsíční válce. Takže teď nechávám opět pracovat čas. Abych odpověděl : Normání je kreditně rolovat. (nebo max. lehce debetně) Kam ? Tam, kde věřím, že se to udrží do dalšího měsíce. Mými nástroji jsou statistika a S/R. Pořád dokola. Kdy ? Když dle TA usoudím, že má hranice definitivně v této bitvě padla a není velká šance k návratu.

4805

Odesláno

Všechny zdravim,

detailně projíždím všechny funkce u TOS a u "SPREAD HACKER" mě zarazila jedna věc. Pokud si dám filtr pouze na IC, pozice jsou rozlišeny na CREDIT/DEBIT... ? IC je pouze creditní strategie ?
U statusu je uvedeno většinou " working", znamená to tedy, že to jsou příkazy v trhu, které zatím nebyly uspokojeny nebo již běžící pozice? A napadá mě i dotaz, zda někdo tuto funci pro inspiraci používá?

Děkuju moc za odpovědi :)

Odesláno

to Tomino

IC moze byt samozrejme kreditny aj debetny. Na prakticke pouzitie Spread Hackera som este neprisiel,a to TOS pouzivam tristvrte roka.
Status WORKING je u prikazu,ktory este nebol vyplneny, a caka v trhu,napr. ako limit

herman

Odesláno

klasický IC - tj. B/S/S/B by měl být vždy kreditní a spoléháš na to, že cena zůstane mezi S/S. pokud uděláš opačný risk profile tj. S/B/B/S tak to bude také IC, ale debetní. předpoklad, že cena odjede mimo B/B, nejlépe za S/S. Je to jen problém názvosloví - IC jako celek totiž může být Long nebo Short.

Odesláno

Děkuju za odpovědi

to herman: u toho praktického využití Spread Hackera jsem to myslel pro inspiraci. Podívat se na příkazy a na nejčastější a největší objednávky. Pokud v trhu stojí objednávka ve velikosti x stovek kontraktů asi to nebude drobný investror ...? Poté si udělat samozřejmě svoji vlastní analýzu obchodu, podle svých kritérií a pokud dopadne velmi dobře a zapadá rizikovostí do portfolia tak otevřít. Člověk dostane inpuls, tip ...

to misak: přesně jak píšete. Zatím jsem se setkal pouze s kreditním IC a zarazilo mne, kolik objednávek na debetní IC již v zmíněném Spread Hackeru stojí a čeká na realizaci...? V opčních strateg. jsem úplně na záčátku, ale pokud debetní IC spekuluje na proražení "mimo B/B, nejlépe za S/S" dalo by se říct, že je to vlastně krytý short strangle?

Omlouvám se za hloupé dotazy.
Děkuju a hezký den

Odesláno

Tomino, nezapomeňte na to, že spousta těch příkazů může být na uzavření existující pozic - tj. např. vybírání profitu, uzavírání ztrátových obchodů atd.
Petr

Odesláno

Tomino : abychom se nezamotali do názvosloví - pokud mám B Put / B Call tak je to Long Strangle. pokud na ještě vzdálenějších strike cenách S Put / S Call tak jsem si tím limitoval zisk, ale také snížil max. risk. dohromady je to "obrácený" IC. naskládej si to do TOS a uvidíš zrcadlový risk profile.

• Vytvořit...