Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

MNovak bod 8 som pochopil tak ze je potrebne predvidat ze jedneho dna ten trend v ktorom sa obchodnik nachadza raz skonci a nastupy novy. cize je potrebne ako hovori douglas zobrat peniaze ktore lezia na stole a nedufat ze trend pobezi dalej. Pretoze jednoducho skonci.
A kedze predvidas buducnost v tom zmysle ze trend v ktorom si jedneho dna skonci a ty to vies a teda predvidas buducnost, tak budes chranit svoj profit lepsie a tak tiez budes schopny nastupit do reverznej pozicii do opacneho trendu. A tak stale dookola a dookola... a o tom je profitabilny trading

Tot moj nazor

Odesláno

Problem je v tom ze hodne clanku je zamerenych tak nejak na vsechny, autori by jasne meli napsat pro koho to je clanek, pro jake obchodniky a jak zkusene protoze na kazdy pristup plati jine veci a jine poucky...

obecne je tento web pro zacinajici ID obchodniky a pro ty je predvidani budoucnosti k NICEMU....

Odesláno

Problem je spis v tom, ze je prirozenosti cloveka podcenovat jednoducha reseni. Radsi verime tomu, kdo nam to vysvetli tak, ze nevime co vlastne rika a pokud to chce jeste draze zaplatit - ma vydelano a my jsme spokojeni. Pokud nam to pak nefunguje jdeme hledat dalsiho guru.

O tradingu toho bylo popsano hodne, jenze kdyz Vam nekdo poradi system - vstup podle HigherHigh-LowerLow na 1min a vystup posunovat o svicku zpetne na 5min tak je to tak trivialni ze se tomu neda verit. (priklad)

Takze je lepsi si to udelat co nejslozitejsi, testovat roky zpetne neco co uz ma davno jiny charakter a dlouze hledat neco sloziteho co stejne jeste nikdo nenasel.

Podle me jedine tri problemy zacinajicich traderu jsou, ze neakceptuji to, ze:
1) soucasti tradingu jsou ztraty
2) nezacinaji s kapitalem o ktery mohou prijt
3) jediny obchod nic neznamena

Pokud by si totiz toto pouze neprecetli , ale i opravdu pochopili a akceptovali, tak je psychologie obchodovani vyresena.

Na druhou stranu, z ceho by zili autori knih, systemu, kurzu....

Odesláno

> roman06

[ital]autori by jasne meli napsat pro koho to je clanek, pro jake obchodniky a jak zkusene protoze na kazdy pristup plati jine veci a jine poucky...[/ital]

Tohle mi prijde teda hodne usmevne :). To by snad mel kazdy posoudit sam, jestli pro nej ma nejaka informace hodnotu nebo ne...

Btw. predvidani budoucnosti je k nicemu obecne, protoze nikdo nevi, co se stane (staci se podivat na sebranku lidi, kteri se "predpovidanim budoucnosti" zivi).

Odesláno

MNovak

Myslim ze jde spis o nevhodny preklad a Dr. Brett nechce vestit budoucnost, spis se na ni pripravit a ocekavat ji.

8) All trends and cycles come to an end. Who anticipates the future, profits.

anticipate = to know of (something) before it happens; to expect.

a stim uz myslim souhlasite. Co dal Vas tak vyvedlo z miry ze si myslite ze Dr Berett nerozumi tradingu ani za mak a mate potrebu nam tu ukazovat ze Vy vite ze to je jen nahoda?

myslim ze ten clovek neco dokazal a jeste se o to podelil s ostatnimi. zato mu patri me diky.

• Vytvořit...