Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,
proaďte někdo prosím nějaký šikovný nástroj pro zakreslování S/R oblastí tak, aby se prokreslily do všech časových rámců daného instrumentu, snadno se upravovaly a posouvaly. Nechápu, že ještě v NT není extended rectangle. Někdo se tu na to ptal o stránku zpět, ale nikdo neodpověděl. Dík.

• Odpovědí 310
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

introus:

Přijde mi to nepohodlné, nejdou tam popisky, na všech timeframe je automaticky linka vykreslena nejsvrchněji, že překrývá graf a nejde nastavit Opacity, takže barvy jsou dost jedovaté.

Odesláno

2 Tom8

No nevim, ale myslim ze delas neco hodne spatne. Ctrl+F12 - rectangle.. nastavit opacity jde, attach to all atd. .. popisky F12.. to same.. nevim s cim mas problem... , nebo F6 extended line...

Rob99

Odesláno

Tom8

No je pravda ze se mi to taky moc nelibi, proto jsem si napsal svuj soft. Popisky jsem si tam napsal taky, ale nepouzivam je.
Napsal jsem si svuj hlavne s ohledem na SR urovne. a mam klid.
Takze ma rada - jedine jiny obchodni soft.

introus

Odesláno

Tom8: Nevím jestli ti to pomůže, ale pokud chceš nastavit opacitu kresleného obdélníku, tak si dej double click levým tlačítkem myši na nakreslený obdélník a nastav si hodnotu Opacity jak potřebuješ. Pokud chceš, aby se ti obdélník vykreslil i na ostatních otevřených grafech (např. s jinými time frame), tak si nastav Attach to na All charts. Pokud chceš aby se kreslený objekt (nebo třeba indikátor) vykresloval v hlubší nebo naopak vyšší vrstvě (a nepřekrýval/překrýval cenu nebo cokoliv kresleného), tak na něj dej double click, podrž Shift na klávesnici a prostředním kolečkem na myši si nastav vrstvu jak potřebuješ.

28199

28200

Odesláno

Díky všem za reakce, s tím obdelníkem jsem to zkoušel, škoda, že není alespoň zprava nekonečný. Takhle se to musí pořád ručně natahovat. Když jsem ho natáhl moc doprava za graf, tak se mi pak na nižších TF nezobrazil. Trendové linky z daily se mi taky na minutách nezobrazily, je to celé nejaké na heslo..

Odesláno

V tom okně Rectangle Properties si přepni na záložku Data a nastav si End time třeba týden do budoucnosti a nemusíš to pořád natahovat doprava. Na grafu musíš mít samozřejmě v Data series nastaveno "Show global draw object" na True aby se ti zobrazovaly objekty nakreslené v jiných grafech. Je ale pravda že vykreslování stejného obdélníku na různých TF je trochu alchymie. Mám dojem že End time musí být v rámci aktuálního RTH dne, aby byl obdélník z vyššího TF vidět na 1 minutovém grafu - ale to píšu jen tak po paměti, na fóru NT najdeš přesnější informace. Já to řeším programově pomocí svých indikátorů, to se s tím dá dělat naprosto všechno.

Odesláno

Sage

a to je prave ten problem, nekdy se na jinych timeframe ztrati. Proto jsem to resil po svem.
Kdyby tohle normalne fungovalo tam je to v poho.

stalo se mi take ze kdyz jsme opravil v zalozce Data hodnotu ceny aa zadal jsem jen napr. 1175 bez desetin tak se cara (F6) ztratila.

introus

Odesláno

Může mi někdo poradit správný postup jak ukončit část pozic pokud vstoupím multikontraktem?

Příklad:
Vstoupím limitem nebo marketem do pozice formou připravené strategie. Tzn. zadá se mi automaticky jak profit target tak i stop loss. Mám například takto nastaveny dva kontrakty.
Po dosáhnutí určité hranice chci jeden z těch kontraktů ukončit a druhý nechat běžet. Jak to mám přesně v NT7 udělat pokud mi tam běží ta strategie?

Zatím jsem jen přišel na to - vypnout strategii a dát close na 1 kontrakt. Ale v trhu mi pořád zůstanou dva profit targety a dva stop lossy :-(.

Odesláno

Robsol:

možností je několik

- postupovat tak, jak jsi to popsal a nakonec zrušit PT+SL, které Ti zbyly a místo nich založit ručně OCO dvojici PT/SL pro jeden kontrakt

- předělat strategii tak, aby udělala 2 vstupy s jedním kontraktem místo jednoho vstupu se dvěma kontrakty

- strategii zkopírovat a místo jené nechat běžet dvě

Každá varianta má své výhody i nevýhody, detaily by byly na delší povídání.

Odesláno

Hugos:

díky za reakci:

osobně by se mi asi nejvíce líbila ta varianta 2, ale strategie tě nenechá vytvořit dvě stejné položky vedle sebe. vždy musí být rozdíl aslespoň 1 ticku. Další nevýhodou NT7 je, že pokud máš dva různé SL a jedním hýbneš na úroveň toho druhého tak je NT7 spojí do jednoho příkazu a už nejdou lehce rozdělit :-(.

ad bod 3

lze pustit i dvě strategie naráz?

Je to takové dosti nepohodlné na to,že se jedná o profesionální platformu :-(.

Odesláno

robsol:

- tak mě napadlo, že možná mluvíme každý o něčem jiném. Ty patrně používáš [bold]ATM strategii[/bold] a já mluvil o [bold]Ninja Script strategii[/bold].

- to, co píšeš o posunu SL platí jen v Chart traderu. Příkazy jsou nadále oddělené v záložce Orders v Control Center. Pokud tam ručně změníš hodnotu SL, příkazy se zase oddělí.

- pomocí ATM strategie můžeš například vstoupit do pozice 2x okamžite za sebou a potom ručně posouvat každou pozici zvlášť.

Odesláno

robsol:
Normálně tu část pozice zavři – pokud jsi long 2 kontrakty (strategie drží SL a PT pro 2 kontrakty) a chceš jeden zavřít, tak si v chart trader nastav 1 kontrakt a klikni na Sell Market (nebo ho zavři třeba přes Sell Limit, nebo Sell Stop, jak potřebuješ) a strategie sama sníží počty kontraktů v SL a PT tak, aby odpovídaly nové pozici (long 1 kontrakt). Když dáš ještě jednou Sell 1 kontrakt, tak budeš flat a SL i PT zmizí úplně. Jinak si taky můžeš rovnou nadefinovat ve strategii SL a PT zvlášť pro max. 3 různé části pozice a nechat postupné zavírání plně na strategii. Nebo co přesně bys potřeboval?

• Vytvořit...