Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

[bold]Genesis Navigator [/bold] si pamatuji že byl kdysi doporučován jedině ve své nejdražší verzi což bylo snad několik tisíc USD ! Naštěstí je to už historie, na tento program si dneska již nikdo nevzpomene !!

Odesláno

Na svou dobu to předražený program nebyl. Byl adekvátně drahý tomu, co v té době nabízel. Za ty peníze to v té době byl dobrý program a rozumná investice. Dnes už bych ale za méně peněz volil podstatně lepší řešení. Firmě ujel vlak a zrovna tak firma zjevně vzdala jakékoliv snahy dohnat dobu. Dnes bych program necenil více, jak na 1/3.

Odesláno

S TradeStation mate absolutni pravdu, ten software je skoro dokonaly, ale... a ted prichazi par nepochopitelnych nedostatku.

K cemu ale pouzivate excel mimo obchodniho deniku? A doporucil byste nejakou literaturu, jez by usnadnila uceni s timto programem?

Odesláno

V tomto článku ste nespomenuli ešte jeden program - obchodnú platformu, ktorý ja používam od začiatku môjho obchodovania a to Meta trader4. Distribuovaný je úplne zadarmo brokermi napr. XTB. Je ľahko programovateľný pomocou Expert builderu, tiež dodávaného zadarmo od XTB. Zatiaľ čo ho používam mi bežia aj AOS aj "ručné " obchodovanie a platforma nepadla ani raz. Sú tu tiež všetky indikátory od "výmyslu sveta". Tak isto dobrou a stabilnou obchodnou platformou je aj Saxo trader, ktorý však nemá automatické obchodovanie.

Odesláno

Inženier, těmito programy se nezabývám. Forex neobchoduji a XTB je pro mě broker, u kterého bych si nikdy účet neotevřel. Proto jsem v minulosti s programy nepřišel do styku a tudíž je nezmiňoval ve svém článku.
Xzajíc, v příštím díle zmíním, s čím pracuji nyní, tj. i MCH.
Azash, v Excelu jsem si osobně za celou kariéru dělal miliony různých studií (statistické studie, různé distribuce), samozřejmě deník, backtesty, ale třeba i kompletní řešení pro automatické obchodování statistických arbitráží.

Odesláno

Nechci rozpoutávat slovní válku, ale Genesis používám hlavně na poziční obchodování. Intradenní také není problém. Souhlasím, že se jedná o velmi drahé řešení (cca 3000 USD), které je navíc svázané s drahými daty, cca 130 USD/měsíc. Souhlasím také, že by program mohl být rychlejší, ale SSD disk a rychlý počítač lecos zachrání :o) Na druhou stranu ale není problém obchodovat např. tickové grafy, což si asi někdo s daty od Interactive brokers nedovolí. Nicméně hlavní určení a síla Navigatoru není v Intradenním obchodování, ale pozičním. Pokud má někdo rád styl Larryho Williamse, nebo Jake Bernsteina, tak je pro něj Genesis volba z první ruky, protože oba mají Genesis jako svoji hlavní obchodní platformu (a také Ken Wood, Joe Ross a další amatéři :) Pro Larryho styl existuje přímo plugin (za 250 USD ...), kdo chce indikátory jako COT index, POIV AD, ProGo, WillStop, WillTrend apod. vše v pluginu nalezne již hotové. Možnosti zobrazovat sezonní cykly, hledat opakující se patterny z grafu, spready jednotlivých měsíců (premium) a spoustu dalších vychytávek nikde jinde nenajdete. Pro všechny komodity existují výborné kontinuální grafy (a opět vychytávky jak je graf poskládaný - první expirace, nejlikvidnější měsíc apod.), historie dat od otevření trhů (DowJones někde od roku 1900). Vše jde napojit na Interactive Brokers pro zadávání příkazů z Navigatoru. Intradenní obchodování není můj primární styl ani ID nejedu live, ale zkoušel jsem a naprosto bez problémů. Každý si asi najde co mu vyhovuje. Ale dle mého názoru, pokud chcete obchodovat pozičně a netrávíte celé víkendy hledáním brokera, který otevře účet pod 5000 USD (bez urážky), tak jsem nic lepšího neobjevil.

17849

Odesláno

Azash: V excelu jde dělat cokoliv, pokud se Vám povede napojit na něj data. Například IB má toto vyřešené a dodává to i s příklady, tzn. Excel lze použít na monitoring, na backtesting a tuším že i na exekuci příkazů, alespoň u IB.

Tomnes: Tak to se těším dvojnásob, ale tuším, že MCH budeš asi chválit, protože Tvoje dřívější články byly dost pozitivní. Nechám se překvapit...

Odesláno

Inzinier na MT4 som zacinal ja a ten program sa Ti bude zdat dobry az kym neskusis nejake naozaj aspon poloprofi riesenie..ja som si uz zvykol na Ninja trader a MT4 pouzivam len na papertrading kedze mam demoucet u XTB neobmedzene dlho..ale co sa tyka realneho obchodovania tak sa vseobecne market maker brokerom zdaleka vyhni ja v tom mam uz jasno podla referencii a toho co som nasiel na internete pojdem na 90 percent do Ninja trader+Interactive brokers a 10 percent Ninja trader + Mirus futures.. XTB nema so serioznym obchodovanim nic spolocne ale to zistis ked sa do toho ponoris viac, tiez som s nimi zacinal ale ako som zacal viac studovat o tradingu a pochopil som rozdiel medzi CFD kontraktmi a futures a tym co vlastne robi market maker broker som tuto moznost zavrhol a mal by ju zavrhnut kazdy kto to mysli s tradingom seriozne.. (tu)

Odesláno

Snuff
Ja osobne obchodujem iba EURUSD, na ktorý sa plne koncentrujem a snažím sa sledovať všetky info ohľadom fundamentov, preto tvojej narážke na rozdiel medzi CFD a futures dobre nerozumiem. Môžeš to prosím trochu vysvetliť. Tak isto ťa prosím o info ohľadom XTB lebo si ma svojím príspevkom veľmi prekvapil a zarazil.
Ďakujem Inžinier.

• Vytvořit...