Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Nový rok 2012: Předsevzetí pro začínající a zatím neúspěšné tradery

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mark:
A z jakého jiného pohledu, než z pohledu toho, co trader vydrží, jaký trh obchoduje a tak...
Připadá mi to, jako kdybys chtěl je srovnat, ale zároveň nic nesrovnávat...

Záleží na všem.

Oskar

• Odpovědí 40
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Danko,

ver, že každý, kto sa púšťa do tradingu, očakáva vysoké ciele - bez výnimky. To trading na prvý pohľad aj ponúka. Ale akonáhle človek sedí s reálnym účtom a každý deň sa musí sústrediť na bezchybnú exekúciu a limitovanie riskovaných peňazí, zistí, že jeho očakávania sú nereálne. Nie preto, že by sa veľké veci nedali dosahovať, ale preto, že na začiatku takmer nikto nie je dostatočne vybavený nato, aby ich dosahoval, a to poväčšine psychicky. Stačí, že si jeden deň podráždený a prestaneš sa kontrolovať a niekoľkomesačný profit je preč.

Mať nižšie očakávania a dosahovať ich (a možno aj prekonať) je psychicky príjemnejšie, ako očakávať veľa a nedosiahnuť ani zlomok z toho. Druhý prípad je takmer istá samovražda, pretože keď sa človeku dlhú dobu nedarí dosahovať očakávané veci, má tendenciu a aktivitou skončiť. V reále sám uvidíš, o čom to hovoríme...

shany

Odesláno

Hugos, plne suhlasim s tym, co si napisal. Kazdopadne kazdy by si mal davat realne ciele, ale nie uplne minimalisticke. Ja som studoval na Hotelovej akademii a po skonceni isiel kazdy na nejake manazmenty, hotelove odbory atd. Ja som si dal prihlasky len na medzinarodne vztahy a diplomaciu (nakolko som sa tomu od 13 venoval) na najprestiznejsiu skolu vo svojom obore v Londyne - King´s College a dostal som sa a brali iba 72 ludi z par tisic...tym sa nechvalim, len poukazujem na to, ze davat si minimalisticke ciele nie je vzdy dobre.
To horse.czech, citim tam davku ironie, no aj tak dam vediet. Netvrdim, ze urobim miliiony, nakolko to ani nie je moj ciel, no urcite sa chcem zlepsovat a nebyt v strate, to je moj ciel na najblizsich par mesiacov, kedze to asi vyznelo ze predchadzajuceho prispevku, ze mam ruzove okuliare a sen mat dve auta a styri dovolenky za par mesiacov.

Dan,

Odesláno

Shany, plne suhlasim. Ja som nehovoril ani, ze mam v plane dosahovat miliony prvy rok, len mi to prislo ako velmi minimalisticky ciel tych 300 dolarov, to je vsetko. Moj osobny ciel ako som uz spomenul je nebyt v strate a ucit sa novym veciam, nic viac, nic menej, necakam, domy, auta, dovolenky ako nejaky snilek. Chcem aby mi to pokryvalo naklady na trading a aby to neznehodnocovalo ucet, nic viac, nic menej.

Dan,

Odesláno

A ano, neobchodujem este live, len tento tyzden sa mi otvara real account, no moje backtesty a paper vychadzaju aj po znehodnoteni 50% (20-30 je doporucenych, co som pocul) velmi slubne.

Danko mas velke oci.. vrat sa trochu na zem..osobne velmi pochybujem o tom,ze cosi zarobis podla tvojich skusenosti a ocakavani.. v tradingu nie som ziadny profesional ale venujem sa tomu uz dost dlho na to aby som vedel ze reci novacikov o svojich obchodnych systemoch s uspesnostou 80 percent :D a rocnom zhodnoteni uctu 100 a viac percent mozem uspesne ignorovat..

ja ked som sem prisiel ako novacik tak podla prispevkov som si myslel ze snad 80percent prispievatelov tu uspesne zaraba tradingom a ma uz aspon 5rokov live obchodovania s ostrym uctom 15000usd za sebou..ake bolo moje prekvapenie ked postupne zacalo vychadzat na povrch ze vacsina tu pritomnych ludi bezi na demach alebo uctoch s par stoviek dolarmi..pokial si este realnym obchodovanim nic nezarobil bolo by lepsie keby si len cital a ucil sa a zacal prispievat az po nejakych live skusenostiach to neplati len pre teba..myslim ze uroven fora by tym isla prudko hore..lebo tu som zaregistroval zatial asi 5-6ludi ktori obchoduju live a naozaj vedia o com rozpravaju a od tych sa mame co ucit..

prepacte to je len moj osobny postreh dalej sa nebudem zapajat aby som nevyvolal vlnu kritiky..

Odesláno

Danko,

samozrejme, cieľ si môžeš stanoviť tak veľký, ako len chceš. Pre zaujímavosť si ho zapíš a časom uvidíš, ako ho budeš v hlave prispôsobovať podľa reálnych výsledkov. Ako som už písal, stačí málo a z profitu je strata, ale to v reále zistíš sám. A tak to aj má byť. Kým nemáš vlastnú skúsenosť, nie je to ono.

Tak teda držím palce a na začiatku si u brokera zadaj maximálnu dennú stratu, aby si zbytočne neprichádzal o ťažko zarobené peniaze.

shany

Odesláno

snuff, este raz pisem moj ciel je pomaly zhodocovat ucet, ucit sa novym veciam a nebyt v strate. nikde som nepisal ziadne veci o 80% uspesnom systeme, ani o 100%-nom zhodnoteni uctu. Cele o co islo je to, ze mi prislo trochu minimalisticke 300 dolarov za tyzden, tak neviem preco mi vkladas do ust slova o nejakom zhodnocovani uctu, alebo uspesnosti, ktore som nikdy nepovedal.

Dan,

Odesláno

2all:
po delší době čtu diskuzi a nechápu, co se tady řeší...článek je pro nováčky, pro ty, co o tradingu vědí pramálo a převážně si myslí, že je to snadný byznys, kde zarobí lehce hafo $$$...proto je Petr (autor článku) varuje a říká, že i 300usd je dost a je to reálný profit...není to žádné absolutní číslo, nad kterým by Petr sálodlouze uvažoval a považoval ho za definitivní...pouze příklad, jak lze na cíle v tradingu také nahlížet

Danko, kterému to přijde málo, má právo na jiný názor a je to jeho věc, proč mu někdo neřekne, hele Danko je to dost, pro někoho to může být i docela težké dosáhnout 300usd...dobře pro tebe, když si věříš navíc, ať se ti daří..proč si každý hned myslí, že je to hlupák a má velké oči a všichni jsou strááášně zvědavý, co bude říkat, až to rozjede live...
Kde nacházíte čas na tyto diskuze? A jaký v tom vidíte smysl? Proč tady raději nenecháte prostor pro nováčky, ať se ptají apod.? Ten článek byl pro ně...

Odesláno

nojgic, konecne niekto, kto pochopil myslienku. Myslim si, ze pre niekoho je to fajn, niekto ma vyssie ciele, niekto nizsie, tak ako v beznom zivote, niekomu staci chodit do prace, niekto chce podnikat, niekto chce hrat okresnu sutaz a niekto byt v repre, kazdy mame ine priority, motivacie a ciele. Ja osobne prajem vsetkym, aby sa vam darilo.

Dan,

Odesláno

XJAN:

... pokud je pravda co jsi napsal, tak si myslím, že musíš trading nenávidět. Teď nemyslím kvůli té ztrátě, ale kvůli tomu vyčerpávajícímu přístupu. Nedovedu si představit, že bych něco tak náročného na psychiku, logiku a podstatu věci studoval 5 dní v týdnu tolik hodin !! .. Můj názor je, že pokud jsem ve fázi studia tak je velmi důležité si rozvrhnout a naplanovat svou činnost.. Kdybych zažil 14 dní podle tvé osnovy, všechny knižky o tradingu spálím a na rok se nepodívám ani na kurzovní lístek. Pokud máš problém s psychologii obchodování a myslíš si že to je kámen úrazu tvé ztráty. Zkus se zaměřit na svou přípravu na obchodování, jestli není tak náročná, že ti na samotné obchodování zůstane jen unavený mozek bez sebereflexe..... Není důležité jak dlouho (kolik hodin denně se věnuji tradingu), ale kolik se naučím ! Takovým trýzněním, co jsi napsal bych si vytvořil jen blok vůči samotnému obchodvání. Přece to děláme , aby jsme měli čas ! a né abychom jen spali a byli u pc. To je můj názor. Jinak ať se ti daří, dosáhnout k profitům.

Odesláno

rusty517 (tu)

Danko, nenechaj sa odratit, mas svoje ciele, chod za nimi, ja si myslim ze nic zle si nenapisal. Jednoducho nesi clovek co sa hned odsudzuje k neuspechu tym ze si ten neuspech vlastne vytvara vo svojej mysli ako to robi vela traderov a potom sa cuduju ze stracaju. Podla mna na to ides dobre, ak mas za sebou pracu ktora ti prinasala urcite uspokojenie a zaroven si k tomu pristupoval poctivo, neje ziaden dovod aby si neuspel. Ani si nepripustaj neuspech. Ano maj plan ze v pripade neuspechu sa vratim do prace, alebo odidiem do anglicka, alebo vratim sa do podnikania, ale vnimaj to skor ako plan B ze ked sa to stane. Urcite nezacinaj s myslienkou ze sa to stane, lebo podla tajomstva zivota v dokumente secret, ked na to budes mysliet, a je jedno ci to chces alebo to nechces, vesmir ti to da. A ja vesmiru v tomto verim lebo uz som sa vela krat o tom presvedcil ze to skutocne funguje.

Takze hura do toho a nech sa ti dari. drzim palce

Odesláno

Stranger, suhlas a dakujem :) Kazdopadne ukaze cas a cisla, ale myslim, ze kazdy by si mal verit. S tymto sa stotoznili aj Peter a Tomas vo svojich knihach, ktori presne hovorili aby si ludia verili. Prajem nam vsetkym aby to islo, good luck.

Dan,

Odesláno

Danko
vsetkym to nemoze ist, ani to vsetkym nemozes priat, lebo co ked ta zasa vesmir posluchne? sice ked vezmeme do uvahy ze skoro vsetci zacinaju s tym ze budu stracat tak ich negativne myslienky prebiju tie pozitivne :D taze sa najskor netreba bat ze to vsetkym asi nepojde aj ked im to budeme priat ty ja a ostatny. Ale tak znie totak povrchne ked niekto praje vsetkym uspech :)
Ale nie vazne, praj hlavne sebe.
Kedy zacinas live s akou ciastkou? aky mas system ak to neje tajne (ak nieco vlastne neprezradzaj, ak nieco prebrane staci len nazov). ake trhy ces obchodovat? kolko si sa tomu venoval pred tym nez si sa rozhodol ze ides live?

Odesláno

V prvom rade som clovek, ktory vazne uprimne praje aby sa kazdemu darilo, ci uz v tradingu, alebo v inom bussinese, alebo aj klasickej praci, pretoze byt stastny chce kazdy, takze z mojej strany to povrchnost nechcela byt ani nahodou. Co sa tyka mojho obchodneho systemu, tak sa chystam obchodovat trh TF na 1 minutovom timeframe, pouzivam aj 15 minutovy TF, obchodujem hlavne cenove patterny ako DB, DT, 2b a 1-2-3, no a pouzitim aj CCI histogramov pre lepsie casovanie vstupov. Ak sa objavi nejaky pattern FinWinu, tak ho vezmem, ale len 0v+TNG aj to len v trendujucom trhu. Zacinat chcem s 5 tisic dolarmi, nakolko som tak aj backtestoval a paper tradoval a vychadzalo mi to fajn. Zaklad mam velmi striktny money - managment. Prikladam tu aj equity krivku z backtestu, kde som testoval 0v+TNG, 2v+TNG, DT, DB, 2b reversal a 1-2-3 od 15:30 - 18:00, niekedy trosku dlhsie, na 1 minutovom TF, obdobie od 1.4.2011 - 30.9.2011 v vysledkom 28 820 bez komisii s slippage.

18153

Odesláno

Samozrejme sledujem silne S/R urovne, HOD/LOD, kde "robim" vacsinu svojich obchodov. Neberiem vsetko za kazdu cenu, radsej cakam a beriem niekedy len jeden obchod za den s dobrym RRR, niekedy neurobim ani jeden obchod - dva, tri krat za mesiac sa mi to stavalo, ze som nemal ani jeden.

Dan,

• Vytvořit...